ΒΑΣΤΑΖΟΣ  ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, Ο “ΓΕΡΜΑΝΟ-ΤΣΟΛΙΑΣ” ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ. ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΑΔΙΑΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ: “ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ  ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΕΒΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΈΣ”. ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΤΕΛΟΓΛΟΥ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ SIEMENS; ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 

Κοινοποίηση:
Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προσέρχεται στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο,  για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022. Ο κ. Ντογιάκος διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από το 2013 οι ελληνικές υπηρεσίες διαπραγματεύονται την απόκτηση αντίστοιχου λογισμικού, δήλωσε ο Τάσος Τέλλογλου αμέσως μετά την κατάθεσή του στον Ισίδωρο Ντογιάκο αναφορικά με τις παρακολουθήσεις. Και αφού τα ήξερε αυτά γιατί δεν τα κατέθετε πριν ο βαστάζος του Κούλη;

Στις πρώτες δηλώσεις του – αμέσως μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο – ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου ξεκαθάρισε πως αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει στοιχεία για παρακολούθησή του – παρά μόνο ενδείξεις ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι ανάλογο είχε καταγγείλει το 2017 και το ΚΚΕ.

Μιλώντας για τα λογισμικά παρακολούθησης, διευκρίνισε πως από την δημοσιογραφική έρευνα έχει προκύψει πως οι ελληνικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή τους ήδη από το 2013.

Το 2015, όπως σημείωσε, υπήρξε διαρροή των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης – μέσω wikileaks – ενώ το 2017 και το 2018 υπήρξαν καταγγελίες που αφορούσαν την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών – χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.

Και δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα όσο υπάρχει ο νόμος του 2021 που έχει αναδρομική ισχύ και επομένως καλύπτει και τις νόμιμες επισυνδέσεις που προηγήθηκαν αυτού, διευκρίνισε.

«Δεν ήταν επιλογή των ελληνικών υπηρεσιών να αγοράσει το Predator»
«Δεν είναι σημερινό, είναι αρκετά παλαιότερο» το ζήτημα σημείωσε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας «ο Ντογιάκος θα κάνει τη δουλειά και εμείς τη δική μας»

Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, ωστόσο δεν αγοράστηκαν, υπογράμμισε.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει, δεν ήταν η επιλογή να αγοραστεί το Predator, ωστόσο ένα άλλο λογισμικό το Pegasus «κάηκε» μετά το 2018, παρότι προσέφερε ορισμένες διασφαλίσεις που δεν εγγυάται το Predator.

Tι συνέβη με τους Θανάση Κουκάκη και Νίκο Ανδρουλάκη
Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις των Θανάση Κουκάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, ο Τάσος Τέλλογλου επισήμανε πως υπήρξε συνδυασμός δύο πραγμάτων: της νόμιμης συνακρόασης και του κακόβουλου λογισμικού.

Η διαφορά είναι πως ο ένας πάτησε το link (σημ. του κακόβουλου λογισμικού) και ο άλλος – δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης – δεν το πάτησε.

Μου ζητήθηκε να δώσω συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο, είναι γνωστό ποιοι εκπροσωπούν τις συγκεκριμένες εταιρείες, διευκρίνισε παράλληλα ο δημοσιογράφος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τάσος Τέλλογλου απάντησε, τέλος, πως το κακόβουλο λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε βάρος άλλων προσώπων – που ωστόσο λόγω της ιδιότητάς του δεν επιθυμούν να το δημοσιοποιήσουν.

Έχω δει link και σε άλλα τηλέφωνα, υπογράμμισε – τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. “ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΕΒΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΈΣ”. …….. Όταν το διαβάζω αυτό δεν λέει αν είναι μαζίή, ή, καθένας με κάποιον άλλο; ,

  2. ΠΟΣΟ ΛΕΙΠΟΥΝ 5-6 17ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

  3. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΕΛΟΓΛΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

  4. Ψέμματα η Κούλα δεν έχει προσωπικές στιγμές με την Μαρέβα.
    Και αν ήταν άντρας με τόση εξουσία , λεφτά , διασημότητα δεν θα κάθονταν με την γριά μαρέβα .

  5. Κανένας δεν είχε λόγο να παρακολουθήσει την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της ζωής μας, μαζί με την αμερικάνικη πρεσβεία. Ασφαλώς η πρεσβεία το ήξερε, αλλά το ανέχθηκε. Μάλλον μαζί είχαν συμμφωνήσει

  6. Φαίνεται από τα μούτρα του ότι είναι Αρτέμης Μάτσας. Τον κινηματογραφικό εννοώ.

  7. Οι Ισραηλινοί ομολογούν ότι το predator είναι λογισμικό το οποίο ανταγωνίζεται τα λογισμικά της iphone της meta ( face -insta ) και Pegasus…άρα λένε ότι όλες αυτές οι εταιρείες που τους ανήκουν έχουν λογισμικά παρακολουθησεις!Άρα σας παρακολουθούμε όλους και σας υποκλεπτουμε ομολογούν!
    Έχουν διαβρώσει όλες τις “Δημοκρατίες” !
    Την Ελλάδα την έχουν κάνει σουρωτηρη!

  8. KANEΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΑΔΗ, ΤΟΝ ΔΟΞΙΑΔΗ, ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ…
    ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ;

  9. Δεν μπορώ να θυμηθώ, έτσι αν κάνω λάθος, με συγχωρείτε και ανακαλώ.
    Το Inside Story site τάχα μου ερευνητικής δημοσιογραφίας του Τέλλογλου δεν είχε βγει πριν λιγα χρόνια ότι το χρηματοδοτούσε ένα σκιώδες και περίεργο αμερικάνικο ίδρυμα που ήθελε να ανακόψει την ρώσικη παρέμβαση στην βόρεια Ελλάδα; κάτι μου θυμίζει…

  10. Η κουλα σε … προσωπικες στιγμες με την μαρέβα; ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Αχ χάλασαν και οι λούγκρες

  11. Αυτός ο χαφιές ήταν ένας από τους δοσίλογους δημοσιογράφους που τους έκαναν μαθήματα προπαγάνδας οι ναζι στο Βερολίνο. Αυτοί οι χαφιέδες είχαν πάρει ειδικά μαθήματα έτσι ώστε να πείσουν τον Ελληνικο λαό πως… για όλα φταίει αυτός, για τα μνημόνια για την κρίση για τα πάντα. Αυτό που λένε ψυχολογικές επιχειρήσεις, εσύ φταις πλήρωσε κτλ. Τα ονόματα των ρουφιάνων αυτών είναι δημοσιευμένα. Όμως για έναν παράξενο λόγο δολοφονικες επιθέσεις δεν έχει δεχτεί κανεις από δαύτους παρά μονάχα οι δημοσιογράφοι που είναι απέναντι στην κυβέρνηση και έχουν στοιχεία διαπλοκής. Είδατε τελικά οι… τρομοκράτες που δολοφονούν δημοσιογράφους? Ούτε στημένοι από την κυβέρνηση να ήταν ένα πράγμα!

  12. Tι να σου πει..η καραφλη ΜEGA-lovisita πολυτελειας ρε ”ασυνοδευτε” κρυφογαβρε ”Παναθηναικακια” ? Tι δεν
    γνωριζεις ? Πως παιρνονται οι ”Μιζες” απο παντου κι απ’ ολους με ενδειξεις κι οχι μ’ αποδειξεις και στοιχεια ? Ε οχι δα…!!! Δε σε πιστευω…
    Γιατι δεν καλεις και τον κ. Χιο που ξερει και γνωριζει παρα πολυ καλα και την ωρα που κατουρανε – τα δυο τελευταια χρονια – και ο ”Θειος” και ο ”Ανηψιος” – ο Παρταλεοντας δεν κατουραγε ηταν ρομποτακι – ε ??? Δεν εχεις την απορια να μαθεις το 24ωρο προγραμμα των δυο κατ’ εξοχην υπευθυνων της ”υποθεσης” που υποτιθεται διερευνας ? Ε λοιπον οριστε..ποιος ”πουθενας” Τελαλης ? Στεφανος Χιος και τελος η υποθεση..να πας και διακοπες..γιατι και το χειμωνα θα εχει ”καρπαζες” !!!

  13. Προσπαθουνε να συν ψηφισουνε καμια σχεση το ενα με το αλλο….εδω μιλαμε για ενα spyware το predator που προσπαθησανε να φυτεψουνε στο κινητο του αρχηγου του τριτου κομματος.
    Εχουμε και μια νομιμη οπως την λενε παρακολουθηση απο την ΕΥΠ χωρις να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος απο ενα παρακρατος που κανεις δεν γνωριζει ακομα.
    Δηλαδη μιλαμε για δυο προσπαθειες παρακολουθησης δεν γνωριζουμε αν ειχανε καποια σχεση μεταξυ τους γιατι κανεις δεν το ελεγχει ασχολουνται με το εγινε το 2018 και οχι με το τι εγινε το 2021.

  14. Ερωτησης. Τα 18 ονοματα των μεγαλοδημοσιογραφων που τα επαιρναν χοντρα απο την Siemens πότε θα τα μαθουμε? Τι υπηρεσιες προσεφεραν στους γερμανους? Γιατι δεν διωχθηκαν απο το ΣΔΟΕ και τους ειδαγγελεις?

  15. Ρουφιάνος, π@@στης, τσιράκι του Μητσοτάκη, των Γερμανών, της ΝΤΠ!!!!!

  16. ”ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΑΚΙΑ” ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ !!! ΕΧΕΙΣ ΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ???

  17. MεγαλοΑλητης ΚαραΡουφιανος ΤσατσοΔημοσιογραφος !!!

Comments are closed.