¨ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ…ΜΕΤΑΞΑ» – ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΕΤΑΞΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΣ 10.500.000 ΕΥΡΩ!

  Κοινοποίηση:
  metaxa

  Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται ένας ακόμη επιχειρηματίας για λογαριασμό του στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τον Άγγελο Μεταξά της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Ήδη εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο αναμένεται να γίνει διεθνές ενώ η αρμόδια εισαγγελέας έχει εκδώσει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

  Η υπόθεση αφορά 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης μετά από ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ.

  Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο ανακριτή ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση για την οποία ο ίδιος επιχειρηματίας ελέγχεται για επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ποινικής δίωξης προηγήθηκαν προσπάθειες των αρμόδιων αρχών ώστε ο επιχειρηματίας να πληρώσει κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος , χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

  Πάντως, ο Άγγελος Μεταξάς φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. Και τώρα συνδέστε τα με την παρακάτω σημερινή επίσης είδηση.

   Ο γιος γνωστού επιχειρηματία, στον τομέα της οινοποιίας, ο οποίος απεβίωσε το 2011, είναι ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες, του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οι πρωταγωνιστές του οποίου έκαναν μεγάλη ζωή με Πόρσε, πολυτελείς βίλες και… πούρα Αβάνας.

   Ο 38χρονος, γόνος της γνωστής οικογένειας, διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Γλυφάδας, και επιχείρηση προμήθειας ποτών, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής έχει ενεργή συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας.

   H συμμορία δραστηριοποιούνταν σε «εξαγωγές-εισαγωγές» ναρκωτικών μέσα σε φορτηγά ψυγεία κρεάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Leave a Response