O Μητροπολίτης που κυκλοφορεί 50 χρόνια με το ίδιο “κατσαριδάκι”

Κοινοποίηση:
katsarida

Το λευκό «κατσαριδάκι» του είναι το σήμα κατατεθέν. Με αυτό κυκλοφορεί εδώ και 50 χρόνια και δεν το αλλάζει με κανένα. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Μαντινείας πάτερ Αλέξανδρο, ο οποίος διαθέτει πλούσιο ποιμαντικό έργο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

 

Στη φιλοσοφία ζωής που έχει επιλέξει, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη απλότητα, περιλαμβάνεται ο λευκός «σκαραβαίος» του ή αλλιώς το «κατσαριδάκι αγάπη μου» από την ομώνυμη ταινία.

Πριν από λίγες ημέρες, όπως δημοσιεύει η «Espresso», έφτασε με το λευκό «κατσαριδάκι» του, φόρεσε στολή εργασίας κάτω από τα ράσα, σήκωσε τα μανίκια και έβαλε χείρα βοηθείας στις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας!

Κατσαριδάκι αγάπη μου - Ο μητροπολίτης που δεν εγκαταλείπει ποτέ το «σκαραβέο» του [εικόνες]

Ο κ. Αλέξανδρος κατέφθασε με το λευκό του VW, τύπου «σκαραβαίος», με τον οποίο «οργώνει» τους δρόμους της επαρχίας κι αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο των εργασιών, μαζί με κληρικούς και λαϊκούς.

 

Το «ιερό» κατσαριδάκι του δεσπότη

Το εν λόγω Ι.Χ. χρησιμοποιεί ο δεσπότης για τις ανάγκες μετακίνησής του στους κακοτράχαλους επαρχιακούς δρόμους. Ούτε λιμουζίνες ούτε άλλου είδους πολυτέλειες. Ο μικρός-παλιός πλην τίμιος Σκαραβαίος είναι εδώ και χρόνια το επίσημο αυτοκίνητο της ιεράς μητροπόλεως και όταν έρχεται στην Αθήνα, μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (τοποτηρητής Αργολίδος) είναι ένας απλός κληρικός με πλούσιο ποιμαντικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός στη μητροπολιτική του επαρχία. Η επιλογή του να μετακινείται με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής.

Κατσαριδάκι αγάπη μου - Ο μητροπολίτης που δεν εγκαταλείπει ποτέ το «σκαραβέο» του [εικόνες]

Το αυτοκίνητο, μοντέλο του 1963, ο μητροπολίτης το έχει 50 χρόνια και έχει διανύσει πάνω από 4.000.000 χιλιόμετρα! Το αγόρασε με δάνειο όταν ήταν ιεροκήρυκας και το αποπλήρωσε μετά πολλών κόπων και βασάνων μετά από 25 χρόνια. Με το αυτοκίνητο αυτό έχει κάνει πολλά ταξίδια όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη και έχει αποδειχθεί, όπως ο ίδιος ομολογεί, θηρίο! Ο αριθμός κυκλοφορίας του είναι PK 1523!

 

Πηγή: espresso

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ!!!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ… ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ (ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤ ΕΜΕ) ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΕΛΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ….ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ…!!!!!!ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

  2. Mε κάποιο τρόπο θα πρέπει να μετακινείται στα κακοτράχαλα βουνά της επαρχίας του.Αφού λοιπόν γνωρίζεις τον ιερό κανόνα που επιβάλλει στον ακούσιο,έστω,φονιά κληρικό να κρεμάσει το πετραχήλι του και ανησυχείς, αποδεικνύοντας ότι είσαι συνειδητός χριστιανός,ανάλαβε το διακόνημα του οδηγού του.

    1. ΦΙΛΕ ΓΕΩΡΓΙΕ.
      ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ.

  3. ΟΙ ‘ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ’ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ. ΕΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?

    ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

Comments are closed.