“ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ”. EKKENΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ !!ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ! ΙΣΧΥΡΟΙ ΆΝΕΜΟΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!! (ΦΩΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR)

Κοινοποίηση:
neapolh2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Λακωνίας.
Δύο χωριά και μία παιδική κατασκήνωση έχουν εκκενωθεί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καίει δασική έκταση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.Έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν βυτία και τρακτέρ να συνδράμουν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας απευθύνει η Πυροσβεστική.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο εξής τηλέφωνο: 2734060121
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, , η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια και στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. «Τα μέτωπα είναι δεκάδες. Θα πρέπει να αποσταλούν ελικόπτερα. Έχει πολύ κάπνα και πολύ αέρα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι εμπρησμός» είπε ο κ. Τριχείλης.

ΩΡΑ 11:19

Μια από τις πολλές εστίες που μαίνεται είναι εκεί που είναι το νεκροταφείο Νεαπόλεως εκεί είναι και τα πυροσβεστικα οχηματα με αποτέλεσμα τα χωριά φωναζουν ΣΟΣ ….
Οι κατοικοι παλεύουν μόνοι αυτη τη στιγμή …

ΩΡΑ 09:32

Το makeleio.gr στη πύρινη κόλαση της Λακωνίας! Έχει εκκενωθεί η παιδική κατασκήνωση…

ΩΡΑ 09:22

ΕΚΚΕΝΏΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΧΙ. Μένεται η φωτιά έχει περάσει μέσα από τα χωριά Φαρακλό και Λάχι

ΩΡΑ 09:12 

ώρα 09:12!! Kάτοικος στο makeleio.gr:” Πολιτική προστασία ανύπαρκτη. Το χωριό εκκενώθηκε μονο του”

ΩΡΑ 08:55 

ΩΡΑ 08:55! Συντάκτης του makeleio.gr:”Η φωτιά μόλις μπήκε στο χωρίο Άγιος Νικόλαος! Είναι πάρα πολύ μεγάλη! Πανικός τους κάτοικους”

neapolh4

Η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα έξω από το χωριό Καστανιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε και κατακάιγοντας ότι έβρισκε μπροστά της έφτασε μέχρι το χωριό Φαρακλό. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια σπίτια έχουν καεί. Αυτή την στιγμή έχει περάσει την ρεματιά του Παραδεισιού και κατευθύνεται προς το Λάχι. Καλούνται όλοι όσοι έχουν βυτία και τρακτέρ να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και με πυροσβεστική να βοηθήσουν. Επίσης όλοι οι μελισσοκόμοι να φροντίσουν για τα μελίσσια τους και οι κτηνοτρόφοι για τα ζώα τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουν.

Δυστυχώς λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατον προς στιγμή να πετάξουν ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροπλάνα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με την πυροσβεστική, με τον δήμο και με τις κατά τόπους κοινότητες.

neapolh3neapolh2

ΣΟΚ

Η φωτιά έχει μπει σε χώρια, είπε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.
Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, τέσσερα οχήματα του Δήμου ενώ έχει δοθεί εντολή για τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη φωτιά!!Σε συναγερμό η περιοχή της Λακωνίας! Κινδυνεύουν χωριά (φωτο makeleio.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Με μία νορμάλ κυβέρνηση μέσα σε 5 μήνες θα είχαν φύγει όλοι οι πράκτορες ή θα είχαν απομονωθεί.
    Με μία χαζοχαρούμενη αριστερή κυβέρνηση που γουστάρει τους ισλαμοπίθηκους τι περιμένατε;

  2. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
    ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΝΕ,ΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
    ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΡΑΚΤΡΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ?

  3. θυμάμαι πως στην δεκαετία του ΄70 80 90 τετοια τρελλα μποφόρ στους μήνες Μάιο , Ιούνιο , Ιούλιο , Αύγουστο και σε διάρκεια στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν υπήρχαν . Ακόμη και τα μποφωρ τα προκαλούν .
    Είναι ΑΠΕΙ΄ΡΩΣ Μ-Ι-Σ–Ε-Λ–Λ-Η-Ν-Ε-Σ.
    ΣΥΜΠΑΣΧΩ ,ΘΛΙΒΟΜΑΙ . Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ.

  4. ΑΣΤΑ ΡΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΡΗΜΑΔΑ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΠΙΚΡΑ ΚΑΥΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ.

  5. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΟΣ , ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ . ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΦΕΤΟΣ , ΔΥΣΤΙΧΩΣ.

  6. ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΥΤΕ Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟ-ΤΡΙΒΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΑΔΙ . . . . . . . . . . . . !

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ! ! !

    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 10.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑΜ ΟΤΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΛΑΝΤΙΖΟΥΝ …………….

    ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΜ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ (ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ) !!!!

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΠΟΥ’ΣΑΙ ΡΕ Λ Ο Χ Ι Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α

  7. ΜΗΠΩΣ ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ??????

  8. Οι πρακτορισκοι άρχισαν το καταστροφικό έργο τους!

Comments are closed.