«Ο ΖΑΕΦ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ»; ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Κοινοποίηση:
zaev

Τα Σκόπια νόμιμα θα δίνουν άδεια μαριχουάνας για «ιατρικούς σκοπούς».Αυτό μάλιστα είχε περάσει από τη Βουλή της γειτονικής χώρας κι έτσι τα Σκόπια, έγιναν από τις λίγες χώρες που έχουν το νόμιμο δικαίωμα καλλιέργειας και εξαγωγής χασίς. Το σύστημα είναι παρόμοιο με το καναδικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες να καλλιεργούν προϊόντα κάνναβης. Οι άδειες καλλιέργειας μαριχουάνας παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας, με την προϋπόθεση προηγούμενης έγκρισης από την κυβέρνηση.


Ο Σοσιαλδημοκρατικός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, των οποίων οι συγγενείς ασχολούνται με τις μοναδικές επιχειρήσεις καλλιέργειας χασίς, κάλεσε να συμμετάσχουν οι πολίτες σε αυτό το «κερδοφόρο εμπόριο», λέγοντας ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια ευρώ για την ταραγμένη οικονομία.


Ενώ τα Σκόπια εξακολουθούν να μην εξάγουν προϊόντα μαριχουάνας, το μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον για τη διευκόλυνση των νόμων για την παραγωγή μαριχουάνας είναι κατανοητό. Οι παγκόσμιες πωλήσεις χασίς παγκοσμίως υπερβαίνουν ήδη τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυτό το ποσοστό αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Κάνουν «κολλεγιά» με τους Αμερικάνους

Η πρώτη εταιρεία που έλαβε την άδεια να καλλιεργήσει χασίς είναι η «Nyska Holding», που ανήκει Vladimir Keskovskit, τον γιο ενός πρώην ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Η εν λόγω εταιρεία αποκτήθηκε από την «Phalanx Holdings LLC», που είναι εγγεγραμμένη στην αμερικανική πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με τον Keskovskit υπάρχουν άλλες 9 εταιρείες στο Κολοράντο που ουσιαστικά προσφέρουν την… τεχνογνωσία τους στην εν λόγω επιχείρηση κάνναβης των Σκοπίων. Η μείωση των φόρων και η προστασία της ταυτότητας των ιδιοκτητών ήταν ο λόγος που οι Αμερικανοί επένδυσαν περί των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην σκοπιανή «Nyska Holding», η οποία καλλιεργεί στρέμματα κάνναβης.

Συγγενείς του Ζάεφ οι μεγαλύτεροι «χασισοεπενδυτές»

Μια ακόμα εταιρεία, η οποία αρχικά είχε άδεια για καλλιέργεια λαχανικών, πήρε πέρσι άδεια για να φυτέψει χασίς. Πρόκειται για τη σλοβένικη εταιρεία «Frejher» η οποία συγχωνεύτηκε με την σκοπιανή εταιρεία «Elenica», με μαμά-εταιρεία την «MAM», η οποία διοικείται από κοινού από τον Τραϊτσέβα Ζάεφ, εξάδελφο του Ζάεφ και από έναν Σλοβένο πολίτη, τον Τόμαζ Φρέλι. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει φυτέψει περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα μαριχουάνας.

Untitled

Η «MAM» του ξαδέρφου του Ζόραν Ζάεφ, σχεδιάζει να συλλέξει την πρώτη «σοδειά» τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το bankstersae.blogspot.com, διαπραγματεύεται με άλλους ξένους επενδυτές για την κατασκευή της μονάδας εξόρυξης πετρελαίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόραν Ζάεφ είναι ένας άλλος ξάδερφος του πρωθυπουργού που θέλει να ασχοληθεί με τις εν λόγω επιχειρήσεις. Είναι μάλιστα συνιδιοκτήτης του «Farma Medica Cannabis», η οποία όμως, δεν έχει ακόμη λάβει άδεια για να σπείρει τα πρώτα χασίσια, αλλά δηλώνει αισιόδοξος ότι θα το κάνει σύντομα. Μια άλλη εταιρεία, το «Cannabis-Pro», ανήκει σε έναν πρώην αναπληρωτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντράγκαν Γιοργκίεφ.

Πηγές: reporter.al, bankstersae.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ZAEΦ !! ΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΥΕΡΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ …

Comments are closed.