ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ “ΝΕΜΕΣΙΣ” ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ-ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

Κοινοποίηση:
PINAKAS1

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 25.02.2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, στην Αθήνα και στη Μαγνησία, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 62 και 87 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής, γνωστών E λλήνων δημιουργών, τους οποίους πωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Αναζητούνται για την ίδια υπόθεση άγνωστοι «καλλιτέχνες» και άγνωστοι προμηθευτές, συνεργοί τους.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο , Γιώργο Μπαχά και τον αντικέρ  Γ.Βαλαή. Ο Μπαχάς κατάγεται από τη Χίο και ήταν μέχρι πρόσφατα, διευθυντής του περιοδικού “Νέμεσις”, τουλάχιστον κατά την ταυτότητα του περιοδικού.

NEMECΙS

Περιεχόμενο περιoδικού Πολιτικά

Κυκλοφορία περιoδικού Μηνιαίο

Διεύθυνση Πινδάρου 32, 10673, Αθήνα

Τηλέφωνα 210-3648003-5

Faxes 210-3648006

E-Mail

kanelli@hol.gr

WWW page

http://www.nemecismag.gr

Εκδοτική Εταιρία ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ

Εκδότης Γαρυφαλλιά Κανέλη

Διευθυντής Γιώργος Μπαχάς

Διευθυντής Σύνταξης Γιώργος Μπαχάς

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων προσήλθε ημεδαπός και κατήγγειλε ότι είχε εξαπατηθεί από τον 62χρονο, που του είχε συστήσει ο 87χρονος και είχε αγοράσει από αυτόν δεκατρία (13) έργα τέχνης, αντί του συνολικού χρηματικού ποσού των 308.000 ευρώ, τα οποία στην συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά.

Μετά από διερεύνηση της καταγγελίας και ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος ήταν αρχηγικό μέλος ομάδας που, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2014, προέβαινε στην πώληση πλαστών έργων τέχνης (πινάκων ζωγραφικής) πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές ότι αυτά είναι γνήσια και προέρχονται, είτε από την συλλογή της οικογένειάς του, είτε από αριστοκρατικές οικογένειες και συλλέκτες. Τα πλαστά έργα τέχνης τα προμηθεύονταν από άγνωστους προμηθευτές, ενώ άγνωστοι «καλλιτέχνες» δημιουργούσαν – ζωγράφιζαν αυτά, βασιζόμενοι σε πρωτότυπα έργα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Ο ρόλος του 87χρονου ήταν να συστήνει υποψήφιους αγοραστές στον 62χρονο, εγγυώμενος προσωπικά για την φερεγγυότητά του, ενώ και ο ίδιος φρόντιζε να τους καθησυχάζει για την γνησιότητα των πωληθέντων έργων τέχνης.

Τα δεκατρία (13) έργα τέχνης που πωλήθηκαν στον καταγγέλλοντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί πλαστών.

Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ενενήντα δύο (92) πίνακες ζωγραφικής, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Οι ανωτέρω κατασχεθέντες πίνακες θα αποσταλούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να εξετασθούν για την γνησιότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τώρα πρέπει όλοι να καταλάβατε γιατί ο οργανισμός του Κανέλλου τραβάει τις σβαλιάρες σαν μαγνήτης

  2. Το Αλήτες Προδότες Κομμουνιστές – Ισχύει διαχρονικά

  3. Κοιτάξτε κάτι αληταρια που χρησιμοποιούν το όνομα της ΝΕΜΕΣΙΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

  4. Καλά , έχω ακούσει από επιχειρηματία που ασχολείτο με λατομεία , πολύ χειρότερα για την Κανέλω …….

  5. αρα πρεπει να παει ολο το κκε φυλακη για συσταση εγκληματικη οργανωσης

Comments are closed.