ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΟΥ! ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ! ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ – «Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ – ΆΘΛΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ»- «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΖΑΕΦ, ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 80 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

  Κοινοποίηση:
  tsipras_kotzias_main1

  Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού

  Σ’ ευχαριστώ για τα 4 χρόνια

  «Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Κοτζιά για όλα αυτά που έκανε τα 4 χρόνια που βρισκόταν στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και υπήρξε για μένα ένας πολύτιμος συνεργάτης. Προσπάθησε όσο πιο επιγραμματικά μπορεί να δώσει το στίγμα μιας πορείας που δεν ήταν ποτέ ανέφελη, που δεν ήταν ίσιος αλλά ανηφορικός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

  Και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι παραλάβαμε το 2015 μια χώρα που δεν είχε υποστεί μεγάλη ζημία μονάχα στο σκέλος εκείνο που αφορά την οικονομική πολιτική, δεν ήταν μονάχα μια χώρα παρίας στη διεθνή οικονομία, αλλά ήταν και μια χώρα που είχε χάσει μεγάλη αξία από τη γεωπολιτική της δυναμή και αυτό ήταν ίσως το δυσκολότερο. Διότι όταν μια χώρα υποστεί ζημιά στο χώρο που μπορεί να παίξει στη διεθνή σκηνή αυτό είναι δυσκολότερο. Σήμερα είναι πανθομολογούμεο, το βλέπω σε συναντήσεις με ηγέτες διεθνούς ακτινοβολίας, το συναντώ και το συνάντησα στη σύνοδο του ΟΗΕ, το κύρος και η γεωπολιτική δυναμική της χώρας έχε αναβαθμιστεί πια. Η χώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η χώρα επεκτείνεται, όπως ανακοίωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Μια στρατηγική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί υλοποιούμε, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας σταδιακά που μαζί υλοποιούμε. Ο Νίκος λέει ότι η πολιτική θέλει συναίσθημα, θέλω λοιπόν με την καρδιά μου να τον ευχαριστήσω για όσα προσέφερε, για το νέο δόγμα μιας πατριωτικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

  Αναφερόμενος στα μυστικά κονδύλια, ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει μια σοβαρή εξωτερική πολιτική, άρα είναι απαραίτητα τα μυστικά κονδύλια. «Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει.Η συζήτηση που γίνεται με άθλιο τρόπο από μερίδα του αντιπολιτευόμενου τύπου γίνεται για να πληξει την διαφάνεια που έχουμε καταφέρει. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της εξωτερικής μας πολιτικής και της Ελλάδας. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον κ. Μητσοτάκη να έρθει να τον πληροφορήσεω, ευρώ προς ευρώ για το πως διαχειριζόμαστε με διαφάνεια και εντιμότητα τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. Πράγμα που δεν γινόταν σε αυτό τον τόπο. Θα ήθελα τέλος να πω ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι μόνο η πολιτική του ηγεσία αλλά οι άνθρωποί του. Την επόμενη περιοδο θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο με την πολύτιμη συμβολή του Γιώργου Κατρούγκαλου του Τέρενς Κουίκ και του Μάρκου Μπόλαρη και της υπηρεσιακης ηγείας.

  Ευχαρίστησε θερμά το Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική. Αυτό που μένει από την συνεργασία μας στη δική μου μνήμη πιο έντονα είναι η υχηλή αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τον διακρίνει. Σε μεγάλες στιγμές δεν άφησε ποτέ το καθήκον  ακόμα και σε δύσκολες προσωπικές του στιγμές. Για μένα αυτή η ένδειξη προτεραιότητας στην εθνική ευθύνη είναι κάτι που θα το κρατήσω.

  Μιλώντας πιο προσωπικά ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών: «Δεν ξέρω Νίκο αν θυμάσαι το 2011 ή 2012 που με συμβούλευες ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να ξέρει ότι η πολιτική έχει πιο πολλές στενοχώριες παρά χαρές και κυρίως ότι το σύνηθες είναι όταν φεύγει κανείς να μην φεύγει με χαρά. Στην δική σου περίπτωση δεν συνέβη αυτό. Έχεις κάθε λόγο να είσαι ευτυχής. Φεύγεις σε μια μέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική. Όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση συμφωνιας με την πΓΔΜ αλλά και ότι η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό χωρίς περικοπές σε συντάξεις. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να πω ότι είναι πολύ καλό αυτό το σημάδι ότι δεν είναι μέρα λύπης αλλά χαράς. Δεν φεύγεις, αλλάζεις μετερίζι και προσβλέπω στις συμβουλές σου».

  Ο αποχαιρετισμός του Νίκου Κοτζιά
  «Την μισή μου επαγγελματική ζωή την πέρασα εδώ, είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Νίκος Κοτζιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της κυβέρνησης για την ευκαιρία που μου εδωσε να ασχοληθώ με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, είπε ακόμα. Κύριε πρωθυπουργέ κάτω από την ηγεσία σας σήμερα όχι μόνο μας ακούν αλλά είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που πήρα από όλους τους συναδέλφους μου. Πρέπει να πω, ευχαριστώ Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και στους 80 που ψήφισαν την συμφωνία. Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

  Ο Νίκος Κοτζιάς περίεγραψε για ακόμα μια φορά τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνεται η Βουλή για τα μυστικά κονδύλια, που ήταν και η αιτία για την αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο. Χαρακτήρισε αθλιότητες όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι άθλιοι αυτοί που το κάνουν γιατί είναι σαν να λένε στις άλλες χώρες, μην συνεργαζόσαστε με την Ελλάδα θα σας δώσουν θα τα βγάλουν όλα στην δημοσιότητα.

  Ερχόμενος εδώ πήρα την χαρά για το Σκοπιανό. Η εξωτερική μας πολιτική κλείνει ένα μεγάλο ζήτημα αλλά ανοίγει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας πρώτα φορά μετά από τότε που πήραμε την Δωδεκάννησο.

  Είμαι ευτυχισμένος σήμερα γιατί έκανα το μεγάλο βήμα για το Μακεδονικό και τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση της κυριαρχίας της πατρίδας μας. Με όλα τα λάθη μου φεύγω ευχαριστημένος, νομίζω ότι δίνουμε μια χώρα πιο δυνατή απ’ ότι παραλάβαμε. Σας ευχαριστώ που με κάνατε υπουργό Εξωτερικών, είπε ο Νίκος Κοτζιάς. Ευχαρίστησε και τους συνεργάτες του.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. Προδοτες και ανθελληνες που διαλυουν την Ελλαδα, ο Τσιπρας, ο Κοτζιας, ο Καμμενος και ολη αυτη η αθλια συμμορια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

  Leave a Response