(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ! ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΡΥΦΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Κοινοποίηση:
k2

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ το οποίο είναι το μοναδικό μέσο που ανέβασε νωρίς την είδηση, το συμβάν έγινε ξημέρωμα Παρασκευής και η αστυνομία το πήρε χαμπάρι το πρωί . Το άγαλμα του  Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κοσμεί την είσοδο προς την Καστροπολιτεία του Μυστρά και είναι τόπος αναφοράς για την πολύ μεγάλη Βυζαντινή κληρονομιά της περιοχής αλλά και όλου του κόσμου.

Επάνω στο άγαλμα έχει γραφεί πιθανώς με σπρέι το σύμβλο της ομάδας Ε, εκτός εαν εμείς βλέπουμε κάτι άλλο ή τα συνθήματα υπήρχαν πριν απο την περίεργη δολιοφθορά.

Από το άγαλμα λείπει το χέρι του τελευταίου Βασιλιά της Πόλης, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες.

Η αστυνομία γνωρίζει το θέμα από το πρωί και κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή της βρίσκεται το μπρούτζινο χέρι του αγάλματος. Άρα συμπεραίνεται ότι πιθανότατα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κλοπής από αθίγγανους της περιοχής.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, γίνονται έρευνες για τους παραβατικούς ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

mistras3k1k2mistras4mistras5mistras6mistras7

 

Για το θέμα φίλος αναγνώστης, σχολίασε:

Αγαπητέ φίλε Στέφανε καλησπέρα !

 

Σου γράφω με αφορμή την ανάρτηση σου για το άγαλμα του Παλαιολόγου στον Μυστρά.

Πρώτα – πρώτα πρέπει να σου πω πως δεν το γνωρίζει κανείς τουλάχιστον από τους γνωστούς μου στη Σπάρτη.

 

Βάση όσα διάβασα στην ανάρτηση για σημαντική φθορά του αγάλματος του Κων/νου Παλαιολόγου είμαι υποχρεωμένος ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ να διατυπώσω τα ακόλουθα: με μεγάλη μου έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκα από το makeleio ότι επάνω στο άγαλμα του κων/νου Παλαιολογου έχει γραφεί πιθανώς με σπρέι το δελφικο Ε και ότι από το άγαλμα λείπει το χέρι. Ως ιδυτικο μέλος της Ομάδας Εθνικών Λακωνίας θεωρώ πιθανότατο να αποτελεί η συγκεκριμένη πράξη προβοκάτσια κατά των Ελλήνων που ακλουθούν εως και σήμερα την πατρώα ελληνική παράδοση για την πυροδότηση θρησκευτικού μίσους μεταξύ Ελλήνων ή αφορά ανθρώπους μεμονωμένους χαμηλού διανοητικού επιπέδου όπου με την βία προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους ή με την χρήση συγκεκριμένων συμβόλων για να σύρουν στο κενο την προσπάθεια Λακώνων πολιτών για την επαναφορά στην πατρώα ελληνική παράδοση.

 

Κύριε Χίο η Ομάδα εθνικών Λακωνίας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για το θράσος υπανθρώπων που δε διδάχτηκαν τίποτα από την ιστορία των Ελλήνων προγόνων μας και αυτό σίγουρα συνέβη γιατί δεν ανήκουν σε αυτούς .

Η προσπάθεια κάποιον να κάνουν χρήση ελληνικών συμβόλων σε άνομες πράξεις δεν θα μπορέσουν να μολύνουν το παρόν μας και την δράση μας στα μάτια των συμπολιτών μας. Το παρόν μας και η δράση μας λειτουργεί με γνώμονα την διατήρηση ανάδειξη και προστασία της ελληνικής μας πατρώας παράδοσης.

 

Οι Λάκωνες εθνικοί θα παρακολουθούν το θέμα στενά και παρακαλώ ενημερώστε μας για κάθε νεότερο.

 

Σας παραθέτω στο τέλος του κειμένου τους σκοπούς της Ομάδας όπως έχουν διατυπωθεί στο εσωτερικό μας κανόνα.

Δες παρακαλώ και το blog μας http://omadaethnikonlakonias.blogspot.gr/

 

Οι θεοί των Ελλήνων μαζί σου

Με εκτίμηση

ΧΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

 

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

· Η διάσωση προστασία συντήρηση και προώθηση της Πατρώας Ελληνικής Παράδοσης και κληρονομιάς .

 

· Την επαναφορά της πατρώας Ελληνικής παράδοσης , όπως αυτή προκύπτει από τις θέσεις και πρακτικές των Αρχαίων Ελλήνων, αρχής γενομένης από την Προϊστορική περίοδο, περνώντας μέσα από τους Νεοπλατωνικούς – Νεοπυθαγόρειους θρησκευτές – φιλοσόφους και φτάνοντας έως τον Δημήτριο Λιαντίνη και σήμερα.

 

· Η ανάληψη δράσεων που θα έχουν ως στόχο τους την ανάδειξη και διατήρηση της Πατρώας Ελληνικής Παράδοσης και κληρονομιάς εντός και εκτός Λακωνίας

 

· Η ανάληψη δράσεων που θα έχουν ως στόχο τους την καλλιέργεια, νου και σώματος όπως αυτή προκύπτει από το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

 

· Η ανάληψη αθλητικών δράσεων και πρακτικών για την υιοθέτηση αγωνιστικότητας και ευγενείς άμιλλας

 

· Η ανάληψη κοινωφελούς δράσεων για την ανάδειξη των αρετών που προκύπτει από την ουσία της Πατρώας Ελληνικής Παράδοσης

 

· Η προβολή των αρχαιολογικών χωρών της Λακωνίας εντός και εκτός Λακωνίας

 

· Η προβολή των παραδόσεων ηθών και εθίμων της Λακωνίας εντός και εκτός Λακωνίας

 

· Η άσκηση πίεσης προς τις δημόσιες, δημοτικές και άλλες αρχές με κάθε νόμιμο μέσον (συμπεριλαμβανόμενων και δικαστικών) για τον σεβασμό της πατρώας Ελληνικής παράδοσης και χωρών αυτής .

 

· Η συνεργασία με άλλες ενώσεις, συλλόγους, ΜΚΟ, καθώς επίσης και με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιες αρχές, με σκοπό την επιμόρφωσή και την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων, την επίτευξη των κοινών τους στόχων για Επαναφορά της Πατρώας Ελληνικής Παράδοσης

 

· Η ευαισθητοποίησή των πολιτών σε αρχαιολογικής και παραδοσιακής φύσεως θέματα, για την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συμμετοχής στην αντιμετώπιση και ανάδειξη αυτών.Η συνεχής και δια παντός νομίμου μέσου προσπάθεια πρόληψης, αντιμετώπισης και επίλυσης κάθε τυχόν αναφυόμενου προβλήματος ή δημιουργηθείσας κατάστασης σε βάρος της πατρώας ελληνικής παράδοσης και κληρονομιάς .

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

 1. Αυτό ακριβώς ΛΑΚΩΝ στη Λακωνία δεν υπάρχει εκρηκτική διάθεση από Έλληνες της Πατρώας και χριστιανούς καμία πρακτική που δεν είναι ωφέλιμη για το λαό δεν είναι σωστή . Και η πρακτική στο συγκεκριμένο γεγονός δεν δείχνει στόχο καθαρό. Όλοι ψάχνουμε για τα κίνητρα και το σκοπό των δραστών. Ας επικρατήσει η λογική και όχι το δόγμα και ας αφήσουν κάποιοι τα εύκολα λόγια για τους δήθεν κακούς δώδεκαθεϊστές. Γύρω σας υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες που είναι της πατρώας παράδοσης και καθημερινά ζείτε μαζί τους.

 2. Το θέμα εδώ δεν είναι οι εθνικοί (??) και οι Χριστιανοί. Εδώ το θέμα είναι για αυτή τη βέβηλη πράξη, τη σιγή που κρατήθηκε, την αναποτελεσματικότητα στο να πιαστούν οι ένοχοι και φυσικά η μη επισκευή του…
  Ο αποπροσανατολισμός απο το θέμα είναι ιδιαίτερα ύποπτος…

  1. Αυτό ακριβώς ΛΑΚΩΝ στη Λακωνία δεν υπάρχει εκρηκτική διάθεση από Έλληνες της Πατρώας και χριστιανούς καμία πρακτική που δεν είναι ωφέλιμη για το λαό δεν είναι σωστή . Και η πρακτική στο συγκεκριμένο γεγονός δεν δείχνει στόχο καθαρό. Όλοι ψάχνουμε για τα κίνητρα και το σκοπό των δραστών. Ας επικρατήσει η λογική και όχι το δόγμα και ας αφήσουν κάποιοι τα εύκολα λόγια για τους δήθεν κακούς δώδεκαθεϊστές. Γύρω σας υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες που είναι της πατρώας παράδοσης και καθημερινά ζείτε μαζί τους.

 3. Εβραιοχριστιανοταλιμπανε Πανουργιά δεν πας για καμμία μετάνοια,γονυπετης πού απειλεις κι όλας!

 4. Καλά σοβαρά τώρα πιστεύεις σε κεραυνούς; Έλεος με την βλακεία των ΑρχαιοφασιστοΕθνικών. ξεφτίλες χλαμυδόβλακες!

 5. Πανουριας: και γιατι ωρε Πανουρια δεν πας να τους δειρεις??Μπρος στην Ρακκα εκει ανηκεις

 6. Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ

  ……. !

  Έστ’ ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται …!!!

 7. Εγω ξερω πολλα καλα παιδακια που μας εχουν πρηξει τα αρχιδια με τις αρχαιομαλακιες τους οι οποιοι αναζητουν με μανια καποιον να τους σπασει τα μουτρα.

  1. τουλαχιστον οι δικοι μας Θεοι ριχναν και κανα π**τσο, ο δικος σου εκει μεσ’την μοναξια θα τον εχει φαει η μαλακια στον εγκεφαλο, ουστ βρωμιαρη εβραιοδουλε, αντε μη σε στειλω για τροφη στο κολοσσαιο

 8. Ποιοί δωδεκαθειστες ηλιθιε!Δεν βλέπεις οτι το διπλό έψιλον είναι παλιό και το έχουν σβήσει;Τι μίσος έχετε μερικοί σκυφτομετανοιες για την πατρώα θρησκεία!

 9. Αναρχοκομούνια οι υπεύθυνοι. Οι περισσότεροι αρχαιόθρησκοι είναι εθνικιστές και σέβονται οποιονδήποτε ωφέλησε το ελληνικό έθνος! Δε θα έκαναν ποτέ μια τέτοια βέβηλη πράξη!

 10. αν σας πω οτι μου περασε απ το μυαλο οτι μπορει να τη κανανε οι γυφτοι τη ζημια…? μπρουτζινο ειναι το αγαλμα ισως να του ξυλωσανε κανα χερι για να το πουλησουν για λιγα ευρω….εδω κλεβουν τα καπακια απο τους υπονομους,,,δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο…μπορει να ναι γυφτοι η ισος τιποτα πακιστανοι που γυρνανε ολη τη μερα τα καροτσια…χιλια δυο..

 11. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ 12ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΘΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ?.ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 16.000 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ..

 12. “Τότε άγγελος εξ ουρανού καταβήσεται διά νεύσεως Θεού, έχων εν τη χερί αυτού σκήπτρον και ξίφος του Αγιωτάτου Βασιλέως Κωνσταντίνου, και τον ειρηνικόν στέψει βασιλέα. Ος και αυτόν μέσον πάντων εστίν εν τω πολέμω, δώσει δε αυτώ το σκήπτρον και το ξίφος, και το όνομα αυτού Ελεήμονα καλέσει”!

Leave a Response