ΠΑΡΙΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ “ΑΣΕΛΓΟΥΝ” ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΓΑΖΟ. ΥΠΟΠΤΗ ΑΒΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Κοινοποίηση:
panas-kasidokostas

Σε μπουζουκομάγαζο των νοτίων προαστίων έχει μετατραπεί η Λίμνη Βουλιαγμένης, ένα φυσικό μνημείο παγκοσμίου φήμης, για το οποίο η ελληνική πολιτεία έχει αναλάβει τεράστιες ευθύνες για τη διατήρηση του φυσικού της κάλλους.

Παρόλα αυτά, οι κατέχοντες των συμφερόντων της περιοχής, όχι αγνοώντας, αλλά παραβλέποντας επιδεικτικά και προκλητικά το νομικό καθεστώς που διέπει αυτό το τοπίο, το έχουν μετατρέψει σε χώρο εστίασης κοινωνικών εκδηλώσεων, χωρίς να δίνουν σημασία στη μόλυνση του περιβάλλοντος, την καταστροφή της χλωρίδας, της πανίδας αλλά και την ηχορύπανση που προκαλούν καθημερινά μετά τη δύση του ήλιου.

Γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες, πάρτυ, κοσμικά events πραγματοποιούνται συνεχώς σ’ αυτό το κόσμημα των τεχνασμάτων της φύσης που κοσμεί την πόλη της Βουλιαγμένης και που έχει χαρακτηρισθεί όχι απλώς ως προστατευόμενο τοπίο, αλλά ως διατηρητέο μνημείο της φύσης. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί, ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, ακόμη και η κολύμβηση μπορεί να απαγορευτεί αν διαπιστωθεί ότι διαταράσσεται το περιβάλλον.

Χαρακτηριστική ήταν η θέση και στάση του μέχρι πρότινως Δημάρχου της περιοχής, Σπύρου Πανά ο οποίος όχι μόνο δεν επενέβη για να σταματήσει αυτή την “ασέλγεια” σ΄αυτό το σπάνιο και μοναδικό τοπίο της φύσης, αλλά αντίθετα διοργάνωνε ο ίδιος κοσμικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον χώρο, χαρακτηρίζοντάς τις ως ποιοτικές.

Δεν είναι επομένως σύμπτωση πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης της Βουλιαγμένης, κατά την προεκλογική περίοδο, στήριξε φανατικά, με κάθε μέσο και με όλες του τις δυνάμεις… την υποψηφιότητα του απερχόμενου πια Δημάρχου, Σπύρου Πανά!

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία αν και πώς θα μπορούσε αυτός ο ιστορικός χώρος να προστατευτεί και να συντηρηθεί όταν ο ίδιος ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς (επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων της περιοχής και ο ίδιος) και το αρμόδιο νομικό του πρόσωπο για τον Πολιτισμό, διοργάνωναν τον περασμένο Σεπτέμβριο φεστιβάλ χορού εντός του χώρου της λίμνης;

Τα όσα διαδραματίζονται όμως μέσα στη λίμνη, φαίνεται να μη θορυβούν και τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου «φιλέτου» γης, που δεν είναι άλλος από την Εκκλησιά της Ελλάδος. Η ηγεσία της μονής Πετράκη ενώ γνωρίζει, διαβάζει και ενημερώνεται (βλέπετε οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα είναι πάρα πολλά) σχεδόν καθημερινά για τις απαράδεκτες ενέργειες που πραγματοποιούνται μέσα στο αρχαίο μνημείο της Λίμνης, διστάζει να πάρει θέση αφού το αντίτιμο του ενοικίου που εισπράττει είναι πολύ υψηλό…

Τέλος, ενημερωτικά αξίζει να αναφερθεί ότι «Στις περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα. Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτρέπονται, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του οικείου κανονισμού, η διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και η εκτέλεση εργασιών που αποσκοπούν στη διατήρηση των χαρακτηριστικών τους, εφόσον εξασφαλίζεται υψηλός βαθμός προστασίας». Αυτά δηλώνει στο makeleio.gr, ειδικός επιστήμονας του υπουργείου περιβάλλοντος.

Όλα αυτά βέβαια αναφέρονται και στον νόμο 1650 του 1986 «για την προστασία του περιβάλλοντος». Σε Προεδρικό Διάταγμα του 2003 εξειδικεύτηκαν οι χρήσεις που επιτρέπονται ειδικά για τη λίμνη Βουλιαγμένης οι οποίες είναι οι εξής: Υδροθεραπευτήριο, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής σε χώρους με μέγιστη επιφάνεια τα 150 τετραγωνικά, χώρος στάθμευσης 10 οχημάτων για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και 5 υπηρεσιακών οχημάτων, δεξαμενές νερού για το υδροθεραπευτήριο και αντλιοστάσιο λυμάτων

Ο νόμος είναι σαφής και η διατύπωση του είναι ξεκάθαρη! Στο ίδιο μάλιστα νομικό πλαίσιο αναφέρεται πως «απαγορεύεται ο φωτισμός στην περιοχή με προβολείς για την προστασία της ορνιθοπανίδας». Αυτό λοιπόν που συμβαίνει πια είναι να καταστρέφεται κάθε ζωντανός οργανισμός από ο έντονο φωτισμό που κάθε βράδυ «λούζει» τα βράχια γύρω από τη λίμνη.

Διαβάστε προσεκτικά τα όσα αναγράφονται στο site που έχει δημιουργηθεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς και στόχο έχουν να προσελκύσουν κόσμο, να αναβαθμίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για να αυξήσουν τα κέρδη της επιχείρησης.

«Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προσδιορίζει ένα ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχία των εκδηλώσεων που αναλαμβάνει η λίμνη Βουλιαγμένης. Προσωπικές στιγμές χαράς, δεξιώσεις γάμου και βάπτισης, επαγγελματικές συναντήσεις, θεματικές βραδιές, παιδικά parties και επιδείξεις μόδας, σχεδιάζονται με κάθε λεπτομέρεια και προσωπικό ενδιαφέρον. Ο χώρος VIP της λίμνης χωρητικότητας 800 ατόμων, είναι ένας παραμυθένιος χώρος στις όχθες της λίμνης που συνδυάζει το μυστήριο με το ρομαντισμό και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οπου βαλει χερι ο κασιδοκωστας μονο σκατα τα κανει. ταμτα ολε!

  2. Εκεί πάει και ο Μέγας Μαλάκας. Το όρθιο το Λίπος, που οι επιστήμονες έχουν πέσει απάνω του να δουν πως ισορροπεί. Ο μαλάκας που δεν μπορεί να ζήσει με 1800€ και δεν αυτοκτονεί να μας γλυτώσει!

Comments are closed.