“ΞΑΦΝΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ” ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ, ΣΤΟΝ “ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤ1- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΚΥΠΑΤΖΗΔΩΝ”. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΜΑΚΕΛΑΡΗΔΩΝ- ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

Κοινοποίηση:
xios-tsilipounidakis

Εντοπίστηκε, βγήκε “αέρα” και μίλησε. 

«Τσάτσος της Μαφίας» ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 και συνεργάτης στο δελτίο ειδήσεων του Κυριακού αλλά και στον γέρο Γιώργο Παπαδάκη, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης

Το πρωί με τους Κυπατζήδες και την Καμόρα και το βράδυ με τον Χατζηνικολάου

«Απευθείας μεταδόσεις» στη Μαφία έκανε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης αφού σύμφωνα με μηνύματα από κινητά τηλέφωνα και συνομιλίες, φέρεται να έκανε τον «κατάσκοπο» του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη καταστημάτων πετρελαιοειδών Silk oil στην Ελλάδα, Γεώργιο Μήτσου, που εντοπιζόταν στα «ψηλά αλώνια» της ελληνικής Καμόρα και του λαθρεμπορίου.

Μέχρι που δολοφονήθηκε- ο Μήτσου- από επαγγελματικούς του ανταγωνιστές στις 18 Ιουνίου 2022 σε ένα από τα βενζινάδικα που του ανήκε, στον Γέρακα, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, από ασύλληπτους ακόμα εκτελεστές.

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, κουμπάρος και συνεργάτης του 37χρονου δολοφονημένου βενζινοπώλη, προκύπτει από στοιχεία που ανασύρθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα του θύματος ότι λειτουργούσε ως «πληροφοριοδότης» του επιχειρηματία. Βάσει των ιδίων στοιχείων, ο ρεπόρτερ, επικοινωνούσε με πρόσωπο με το όνομα «Αγγελική – ΕΥΠ», το οποίο είναι υπαρκτό και αλίευε πληροφορίες τις οποίες του υπαγόρευε ο Γιώργος Μήτσου, κάθε φορά που ήθελε να μάθει για δικές του εμπλοκές με τη δικαιοσύνη ή για «φίλους». Η Αγγελική μάλιστα για να χρησιμοποιήσει και αραβικές γνώσεις στην παροχή πληροφοριών- βάσει μεροκάματου, προφανώς-θα επιστράτευε και μία κοπέλα που μιλούσε αραβικά, με το αζημίωτο βεβαίως που θα κανόνιζαν Τσιλιπουνιδάκης- Μήτσου.

Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ . Αγαστή συνεργασία σε υψηλό επίπεδο

Βάσει δημοσιευμάτων, κυριακάτικης έντυπης έκδοσης, σημειώνονται, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: Ο Γ. Μήτσου συνομιλούσε με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ. Ο Μήτσου μιλάει με γνωστό λαθρέμπορο καυσίμων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται με τη Μαφία και τον ενημερώνει μέσω των διασυνδέσεών του με την αστυνομία για το αν είναι ενεργοποιημένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον του. Πρέπει να αναφερθεί και κάτι που προκύπτει από τις αποκαλύψεις της εφημερίδος «Μακελειό», αμέσως μετά τη δολοφονία Μήτσου. Ο πατέρας του, Αναστάσιος Μήτσου, εμφανίζεται να κάνει άνοιγμα συνεργασίας με την κυπριακή εταιρεία «Πετρολίνα». Δύο υπουργοί, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, κάνουν συνάντηση με τον Αναστάσιο Μήτσου -πρόεδρο του ομίλου Μήτσου- και τον γενικό διευθυντή της κυπριακής πετρελαϊκής εταιρείας και επευφημούν το επενδυτικό τους πλάνο. Όπως ανακοίνωσαν τότε ο Μήτσου και ο Κύπριος συνέταιρός του, «τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrolina του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά, όμιλος Μήτσου, είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πως οι δύο υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της Petrolina και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα σχέδιά τους».

Τα «πειραγμένα»  τηλέφωνα του αρχηγού της Κόζα Νόστρα  

Σε όλες τις υποθέσεις δολοφονιών μελών της μαφίας ακόμη και αν δεν υπάρχουν στοιχεία για τον δολοφόνο, υπάρχουν στοιχεία για την ίδια τη μαφία και τις σχέσεις με την αστυνομία τα οποία αποσιωπούνται. Η πιο χαρακτηριστική υπόθεση είναι αυτή με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία του αρχηγού της ελληνικής Μαφίας, Σπύρου Παπαχρήστου. Ο πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος μετά την αποχώρηση από την αστυνομία μετατράπηκε σε αριστοτεχνικό τενόρο του δικτύου της μαφίας, έπεσε νεκρός ύστερα από ενέδρα την 1η Μαΐου 2018. Το τηλέφωνό του, το οποίο περισυλλέχθηκε όπως ήταν φυσικό ως στοιχείο από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της αστυνομίας, παρέμεινε στα συρτάρια της υπηρεσίας επί δύο χρόνια και ένα μήνα. Κανένας δεν το άγγιξε και δεν θέλησε να εξασφαλίσει στοιχεία απ’ αυτό. Η παρέμβαση Δημητριάδη- Δάβαλου- κυβέρνησης, παραποίησαν στοιχεία από το τηλέφωνο του «αφεντικού». Τελικά κατέληξε στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών «πειραγμένο» για να αναλυθεί το περιεχόμενο εφόσον βέβαια φρόντισαν λίγους μήνες μετά, να εκδιώξουν από την υπηρεσία της, την επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Αποδείχθηκε τελικώς ενδιαφέρον, αφού φαίνεται ότι ο Παπαχρήστου είχε άμεσες επαφές και έκλεινε ραντεβού «για να πιουν κρασί» ή «να παραδώσει τα κρασάκια» σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι βρέθηκαν σε ανώτατα πόστα στην ηγεσία.

Τα στοιχεία αυτά δεν ερευνήθηκαν και δεν παραδόθηκαν σε εισαγγελικές αρχές για να ξεκινήσουν έρευνα και ποινική διαδικασία εναντίον των επιόρκων. Αντιθέτως εδώ και χρόνια αποτελούν υλικό εκβιασμών στο εσωτερικό της αστυνομίας και όπλο των αντιμαχόμενων πλευρών.

Τον έδιωξαν και τον πήραν μετά στην ΕΥΠ!

Στις 6 Μαΐου 2022 ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Κώστας Χασιώτης απομακρύνθηκε από την υπηρεσία του στην οποία υπηρετούσε για σχεδόν μία εικοσαετία. Οι διαρροές προς τα δημοσιογραφικά γραφεία ήθελαν τον Χασιώτη αλλά και τον υποδιοικητή του να απομακρύνονται γιατί απέτυχαν στη διαλεύκανση των εγκλημάτων που αφορούσαν εκτελέσεις μελών της μαφίας (ανέρχονταν σε 23). Τον Σεπτέμβριο ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ύστερα από αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «εξυγίανση» στην ΕΥΠ, ο Κ. Χασιώτης τοποθετήθηκε στην υπεύθυνη θέση του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της υπηρεσίας. Η τοποθέτησή του στην ΕΥΠ όχι μόνο αναίρεσε την αποτυχία ως λόγο απομάκρυνσης από την αστυνομία αλλά απέδειξε ότι τυγχάνει πλήρους εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία. Το ‘ χουμε ξαναγράψει: Τον πήραν εκεί, για να του κλείσουν το στόμα γιατί μιλούσε πολύ.

 

Αποδείξεις συνεργασίας επίορκων- ΕΥΠ- Μαφίας

Προς επίρρωση του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ακολουθούν μια σειρά από μηνύματα τα οποία έχουν ανταλλαγεί την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού του 2022, από τα οποία προκύπτει αβίαστα η αγαστή συνεργασία «γραφείων» του υποκόσμου με τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ που φτάνουν μέχρι και το υπουργικό γραφείο.

Στις επίμαχες συνομιλίες αστυνόμος Β’ της ΕΛΑΣ ανταλλάσσει μηνύματα με τον Γ. Μήτσου λίγες μόλις ημέρες πριν από την ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα εκτέλεσή του, στα οποία τον ενημερώνει για μεταθέσεις και τοποθετήσεις που έγιναν σε κομβικά πόστα «με δικούς τους ανθρώπους» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του. Όπως προκύπτει, ο Μήτσου είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ. Σχετικά είναι μερικά από αυτά τα μηνύματα.

 

–Ο άνθρωπος του υπουργού κανόνισε τη μετάθεση

 

 

-Αποστολέας Μήτσου Γεώργιος προς Αστυνόμο Β’ Κ.Π. (25/05/2022)

—«Κώστα είχα δώσει έναν ακόμα άνθρωπο για άνθρωπο .. και πέρασε μπήκε τώρα με πήρε  του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας».

—«Οίκο… είπαμε τον άλλο που έχω ήδη δώσει σκέψου μήπως για οργα….. δώσουμε κάποιον και πας και εσύ μετά στο εκβι… και είμαστε κομπλέ».

Από ότι ξεκάθαρα προκύπτει από την παραπάνω συνομιλία, ο Μήτσου λέει στον Κ.Π. ότι μίλησε με άνθρωπο του περιβάλλοντος του υπουργού που τον διαβεβαίωσε ότι κανονίστηκε μετάθεση αστυνομικού στο «άνθρωπο» (προφανώς αναφέρεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών), όπως την είχε ζητήσει ο Μήτσου. Οι συνομιλούντες , όπως έχουμε πλείστες φορές διαβάσει στο παρελθόν σε σχετικές δικογραφίες, δεν ολοκληρώνουν κάποιες λέξεις ώστε σε περίπτωση που το πράγμα «στραβώσει» να δικαιολογηθούν ότι η λέξη σήμαινε κάτι άλλο κι όχι αυτό που όλοι καταλαβαίνουν. Επιπλέον του λέει ότι έχει δώσει τα στοιχεία ενός αστυνομικού για τη διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (Οίκο) και ζητάει από τον Κ.Π. να του προτείνει κάποιο άτομο για την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος (οργα) και του λέει να πάει ο ίδιος ο Κ.Π. ο δικός του άνθρωπος δηλαδή, στο τμήμα Εκβιαστών.

 

—«Χρησιμοποιούσαν»  και άνθρωπο συνοδείας του Θεοδωρικάκου;

 

 

-Αποστολέας Αστυνόμος Β’Κ.Π. προς ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιο (01/06/2022)

-«Πάει και ένας μικρός αξιωματικός που μιλάω στον άνθρωπο».

-«Μήπως το πω πήγανε να μιλάς με το φίλο μας».

«Ελπίζω να του βγει το ζήτησε από τον επικεφαλή της συνοδείας του θεοδ. Τον έχει από το εσωτερικών θα το κάνει».

Σε αυτήν τη συνομιλία ο Κ.Π. ενημερώνει τον Μήτσου ότι κάποιος αστυνομικός, ελεγχόμενος ή και συνεργαζόμενος με το κύκλωμα, ζήτησε κάτι από συνοδεία του υπουργού Θεοδωρικάκου, που τον έχει από τότε που εκείνος ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών και πιστεύει ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

 

—-Το πανάκριβο αμάξι και ο αχάριστος αξιωματικός του Εκβιαστών

 

– Αποστολέας Αστυνόμος Β’ Κ.Π. προς ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιο (02/06/2022)

—«Μη τ κάνει βουνά ο πατσαγκα τα πουστράκια επειδή είναι ληστής και κοιτάει μόνο τα χρήματα. Ο εκβι είναι κολλητός με φούρναρη σουλελε λογιστή. Ο παπακω είναι με αυτούς που ξέρετε. Παιδιά τ παλιού φίλου όλα του εκβι πιο πολύ. Φίλοι μας δε θα γίνουν ποτέ. Ψαχνουν μεροκάματο από παντού μπορεί να τ πάρουν αλλά έχουν άλλους μπαμπάδες. Ο εκβι μαλαμ του είχε πάρει x1 bmw xμαξ μχνκι και όταν πέθανε τον έβριζε έλεγε ότι δε τ είχε κάνει μισή γνωριμία ενώ κάθε μέρα μίλαγαν δυο ώρες στο τηλ. Κάνουμε τους μαλάκες όσο πρέπει αλλά αυτοί ηχογραφούν. Ο εκβι το ξέρω είχε ηχογραφήσει τον εσωτερικών. Είναι σαν το πατσαγκα. Από εδώ βρίζουν από εκεί βρίζουν και με όλους μιλάνε αλλά έχουν συγκεκριμένους μπαμπάδες. Με το φούρναρη ο εκβι πρέπει να του έχει δώσει καφέ μισό στο κολωνάκι. Ανήκουν εκεί αυτοί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Πάντα αναρωτιόμουν πως από εκεί που κυνηγούσε κώλους στην Μύκονο για “ρεπορτάζ” κατέληξε να κάνει τον “σοβαρό ρεπόρτερ” σε κανάλια με σοβαρό, ας πούμε, ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

  2. Τσιλιμπουνιδάκης, μήπως της κρητικής μαφίας;
    Υπάλληλος των νεοταξιτών Κυριακού.
    Ο Χατζηνικολάου παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANTENNA.
    Έχει ανάγκη από χρήματα; Τόσα έχει βουτήξει…
    Στο χρεωκοπημένο ALTER των Κουρήδων ελάμβανε αμοιβή 108.000€ μηνιαίως για να εκφωνεί μια ώρα το δελτίο ειδήσεων με παραστάτες τον Γιώργο Τράγκα και Κάτια Μακρή.

  3. Για να φτάνει στο σημείο να περνάει τηλέφωνο τον ίδιο το Χίο και να τρέμει τόσο, φανταζόμαστε τι έχει κάνει

  4. Κανονικό ξεβράκωμα στο παπαγαλάκι ΑΡΔ!!Δώσε πόνο Στέφανε στα ξεφτιλισμένα ξεπουλημένα σιχάματα!

  5. Μήπως αυτός σκότωσε τον Μήτσου και ο Τράγκας τον Αθανασιάδη;

  6. Μήν Τσιλιμπουρδιζεις…Τσιλιμπουρδακη…!!!
    Άντε θα περιμένουμε…την αγωγή σου και την ενημέρωση μας για την εξέλιξη της..το μόνο πού δεν μας είπες είναι…να φάμε μέχρι τότε…???
    Αρε κουμπάρε..να “κλέψεις” ξέρεις !!! να “κρυφτείς”
    ξέρεις…??? Πάντως αν με ρωτάς..?..δεν σε βλέπω και να ξέρεις…το “μηχάνημα” θα σε “κάψει”…!!!

  7. ΠΩΠΩ ΡΕ ΣΕΙΡΟΥΛΑ…ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ ΕΤΣΙ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Comments are closed.