ΧΑΜΟΣ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ -Yπό τον ύμνο του ΕΑΜ η ΠΑΡΕΛΑΣΗ – Τι απαντά ο δήμαρχος Σ.Ρούσσος στους επικριτές του !! (BINTEO)

Κοινοποίηση:
parelasi

UPDATE: Υπό τους ήχους… του ύμνου του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου έγινε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι…

Κάτι που προξένησε εντύπωση, καθώς αντί του εμβατηρίου ακουγόταν ο ύμνος του ΕΑΜ.

 

UPDATE 1: Ρούσσος: “Δεν θα μας γυρίσουν πίσω στην εποχή που η Εθνική Αντίσταση ήταν παράνομη”

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την χθεσινή μαθητική παρέλαση ο Σίμος Ρούσσος δήλωσε:

“´Εγινε μια πάρα πολύ ωραία συναυλία σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα απο το “Αξιον εστι” και είδα

δεκάδες ανθρωπους να κλαίνε απο συγκίνηση, αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτης της μέρας.

Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρόλο που ειχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θυματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκεινης συρθηκαν στις εξοριες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Καποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχη που ηταν παράνομη η εθνικη αντισταση. Δεν θα το πετύχουν.

Αυτό που ακουστηκε στην παρελαση ηταν μια ρωσικη μελωδια που εχει χρησιμοποιηθει και ως υμνος του ΕΑΜ. Η μουσική υποτιθεται πως ηρεμεί. τα πνευματα, καποιοι ομως δεν ηρεμουν με τιποτα”

 

Τα τιτιβίσματα κατά του Σ.Ρουσσου από Άδωνι και Πλεύρη:

Πέρα από εντύπωση όμως επέφερε και έριδες, με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη να βάλλουν κατά του δημάρχου Σίμου Ρούσσου (ο οποίος υποστηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την παρέλαση στο Χαλάνδρι με δηκτικό τρόπο γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter του: «Ήθελα να ‘ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..» και συνέχισε με μία ακόμη ανάρτηση: «Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!».

Το συμβάν προκάλεσε και την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter επιτέθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρούσσος υποχρεωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η πρώτη ανάρτησή του και ακολούθησε και δεύτερη: «Κάποιος ας πει στον ανιστόρητο δήμαρχο ότι την 28η δεν υπήρχε ΕΑΜ και οι τότε σύντροφοί του στα Σοβιέτ μοίραζαν την Πολωνία με τον Χίτλερ».

 

UPDATE 2: Ο Ρούσσος απάντησε και σήμερα από το Εφετείο στους επικριτές του

Αν και ο λόγος που ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος βρέθηκε ενωπιον του εισαγγελέα ήταν για να δώςει εξηγήσεις ως ύποπτος γιατί φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο γεγονός οτι η χθεςινή μαθητική παρέλαση στο Δήμο του, έγινε υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.

Η κυβερνητική εκρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωςε για το θέμα:

“Εγώ πιστευώ στην Ενωμένη Εθνική Αντισταση 41-44. Δεν αναγνωρίζω σε κανεναν να οικειοποιειται τους αγωνες άλλων. Ο αγώνας των ελλήνων με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο έγινε κατα του ξένου κατακτητή και όχι κατα του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγουδια, τους αγωνες , τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό το στιλιτεύω” και ο συνηγορος του κ.Ρουσσου, πρωην προεδρος του ΣΥΝ , Νικ. Κωσνταντόπουλος ειπε “σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, καλυτερα θα κάνουν να σιωπούν”.

Ο δήμαρχος πάλι όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Βούλτεψη ρώτησε “ποιος το είπε;”. και όταν πήρε την απάντηση “η κυβερνητική εκρόσωπος”, απάντησε “δεν έχει καμμια σημαςία”

Όσο για το θέμα των συμβάσεων ο δήμαρχος είπε πως “πρόκειται για νομο αντισυντγματικό που δεν εφαρμόζεται”.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη έχουν κληθεί, επίσης, να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη – Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Όλοι φασίστες, στο Μελιγαλά!

    1. @Λα λα λα λα λα… λα λα λα λα λα λα: Στο Βίτσι και στο Γράμμο, ξεφτιλισμένε εαμοβούλγαρε κοπρολάγνε, σας θάψαμε στην άμμο. Σκατά στην σάπια μούμια της Σουλτάνας-Βελουχιώτη.

  2. νευράκια βούλγαρε…εεε….συγγνώμη….σαλονικιέ?
    ξυδάκι!

  3. Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αίμα ΕΑΜ ΕΠΟΝ ΕΛΑΣ!

  4. οι γνωστοι ως δηθεν αντιφασιστες ανθέλληνες παρακρατικοι ελληνόφωνοι πρακτορες είναι για τα μπαζα ο ελληνικος λαος φτυνει και χλεβαζει τις αρρωστιμενες και ξεπερασμένες ιδεοληψίες των μηδενιστων αναρχοαλητικων και αντιεθνιστων παραβατικων ψευτοαντιφα εθνοπροδοτων και συντομα οι ελληνες θα ελευθερωσουν τον τοπο μας από τα ξενόδουλα ελληνοφοβικα λαθρολαγνα αντιδημοκρατικα κτηνη γιατι η ελλαδα ανηκει στον ελληνικο λαο

  5. οι κοκκινοι διαχρονικοι προβοκάτορες συμμαχοι του χιτλερ με το συμφωνο μολοτωφ λεγανε να μη πολεμισουμε τους ιταλους για τα συμφεροντα των αγγλων ιμπεριαλιστων εχουν το θρασος να καπηλεβονται των αγωνα ολων των ελληνων

Comments are closed.