ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ! ΚΑΤΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2027 ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ!

Κοινοποίηση:
ΣΟΚ1

Σοκ προκαλούν οι προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες κατά 1,5 έτος αναμένεται να αυξηθούν μετά το 2027, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!

Ο κύριος λόγος που ασκείται πίεση για σταδιακή αύξηση των ορίων είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού.

Η αυστηρότερη πρόβλεψη κάνει λόγο για 2,5 έτη! Υπάρχει δηλαδή ακόμα χειρότερο σενάριο.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας επικαλούμενο διεθνείς οργανισμούς αναφέρει πως εκτιμούν ότι το 2030 η χώρα μας θα πρέπει να αυξήσει κατά ενάμιση έτος το έτος συνταξιοδότησης, στα 63,5 για όσους έχουν 40 χρόνια πλήρους ασφάλισης και στα 68,5 για όσους έχουν 15 έτη ασφάλισης.

Μάλιστα, σημειώνεται πως για τις γυναίκες, λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής, υποδεικνύουν αύξηση του ορίου ηλικίας το 2030 κατά ένα μήνα περισσότερο, στα 63,6 και στα 68,6, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η νομοθεσία προβλέπει μηχανισμό αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021, που θα προσαρμόζει την ηλικία συνταξιοδότησης ανάλογα με το προσδόκιμο όριο ζωής.

Σημειώνεται ότι o υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το Σάββατο, αποκάλυψε πως το 2027 είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Αμαρτίες γονέων.
    Αύγουστος 2015 ο Τσίπρας και η παρέα του σας έσωσαν τότε , αν θυμάστε , τότε ψηφίστηκε ότι από την 1/1/2024 εάν το μ.ό. ζωής έχει αυξηθεί θα αυξάνετε και το έτος που θα βγαίνουν στην σύνταξη , αυτό θα λογαριάζετε κάθε τριετία 1/1/2027 , 1/1/2030 κλπ. Αυτό δεν αλλάζει λεβέντες μου , είναι μνημονιακη υποχρέωση και ότι σας λένε είναι για να σας κοροϊδεύουν Είστε τυχεροί ορισμένοι που λόγω κορωνοϊού δεν αυξήθηκε το μ.ό. τον Ιανουάριο που πέρασε Τώρα χαλαρώστε και απολαύστε τον γαλάζιο ουρανό

  2. Όταν την κατοχική κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία την προσκυνάτε ωσάν δημοκρατία ξευτιλισμενοι και χαμηλού πνευματικού επιπέδου ψηφοφόροι αφορισμένων και πρόδρομων του Αντίχριστου , ανώμαλων και κίναιδων , απατεώνων και ΑΕΡΓΩΝ , τι περιμένετε ;
    Μέχρι θανάτου να την πάνε την σύνταξη μπορούν ;
    Ουδεμία συμπόνοια για τους καταστροφείς γραικύλους της Πατριδος και του Έθνους .

  3. Μακάρι να το πάει στα 75. Έτσι αξίζει στα γίδια τους ελληναράδες. Τους σερβιτόρους της Ευρώπης. Κάνανε όλη την χώρα ένα Airbnb

  4. Ο Μητσοτάκη θα λύσει το δημογραφικό της χώρας με τον Γάμος και τεκνοθεσία ομοφύλων ζευγαριών.

  5. Και οι αλλοδαποί υπήκοοι απο την ώρα που τους δίνονται τα χαρτιά και τους βάζουν σε δομές στην πόλη μέσα σε σύνταξη είναι και κάθε μήνα πληρώνονται.

  6. Εγώ πότε θα πάρω σύνταξη ??
    Δηλαδή θα πρέπει από την αρχή να ξαναασφαλιστω για να ενταχθω στα καινούργια όρια ηλικίας ??
    Τι να κάνω αφού κανένας δε μου λέει ??
    Εάν συμπληρώσω ένσημα πηγαίνω και τα παίρνω από το γκισέ και μετά τα πηγαίνω στο δημόσιο ταμείο ??
    Την σύνταξη θα την πάρω όλη μαζί η θα πληρώνομαι μηνιαίως ??

  7. Μπα, καμμια ανησυχια, τους εχουν φροντισει καλα, δε θα τη χρειαζονραι τη ρημαδα τη σκατοσυνταξη… Στον Αγιο Πετρο ολα ειναι δωρεαν ” ου λυπη ου στεναγμος” αμωμοι εν οδω αλληλουια”, ο Βασιλακοπλος κ η αλλη η θειτσα, η μεγαλη επιστημονας, τους εχωσαν εμβολιαρες και θα τους απαλλαξουν απο τα βασανα μια ωρα αρχητερα.

  8. Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι θα τους έχουμε αφήσει να καταστρέφουν τη χώρα στο διηνεκές. Μπούρδες.
    Αν δεν γκρεμιστεί το καθεστώς της Μεταπολίτευσης τους επόμενους 6 μήνες, δεν θα πρέπει να μας απασχολούν οι συντάξεις αλλά η ίδια μας η ζωή.

Leave a Response