ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ! Ο εβραιολάτρης Δένδιας είναι υπέρ των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, μιας χώρας που δεν έχει κάνει ποτέ κακό στην Ελλάδα – Τσίπα ντροπής

Κοινοποίηση:
1

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατα της Λευκορωσίας. Μόνο ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας απέρριψε
αυτή την πρόταση περί κυρώσεων.Ο εβραιολάτρης Δένδιας είναι υπέρ των κυρώσεων κατά μίας χώρας που δεν έχει κάνει ποτέ κακό
στην Ελλάδα μόνο για να κάνει το χατίρι τής Μέρκελ.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι έτοιμοι να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, αλλά όχι εναντίον της Τουρκίας παρά την επιθετικότητα της Άγκυρας εναντίον δύο κρατών μελών της ΕΕ…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μετά το μπλοκάρισμα της ελληνικής πρότασης, ακούστηκε ότι η Ελλάδα μπλοκάρισε τη πρόταση για την Λευκορωσία. Τι έγινε τελικά;;;

  2. Καλα εκανε. Να σας ειχα εσας εκεί να δουμε τι θα γραφατε, που με μια λαθος λεξη θα σας ειχαν λυσσαξει στη φαλαγγα.

  3. Aντιποινα γιατι και αυτοι μπλοκαραν εμας. Ενημερωθειτε

  4. Ειναι τρελοι για δεσιμο
    και το χειροτερο
    τους πληρωνουμε και απο πανω με μισθο σοφων

  5. Το παιχνίδι των εξωτερικών σχέσεων είναι πολύ σκληρό.Εγώ μετείχα στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας γιά τη Μακεδονία μας πριν από δύο χρόνια,αλλά τώρα παραδέχομαι ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι σύμμαχός μας, αφού η Αλβανία ουδέποτε θα είναι κι έτσι πρέπει να λειτουργεί ως αντίβαρο.
    Πρότυπό μου είναι η ευτυχής συγκυρία του 1912 που δεν πολεμήσαμε μόνοι μας τους Οθωμανούς και δεν τους πετάξαμε μόνοι μας από τη Βαλκανική,αλλά μαζί με τους Μαυροβούνιους,Σέρβους,Βούλγαρους και Ρουμάνους. Αντίθετα,ακόμα κι όταν νικήσαμε μόνοι μας τους Ιταλούς το 1940,οι σύμμαχοι μέσω των Βρετανών μας υποχρέωσαν μέσω του εμφύλιου σε ταπεινωτική ήττα και χάθηκε η Βόρεια Ήπειρος.Μόνο λοιπόν με τις συμμαχίες με τις γειτονικές χώρες πετυχαίνουμε σα χώρα.Αυτό τουλάχιστο μας έχει δείξει η νεότερη ιστορία.
    Έτσι,αναγκαστικά πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία με τις γειτονικές μας χώρες. Ποιές είναι αυτές;Αυτό ήταν μάθημα της δεύτερης Γυμνασίου και αρκετοί το θυμόμαστε ακόμα.Στα βόρεια είναι η Αλβανία,τα Σκόπια,η Βουλγαρία και λίγο μακρύτερα,η Σερβία.Στα ανατολικά είναι η Τουρκία και στα νοτιοανατολικά και νότια με βάση τα ακραία μας νησιά,είναι η Κύπρος,η Αίγυπτος και η Λιβύη.Θα μπορούσε να είναι και νοτιοδυτικά η Μάλτα αν ενεργοποιούνταν τα νησιά Στροφάδες.Βάζουμε λοιπόν και τη Μάλτα.Απ’όλες αυτές τις χώρες,στην Ε.Ε. ανήκουν μόνο η Βουλγαρία και η Μάλτα.Αυτή είναι η γειτονιά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
    Όλες οι άλλες χώρες και ειδικά η Λευκορωσία είναι πάρα πολύ μακριά.Η Λευκορωσία δεν ανήκει στην Ε.Ε.με την οποία έχουμε κυρίως οικονομικές και πολιτισμικές σχέσεις γι’αυτό και δε μας ενδιαφέρει γιά δαύτην. Αν η Ε.Ε. ψηφίζει εναντίον της,είναι πολύ εύκολος στόχος γιά να τη χτυπήσουμε κι εμείς και να της πούμε της Ε.Ε. ότι εμείς συμπαραστεκόμαστε στην κοινή γραμμή που θέλει να εκφράσει αυτή προς τα έξω,έτσι ώστε να αποτελούμε τουλάχιστο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ένα ενιαίο μπλοκ.Κακώς η Ουγγαρία ψήφισε εναντίον και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχει την τύχη του Ενωμένου Βασιλείου που μας κουνάει μαντίλι.
    Όταν λοιπόν θα χρειαστούμε την Ε.Ε-και μη βιαστεί να πεί κανείς ότι δεν τη χρειαζόμαστε,γιατί το 2015 πηγαίναμε ολόισα στον γκρεμό και μας έσωσαν-μπορούμε να απευθυνθούμε σ’αυτήν γιά να μας βοηθήσει.
    Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.θα οδηγήσει και σε άλλα κοινά μέτρα,όπως κοινή αστυνομία,κοινό στρατό,ναυτικό,όπως ήδη αναπτύσσει κοινές πολιτικές στους διάφορους τομείς της οικονομίας,της κοινωνίας και του πολιτισμού.
    Στο μεταξύ όμως,εμείς οφείλουμε να αναπτύσσουμε καλές και στενές σχέσεις με τους γείτονές μας,αλλά και με κάποιους που βρίσκονται λίγο πιό μακριά:Ισραήλ,Ρουμανία,Μολδαβία,Τυνησία.Λίβανος,Βοσνία,Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία.Απ’αυτές η Ρουμανία,η Κροατία,η Σλοβενία και η Ιταλία βρίσκονται κι εκείνες στην Ε.Ε. Μπορούμε δηλαδή να φτιάξουμε σιγά σιγά ένα μπλοκ χωρών με κοινά σε κάποιο μεγάλο βαθμό συμφέροντα, γιά τα οποία θα ψηφίζουμε από κοινού στην Ε.Ε.και να πετύχουμε να γίνουμε από τη μιά το αντίβαρο στις πλούσιες χώρες του Βορρά και της Δύσης και στο νέο μπλοκ χωρών που δημιουργείται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη,αλλά και στην επεκτατική διάθεση των χωρών της γειτονιάς μας Τουρκίας και Αλβανίας. Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο,αφού όλες αυτές οι χώρες εξαρτιούνται από τις μεγάλες,αλλά κι από τη Μεγάλη Βρετανία που μας κουνάει μαντίλι.Αλλά μήπως όμως το τελευταίο βοηθά πιό πολύ την ένωση όλων των ηπειρωτικών δυνάμεων της Ευρώπης και βάζει στο παιχνίδι τη Ρωσία;Σε μία τέτοια εξέλιξη,ένα μπλοκ των βαλκανικών χωρών και της Εγγύς Ανατολής πλην Τουρκίας,Αζερμπαϊτζάν,Αλβανίας και Βοσνίας,θα μπορούσε να είναι καταλύτης.
    Τέλος,ένα τρίγωνο αρχικά κι ένα τετράγωνο στη συνέχεια,θα μπορούσε να διοικεί αποτελεσματικά όλη την Ευρώπη:Η Γαλλία στα δυτικά,η Ελλάδα στα νότια και η Ρωσία στα ανατολικά,στο οποίο δικαιωματικά θα έμπαινε και η Γερμανία στο τέλος.

    1. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ…ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ F16 ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Comments are closed.