Εισβολή οπαδών της Χρυσής Αυγής στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Κοινοποίηση:
madriti1

Φωνάζοντας πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, με το σήμα του κόμματος κι άλλα ναζιστικά σύμβολα στα χέρια τους, 15 άτομα εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρας στο τμήμα Ιστορίας του πανεπιστημίου της Μαδρίτης (UCM).

Οι εισβολείς, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ και το Euronews, έσπασαν αντικείμενα, έσκισαν διάφορες αφίσες και προπηλάκισαν και φοιτητές που προσπάθησαν να τους διώξουν.

Σύμφωνα με το Europa Press και την ελληνική υπηρεσία του Euronews, ένας φοιτητής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως οι εισβολείς ήταν ντυμένοι στα μαύρα και μπήκαν πολύ γρήγορα μέσα στην αίθουσα. Άρχισαν να κλωτσάνε τα τραπέζια, να σπρώχνουν τους φοιτητές που προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν ενώ έσκιζαν όλες τις αφίσες που υπήρχαν.

Στη συνέχεια, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και δήλωσαν πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο blog /nucleorebelde.tumblr.com ανέβηκαν και δυο φωτογραφίες, η μια μέσα από το πανεπιστήμιο και η άλλη στον εξωτερικό χώρο, με το πανό που άνοιξαν και στο οποίο είναι γραμμένη –στα ισπανικά- η φράση vuestra sangre aviva la llama (σ.σ. Το αίμα σας ζωντανεύει τη φλόγα) και στα δεξιά και τα αριστερά είχαν γράψει τα ονόματα του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη.

madriti2
Πηγή φωτογραφίας: nucleorebelde.tumblr.com
madriti3
Πηγή φωτογραφίας: nucleorebelde.tumblr.com

Και στις δυο φωτογραφίες εμφανίζεται ένα άτομο να κρατά στα χέρια του τον μαίανδρο, σήμα της Χρυσής Αυγής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. δηλαδη αμα κραταγανε σημαιες του αρη θα τους ελεγες εξωγιηνους ????? σοβαρεψου !!! δεν ειμαι χρυσαυγιτης αλλα προς τα εκει με στελνετε .

Comments are closed.