ΜΟΣΧΑ: ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ CROCUS CITY HALL – ΣΤΟΥΣ 93 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ FSB ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
IMG-20240323-WA0004

Ο αριθμός των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου αυξήθηκε στους 93, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή στο κανάλι της στο Telegram. “Αυτή τη στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 93 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω”, αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο μεταξύ δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, συνελήφθησαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο Telegram ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο όμως, ο επικεφαλής της FSB, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, ανέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν τη συλλήψη τεσσάρων εκ των τρομοκρατών.

«Ο διευθυντής της FSB Μπόρτνικοφ ανέφερε στον Πούτιν για την κράτηση 11 ατόμων, και των τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.
Το αυτοκίνητο των δολοφόνων καταδιώχθηκε από τη ρωσική ασφάλεια, τέσσερις από αυτούς διέφυγαν στα κοντινά δάση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας, αστυνομίας και πληροφοριών χτενίζουν την περιοχή. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επικοινωνήσουν αν εντοπίσουν ύποπτη κίνηση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους συλληφθέντες είναι ένας 19χρονος με καταγωγή από το Dushanbe, ο Muhammadsobir Fayzov. Μάλιστα, ο 19χρονος φέρεται να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
IMG-20240323-WA0003

Οι ύποπτοι στη φωτογραφία που δημοσιεύεται σε πολλά ΜΜΕ, βρίσκονται μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν, μάρκας Renault, το οποίο αγοράστηκε με μετρητά στις 4 Ιανουαρίου 2024, αναφέρει το rtnews, επικαλούμενο τη Moscow-24.

mosxa1

Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.

IMG-20240323-WA0002

Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στη Μόσχα σε βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών. Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Γιατί επιτρέπουν σε μουσουλμάνους να έρχονται και να εγκαθίστανται στην Μόσχα;
    Προ ετών δύο συμμορίες Τατζίκων συγκρούστηκαν με οκτώ νεκρούς για τον έλεγχο και εκμετάλλευση νεκροταφείου στην Μόσχα.

  2. Η Ρωσια ειναι τεραστια πώς να επιτηρηθεί τόση μεγάλη έκταση… μην πας μακρια δες εμας με το Αιγαιο. Ακομα μπαινουν απο παντου οι λαθρομεταναστες…

    1. Omos sugnommi giati prepei oloi emeis oi fusiologikoi antropoi na dexomaste ekptoseis Kato apo to mandia tou ratzismou ton aristeron upoulo pseftodikaiomatiston oste ta SKILIA tou islam na kanoun tous hroes sto onoma tou bromilou moxament pos ska**legete anarotiemai. Einai paranomoi prosferun mono zhmia diabaloun th dhmokratia Ära dromo an de feugoun me to Kalo tote apelash. Dhladh an parei enas xristianos Mia mpazouka axizei Kai therizei tous bromilou tou islam na do ti Tha grafoun oi efhmeridas poso propaganda Tha pesei giati anexomaste oloi auto to xaos sto onoma tou koloislam

      1. γιατι μας στράβωσες! Αλλα και μεταφρασμενο δεν βγαζει νοημα!! Ο Elias εισαι?

        Όμως συγγνώμη γιατί πρέπει όλοι εμείς οι φυσιολογικοί αντροπή να δεχόμαστε εκπτώσεις Κάτω από το μανδύα του “ρατζισμου” τον αριστερών ύπουλο “ψεφτοδικαιοματιστον” ώστε τα ΣΚΥΛΙ’ του islam να κάνουν τους ήρωες στο όνομα του βρομύλου μοχάμεντ πως ska**λέγεται αναρωτιέμαι. Είναι παράνομοι προσφέρουν μονο ζημια διαβάλουν τη δημοκρατία Ära δρόμο αν δε φεύγουν με το Καλο τότε απέλαση. Δηλαδή αν πάρει ένας χριστιανός Μια μπαζούκα αξίζει Και θερίζει τους βρομύλου του islam να δω τι Θα γραφουν οι εφημερίδας ποσο propaganda Θα πέσει γιατί ανεχόμαστε όλοι αυτό το χάος στο όνομα του koloislam

  3. Και εγώ έχω μια απορία. Εδώ και 15 μέρες οι αμερικάνοι προειδοποιούσαν ότι θα γίνει τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα. Οι Ρώσοι δεν πήραν είδηση όταν μάλιστα η χώρα σου βρίσκεται σε πόλεμο και λογικό είναι να περιμένεις αντίποινα από τον εχθρό σου; Μου φαίνεται αστείο να τους πιάσανε στον ύπνο.

  4. Ευτυχώς που τους έπιασαν ζωντανούς. Αν και δεν νομίζω ότι ξέρουν ποιοι είναι οι πραγματικοί εντολείς τους.

  5. Εγώ έχω μια απορία, ένα κράτος στο μέγεθος της Ρωσίας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι στρατικοποιημενο από την σύσταση του, έχει το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών πληροφοριών, αστυνομίας, ασφαλείας, πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν οπλισμένοι μέσα στην πρωτεύουσα του και να εισέρχονται με τέτοια άνεση μέσα σε κλειστούς μεγάλους συναυλιακούς χώρους και αυτοί οι χώροι να μην έχουν την στοιχειώδη φύλαξη.

    1. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα. Επί lockdown όλοι οι λαθρο έκαναν ότι ήθελαν και δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν, οπότε μην το βρίσκεις περίεργο. Επίσης οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα ανάμεικτος λαός οπότε ένας αφγανός θα μπορούσε να περάσει ως Ρώσος της Ανατολικής Ρωσίας

      1. Επί lockdown τους μετέφεραν από τα νησιά στην ενδοχώρα ήταν η καλή τους ευκαιρία τέτοιοι πολιτικοί μας κυβερνούν

    2. Και το Ισραήλ υποτίθεται υψίστης ασφαλείας ήταν αλλά έγινε ότι έγινε και εκεί σύμφωνα με ότι λένε οι δημοσιογράφοι ..

Comments are closed.