ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα! Ποιοι απεργούν – Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

    Κοινοποίηση:
    apergia

    Παραλύει η χώρα…24ωρη  απεργία  έχει προκηρύξει τη Τρίτη η ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

    Την ίδια στιγμή, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικαστίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».

     Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

    Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

    Για το λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

    Η αναταραχή στην Υγεία, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

     Στον δρόμο ΠΟΕ -ΟΤΑ και δάσκαλοι

    Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

    Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Αρειο Πάγο.

     Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας αυτή την εβδομάδα,προκειμένου να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις.

    Την αρχή θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ τα οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

    Μετά από 21 μήνες χωρίς απεργίες, η ταλαιπωρία στο μετρό επιστρέφει. Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

    Η στάση εργασίας γίνεται καθώς το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Δυστυχώς το σωματείο των εργαζομένων επέλεξε για άλλη μία φορά να πραγματοποιήσει τη γενική του συνέλευση σε εργάσιμη μέρα και κατά τις ώρες αιχμής, μεγιστοποιώντας έτσι την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

    Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Α ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ? ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΦΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

    Comments are closed.