Ύψωμα 731: Οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν ποτέ!

Κοινοποίηση:
ypsoma-731-ok

Στιγμές Μεγαλείου ,Μνήμης ,Τιμής αλλά και συγκίνησης στα Αποκαλυπτήρια του μνημείου του Υψώματος 731 !
ypsoma-731-1

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αθανάσιου Δαβάκη που τον συνόδευε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος Μιχαήλ τελέστηκαν τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων για του Μαχητές του Υψώματος 731. Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, άρχισαν με Θεία Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την ομιλία του Δρ. Ιστορίας, Προέδρου του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων Θεόδωρου Νημά με τίτλο«Η επική αντίσταση των Ελλήνων στο Ύψωμα 731 και τα διδάγματα από αυτήν».

ypsoma-731-2

 

Οι εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Καρδίτσας.
«Σήμερα νοερά μεταφερόμαστε στο Ύψωμα 731 όπου τα παιδιά της Θεσσαλικής γης, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Φασισμό και μας δίνουν ηθική ανάταση και ενέσεις αισιοδοξίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο ΥΦΕΘΑ κ.Δαβάκης.

ypsoma-731-3

 

 

Εμφανώς συγκινημένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τόνισε «υποκλινόμαστε μπροστά στην θυσία αυτών των Ηρώων»,

ypsoma-731-4

 

ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε μεταξύ άλλων «πως αυτό το Μνημείο είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε γιατί αποτελεί για μας σε μια δύσκολη εποχή, «φάρο» αγωνιστικότητας, μάχης, ενότητας που δείχνει το «εμείς» και όχι το «εγώ», που μας δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση».
Μετά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου και την κατάθεση στεφάνων, υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακών !
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο Μιχαήλ ,οποίος με την σειρά του του απένειμε τιμητική πλακέτα για την τιτάνια προσπάθεια του να τελειώσει το μνημείο εν μέσω οικονομικής κρίσεως !

ypsoma-731-5

 

Ο Νίκος Λεοντάρης εγγονός του Μαχητή του Υψώματος 731 Νίκου Λεοντάρη, που με κίνδυνο της ζωής του διέσωσε τη Σημαία του 5ου Συντάγματος που σήμερα μετά την αποκατάστασή της, βρίσκεται στην ΣΜΥ Τρικάλων.(φωτο)

ypsoma-731-6

 

Ο Νίκος Λεοντάρης παραλαμβάνει την πλακέτα για τον ήρωα παππού του !

ypsoma-731-7
Σύμφωνα με το veteranos.gr αξιωματικός της ΣΜΥ κάλεσε προσκλητήριο νεκρών ενώ το προσκλητήριο διακόπτονταν από την κραυγή ¨Έπεσαν Υπέρ Πατρίδος “ με πυροβολισμούς από το τιμητικό άγημα της Σπουδαστών της ΣΜΥ και χειροκροτήματα απο τους εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν το παρών στην Τελετή !
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των νεκρών ηρώων και η απαγγελία Εθνικού Ύμνου!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ

  χωρις αυτους τους ΗΡΩΕΣ, χωρις ΗΡΩΕΣ τοτε πια θα ηταν η πυξιδα μας το παραδειγμα αγαπης και αφοσιωσης στην πατριδα, στην Ελλαδα μας;;

  Δοξα το Θεο, για Ελληνες που φυλουν Θερμοπυλες.

  Βγανει αληθινος ο Εθνικος μας ποιητηςμ αλλη μια φορα !!

 2. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!, διαβάστε την ιστορία αυτού του υψώματος στην Αλβανία για να μάθετε γιατί ο Τσώρτσιλ είπε : οι Έλληνες πολέμουν σαν ήρωες!!!

  1. “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” είπε βρε μη χέσω την ιστορία που διαβάζεις

  2. “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” είπε, αφου διαβάζεις που διαβάζεις, διαβαζέ σωστά

Comments are closed.