ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Ο… ΤΡΑΜΠ – ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ – ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ – ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Κοινοποίηση:
patri2

Πρωτοφανείς εικόνες στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική κυβέρνηση να δίνει άμεσα διαταγή και να αναπτύσσονται στοιχεία αεράμυνας Patriοt PAC-3 στο κέντρο του Τόκιο και στις δυτικές περιοχές ενώ οι SM-3 τέθηκαν σε ετοιμότητα!

 

Τυχόν εκτοξεύσεις προς το Γκουάμ θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον: αν δεν επιχειρήσει να αναχαιτίσει τους πυραύλους, η αξιοπιστία της θα δεχθεί πλήγμα και η Πιονγκγιάνγκ θα αισθανθεί αρκετή αυτοπεποίθηση για να διεξαγάγει μια πλήρη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τις συνέπειες να είναι τρομερές.

Από την άλλη πλευρά, αν επιχειρηθεί αναχαίτιση και ένας πύραυλος ξεφύγει και δεν καταστραφεί, θα αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα των αμερικανικών συστημάτων βαλλιστικής άμυνας.

Χτες χιλιάδες Βορειοκορεάτες παρήλασαν με υψωμένες τις γροθιές στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ όπου οι αρχές οργάνωσαν διαδηλώσεις υποστήριξης.

«Δέκα εκατομμύρια καρδιές φλέγονται με την υπόσχεση να υπερασπίσουν μέχρι τον θάνατο τη μητέρα πατρίδα», διακήρυσσε ένα πανό.

Η λαοθάλασσα θέλησε να δείξει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στην πολεμική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τα πλακάτ έγραφαν:

«Χτυπήστε τις ΗΠΑ με πυρηνικό κεραυνό!», «Εκείνοι που θα μας ακουμπήσουν δεν θα γλιτώσουν τον θάνατο» και «Μια εκδικητική επίθεση αφανισμού».

Τέσσερις πύραυλοι θα εκτοξευθούν ταυτοχρόνως και θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάν, Χιροσίμα και Κοΐτσι, εξηγεί ο στρατός.

patri1

Οι πύραυλοι «θα πετάξουν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 3.356,7 χιλιομέτρων και θα συντριβούν στη θάλασσα σε απόσταση 30 ή 40 χιλιομέτρων από το Γκουάμ». Έτσι θα βυθιστούν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Η Ιαπωνία, η οποία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν πως θα καταρρίψει όποιον πύραυλο απειλήσει το έδαφός της, επανέλαβε πως «δεν θα ανεχθεί ποτέ τις προκλήσεις» της Βόρειας Κορέας.

Οι αρχές αρκετών πόλεων και κωμοπόλεων ξεκίνησαν μάλιστα ασκήσεις για τον τρόπο αντίδρασης των αμάχων σε περίπτωση επίθεσης, όπως στην πόλη Σακάτα.

Τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην ανατολική Ασία έχουν προκαλέσει πανικό σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ιαπωνίας, που διατρέχει μαζί με τη Νότια Κορέα τον μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχθεί πυραυλική επίθεση από την Πιονγιάνγκ.

Άλλωστε οι περισσότεροι από τους πυραύλους που δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα το καθεστώς καταλήγουν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

patri3

Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ζήτηση καταφυγίων είναι τόσο μεγάλη που οι εγχώριες κατασκευάστριες εταιρείες δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες και έχουν φτιάξει μακρές λίστες αναμονής, ενώ οι πωλήσεις ιονιστών και συσκευών φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εν μέσω φόβων για μια επίθεση με χημικά όπλα.

Ακόμη και αλλοδαπές εταιρείες που κατασκευάζουν καταφύγια έχουν κατακλυστεί με αιτήματα από την Ιαπωνία.

Μια αμερικανική φίρμα που εδρεύει στο Τέξας είδε τις παραγγελίες της να διπλασιάζονται τις τελευταίες εβδομάδες – περίπου το 80% εξ’ αυτών προέρχονταν από την Ιαπωνία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.