Μία από τις αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων γίνεται… απλησίαστη
Τελευταίο θύμα της ακρίβειας φαίνεται πως είναι το παγωτό καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δίχτυα της, δεδομένου της τιμής που έχει φτάσει μια μόνο μπάλα παγωτό.
Το αγαπημένο καλοκαιρινό γλύκισμα μικρών και μεγάλων… ζεματάει και δίχως αμφιβολία πολλοί είναι εκείνοι που θα σκεφτούν δεύτερη φορά πριν αγοράσουν παγωτό.
Η ακρίβεια στις πρώτες ύλες έχει χτυπήσει κόκκινο στη σοκολάτα η τιμή της οποίας έχει αυξηθεί κατά 80%, όπως επισημαίνουν ζαχαροπλάστες στο MEGA.
Ένας ιδιοκτήτης προς το παρών διατηρεί την τιμή της μπάλας στα 2 ευρώ μη γνωρίζοντας όμως για πόσο ακόμα θα μπορεί να απορροφά εκείνος τις αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.
Η τιμή του παγωτού «καλπάζει» κάτι που σημαίνει πως η αγαπημένη συνήθεια για ένα ζευγάρι στην πόλη ή στο νησί θα κοστίζει έως και 12 ευρώ.
Χωνάκια, πυραυλάκια, ξυλάκια και μεγάλα οικογενειακά παγωτά, είναι οι γλυκές απολαύσεις του καλοκαιριού με τις τιμές να έχουν ανέβει κατακόρυφα. Αποτέλεσμα τα συσκευασμένα παγωτά να πωλούνται πλέον κατά 30-50 λεπτά ακριβότερα σε σχέση με πέρσι.
Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν πως προσπαθούν να κρατούν τις τιμές προσιτές όσο τους το επιτρέπουν οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΓΩΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο Nikodimos ΕΙΝΑΙ απλά ένα παγωμένο δηλητήριο.!
Tους ραγιάδες ΝΔουλους και απέχοντες δεν τους λυπάμαι μονο κρίμα για τα μικρά παιδιά που λιγορεύονται κανένα παγωτό και δεν μπορούν να το γευτούν.
Το ΠΑΓΩΓΟ έχει 3 βασικά συστατικά, Γάλα-ζάχαρη (βάζω ρούμι αντί για ζάχαρη) -αβγό (ή κρέμα γάλακτος), και μετά βανίλια, σοκολάτα, ρούμι & σταφίδες, φράουλες κλπ για γεύσεις.
Και είναι πανεύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι σε 15 λεπτά και μετά κατάψυξη. Και μαλιστα σε εξευτιλιστική τιμή φτιάχνεις 2-3 κιλά.
Φοινικέλαια, κραμβέλαια, συρόπια γλυκόζης, δεξτρόζη, μαλτόζη, μισή ντουζίνα χρώματα και χημικά δεν κάνουν ένα παγωτό απλά ένα παγωμένο δηλητήριο.
να τα φανε μονες τους