Μας την έφεραν πισώπλατα οι Ευρωπαίοι “σύμμαχοι” – Φιλί της ζωής στον Ερντογάν! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Erntogan-1021x576

Ο σχεδιασμός του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας έχει καταχωριστεί επίσημα στην ανάλογη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), σύμφωνα με έγγραφα που έφτασαν σε αυτή πριν από λίγες μέρες.

Τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας που παρέχονται από το EUIPO θα παραμείνουν σε ισχύ έως τον Φεβρουάριο του 2029, 10 χρόνια δηλαδή μετά την παραχώρηση του εμπορικού σήματος, αλλά θα μπορούσαν να παραταθούν κατόπιν αιτήσεως από την Τουρκία Automobile Joint Venture Group (TOGG), πρόκειται για μια κοινοπραξία πέντε μεγάλων εταιρειών της Τουρκίας που κατασκευάζουν από κοινού το αυτοκίνητο.

200429105241_Turkish-car-tsiro-1000

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις έγκρισης σχεδιασμού της TOGG στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα εκκρεμούν ακόμη και αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του έτους, σύμφωνα με την κοινοπραξία. Μαζί με τις αιτήσεις, ο όμιλος επιχειρήσεων έχει επίσης υποβάλει αίτηση στο τουρκικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων (TürkPatent) για να λάβει τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2022.

Οι αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την TürkPatent περιλαμβάνουν το cruise control, μαζί με την “ημι-αντικαταστάσιμη μπαταρία, το σύστημα εναλλασσόμενoυ ρεύματος της μπαταρίας αλλά και τη μηχανική δομή. Η αίτηση που υπέβαλε η TOGG εγκρίθηκε και στις τρεις περιπτώσεις από την ανάλογη αρχή.

Το μυστήριο με το πρώτο τούρκικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έληξε στις 27 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, καθώς η χώρα ανακοίνωσε τα πρωτότυπα σε μια μεγάλη τελετή στο Gebze. Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ένα SUV και ένα sedan, και τα δύο πλήρως ηλεκτρικά. Η μαζική παραγωγή του SUV θα ξεκινήσει το 2022, με το sedan να ακολουθεί. Η TOGG θα παράγει πέντε διαφορετικά μοντέλα – SUV, sedan, C-segment hatchback, B-SUV και B-MPV – έως το 2030 με εγχώρια δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: