ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΔΑΣΔΑΣΔΣΔΣΑ

Ο αρχηγός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής εκκένωσης του πληθυσμού στη Ρωσία μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς.

Δυνατές σειρήνες της πολιτικής άμυνας ακούστηκαν στο Ντόνετσκ μετά την ανακοίνωση της μαζικής εκκένωσης από την αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία προς τη Ρωσία, αναφερει το Sputnik.Οι σειρήνες ακούγονται σε βίντεο που κατέγραψε ο ανταποκριτής, με τους δρόμους να είναι εντελώς έρημοι.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει ακόμη γιατί σταμάτησαν να ηχούν οι σειρήνες. Οι σειρήνες πολιτικής άμυνας χτυπούν στο Ντόνετσκ τακτικά (μία φορά κάθε δύο ή τρεις μήνες), αλλά, κατά κανόνα, οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (ΛΔΔ) προειδοποιούν τον πληθυσμό εκ των προτέρων.

Οι σειρήνες χτύπησαν λίγο αφότου ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), ανακοίνωσε τη μαζική εκκένωση του πληθυσμού προς τη Ρωσία εν μέσω συνεχιζόμενων βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς της δημοκρατίας, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, έχει οργανωθεί μια μαζική κεντρική εκκένωση του πληθυσμού προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Πρώτοι σειρά έχουν, γυναίκες , παιδιά και ηλικιωμένοι» ανακοίνωσε ο Πουσίλιν.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον πληθυσμό είναι έτοιμες στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας «όπως συμφωνήθηκε με τις ρωσικές αρχές».
«Οι εκτοπισμένοι θα έχουν ό,τι χρειάζονται. Έχουν δημιουργηθεί όλες οι συνθήκες στα σημεία ελέγχου για γρήγορη μετάβαση» πρόσθεσε ο Πουσίλιν.

Υποστήριξε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα διατάξει σύντομα τον στρατό να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αν είναι να αυτοανακηρυχθούν κράτος και να διώξουν τον πληθυσμό, τι νόημα έχει;

  2. Κουλες όλου του κοσμου θα πεθάνετε.

Comments are closed.