AYTOAΠΟΘΕΩΝΟΝΤΑΙ στο Μαξίμου: Ο Τσίπρας απέρριψε και αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν! – Τι γίνεται ρε φίλε όλοι “κουμπώνονται” εκεί μέσα; Κανείς δεν είδε τι έγινε;

Κοινοποίηση:
maximou

Το πρωθυπουργικό γραφείο με νον πέιπερ που εξέδωσε υποστηρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που έθεσε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο στις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο!

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε και αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου με νον πειπερ που εξέδωσε για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες το μεσημέρι.

Το Πρωθυπουργικό Γραφείο… παραβλέπει βέβαια ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξεδίπλωσε με έντονο τρόπο το σύνολο των τουρκικών αξιώσεων και διεκδικήσεων και επισημαίνει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που έθεσε ένα πλαίσιο για την συνεργασία των δύο πλευρών το οποίο αν δεν τηρηθεί θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αναλυτικά το σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει:
Σε μια περίοδο κρίσης των ευρωτουρκικών σχέσεων και ανησυχητικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο με άμεσες συνέπειες στην σταθερότητα της περιοχής, στην ασφάλεια και το μεταναστευτικό η Ελλάδα πρότεινε στην Τουρκία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Που «δεν θα βασίζεται στις προκλήσεις που είναι εύκολες αλλά στην επίπονη προσπάθεια να οικοδομούμε γέφυρες σε στέρεα θεμέλια». Όπως τόνισε ο ΠΘ αν η Τουρκία δεν το αποδεχτεί θα αποβεί τόσο εις βάρος της περιοχής όσο και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αναγκαίο για να μπούμε σε νέο κεφάλαιο είναι
Α) Ο απόλυτος σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάννης (απέρριψε και αποδόμησε την ρητορική Ερντογάν για ενδεχόμενη αναθεώρησή της. Καλωσορίζεται η αναφορά του Τούρκου Προέδρου ότι στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης.)

Β) Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο (όπου ζήτησε να τερματιστεί η τουρκική παραβατική δραστηριότητα και το casus belli. Καλωσορίζεται το γεγονός ότι ο Τ/Πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία «δεν εποφθαλμιά την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας και καμιάς γείτονος χώρας»)

Γ) Η επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση του πλαισίου Gutteres (όπου έθεσε θέμα εισβολής και κατοχής, κατάργησης εγγυήσεων, αποχώρησης στρατού. Καλωσορίζεται η δήλωση του Τ/Προέδρου ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε δίκαιη και βιώσιμη λύση)

– Παράλληλα απάντησε κατηγορηματικά ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και συνεχίζουμε τη δικαστική και αστυνομική μας συνεργασία αλλά ότι στην Ελλάδα είναι κράτος-δικαίου, όπου η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Στο πλαίσιο αυτό
– Συμφωνήθηκε η – υπό την υψηλή εποπτεία των δύο ηγετών – επανέναρξη των συνομιλιών ΜΟΕΑ (με ενεργή συμμετοχή της στρατιωτικής ηγεσίας και της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ) και η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για την υφαλοκρηπίδα,
– Συμφωνήθηκαν νέα μέτρα για συνεργασία στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών
– Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το συντομότερο δυνατόν και η σύσταση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής. Παράλληλα συμφωνήθηκε η προώθηση σειράς έργων υποδομών.
Επιπλέον:
– Τονίσθηκε ότι οι μειονότητες στις δύο χώρες πρέπει να μας φέρνουν πιο κοντά αλλά και ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν Έλληνες πολίτες δεν είναι ζήτημα διακρατικής διαπραγμάτευσης. Καλωσορίζουμε τη δήλωση Τ/Προέδρου ότι το μέλλον της μειονότητας στη Θράκη «είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας»
– Σε απάντηση σχολίων για την θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα, υπογραμμίστηκαν όλες οι ανακατασκευές τζαμιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τονίσθηκε ότι στην Ελλάδα ουδέποτε «σκεφτήκαμε να κάνουμε μια θρησκευτική λειτουργία όπως εσείς – κακώς – κάνατε επανειλημμένα στην Αγία Σοφία»
– Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και την δημοκρατία στη γείτονα – με επιστροφή στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Άγιοι Τόποι: Σε κίνδυνο οι εξουσίες των Ελλήνων – Κάποιοι δεν θέλουν να κατέβει το Άγιο Φως
    Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 11:45
    Η Μέση Ανατολή βρέθηκε στο επίκεντρο της πανθρησκευτικής Συνόδου της Αθήνας και όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις σε σχέση με την ανακήρυξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων από την περιοχή πλησιάζει, με την Ελληνορθοδοξία να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά και εμπρός σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ δίλημμα, το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει τα πάνω-κάτω στους Άγιους Τόπους.

    Το κράτος του Ισραήλ και οι ορθόδοξοι δεξιοί Εβραίοι αντιτάσσονται, μέχρι στιγμής, στην Πανθρησκεία, βάσει της οποίας ο Τρίτος Ναός θα ανεγερθεί, αφότου η πόλη της Ιερουσαλήμ τεθεί υπό διεθνή εποπτεία!

    Σε αυτή την κατεύθυνση, απειλούν την ακεραιότητα και την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πέραν του μένους κατά κάθε τι χριστιανικού, στο Ισραήλ έχουν εντοπίσει πως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος ταυτίζεται με τις θέσεις του Πάπα στο Βατικανό, ο οποίος ζητά «λύση» του Παλαιστινιακού.

    Στην προσφώνησή του προς τον Πάπα ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με την –προταθείσα από σαράντα μέλη του ισραηλινού Κοινοβουλίου– πρόταση νόμου, η οποία αν ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους του Ισραήλ «θα αφαιρέσει από τας Εκκλησίας το δικαίωμα να διαχειρίζονται ελευθέρως τας γαίας αυτών», όπως και με την πρόσφατη απόφαση του iσραηλινού περιφερειακού δικαστηρίου των Ιεροσολύμων, η οποία έδωσε κύρος στις χωρίς έγκριση παράνομες συμφωνίες που αφορούν στην ιδιοκτησία του Πατριαρχείου εις την Πύλη του Δαυίδ (Πύλη της Γιάφας).

    Ο κ. Θεόφιλος τόνισε στον Πάπα ότι το Πατριαρχείο θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου και ζήτησε τη συμπαράστασή του στην επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν, καθώς και στη διατήρηση του στάτους κβο στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Στην αντιφώνησή του ο Πάπας εξέφρασε, με δύο τυπικά λόγια, την άποψη ότι το στάτους κβο της Ιερουσαλήμ πρέπει να προστατευθεί και να διατηρηθεί.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πάπας προέτρεψε τον Πατριάρχη να μοιρασθεί με τους παπικούς τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων. Με άλλα λόγια η Ελληνοορθοδοξία να αποποιηθεί την αποκλειστικότητα στην περιοχή, όπου το Άγιο Φως έρχεται μόνο στα χέρια του Έλληνα Πατριάρχη.

    Επί αιώνες οι παπικοί επιχειρούσαν να κάνουν δικά τους τα προσκυνήματα με την βία, στην ομιλία του ο Πάπας, για πρώτη φορά, παραφράζοντας τις Πράξεις των Αποστόλων, ανέφερε ότι πρέπει οι χριστιανοί να έχουν τα πάντα κοινά. Άρα και τους Αγίους Τόπους! Όσα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ορθοδόξων.

    Άρα για πια παραμονή του Status Quo μιλάμε; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Ελληνορθοδοξία στο Ισραήλ, καθώς ο Πάπας ζητά ως αντάλλαγμα για στήριξη των Ελληνορθόδοξων απέναντι στο εβραϊκό Κράτος, την συνδιαχείριση, άρα διαχείριση, των Αγίων Τόπων.

    Ή μήπως η όλη ιστορία γίνεται για αυτόν τον λόγο;

    Τα γεγονότα θα δείξουν!

    Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα θυσιάσει ποτέ τις επιδιωκόμενες καλές σχέσεις του Βατικανού με το Ισραήλ, για να υποστηρίξει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, παρά την διαμάχη για το Παλαιστινιακό.

    Άραγε θα έρθει η μέρα που το Άγιο Φως δεν θα κατέβει από τον Ουρανό, καθώς η Ελληνοορθοδοξία θα έχει αποποιηθεί την αποκλειστική εξουσία που έχει πάνω στα προσκυνήματα των Άγιων Τόπων; Σίγουρα πάντως υπάρχουν αυτοί που δεν Το θέλουν!

Comments are closed.