ΧΑΜΟΣ: Έγιναν “μαλλιά-κουβάρια” Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή…

Κοινοποίηση:
konstantopoulou-tsipras

Ξέσπασε νέα κόντρα Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου. Η πρωτοβουλία της Προέδρου να “πάρει πάνω της” την υπόθεση και να… προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία, πρόταση που ήταν της Χρυσής Αυγής η οποία όμως δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών άνοιξε ακόμη ένα μέτωπο κορυφής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες λένε ότι η Πρόεδρος κλήθηκε στο γραφείο του Α. Τσίπρα όπου από τον Πρωθυπουργό του ζητήθηκε σε αυστηρό και “κοφτό” όπως χαρακτηριστικά λέγεται να αλλάξει στάση.

Είναι μάλιστα πρωτοφανές, τουλάχιστον όλα τα τελευταία χρόνια να ζητείται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προς τον Πρόεδρο της Βουλής να αλλάξει στάση.

Η συνάντηση Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου δεν διήρκεσε περισσότερο από πέντε λεπτά και αυτός ο χρόνος είναι επίσης ενδεικτικός του ότι από την πλευρά του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε διάθεση διαλόγου, αντιθέτως όλα δείχνουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον μόνο άκουσε όσα είχε να πει ο Α. Τσίπρας.

Μάλιστα η φράση που ακούστηκε από στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι με την κίνησή της αυτή η κ. Κωνσταντοπούλου κατάφερε να δυναμιτίσει το κλίμα συναίνεσης που πήγε να δημιουργηθεί με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ήταν η φράση που ακούστηκε και από στελέχη του Μαξίμου.

Μάλιστα άνθρωποι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ότι θεωρείται αδιανόητο να στερείται η δυνατότητα να πάει ο Πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους με ένα τόσο ισχυρό χαρτί όπως η στήριξη ενός νομοσχεδίου για την άρση των κοινωνικών αδικιών απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή είχαν σαν αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή και όχι από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενώ δήλωναν ότι θα ψηφίσουν υπερ την ώρα της ψηφοφορίας εξέφραζαν ενστάσεις και διαμαρτυρίες και με την επιμονή της προέδρου στη διαδικασία τελικώς η θετική τους ψήφος δεν καταγράφηκε στα πρακτικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το αίσθημα της δικαιοσύνης είναι ενσωματωμένο με την φύση κάθε ανθρώπου απο την παιδική κιόλας ηλικία. Η Κωνσταντοπούλου είναι αξιόλογη και κάνει το σωστό. Ο Βενιζέλος είναι συνταγματολόγος-παπαγάλος, δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, δεν σέβεται ούτε στο ελάχιστο το Σύνταγμα. Άξεστος γεννήθηκε και άξεστος θα πεθάνει. Στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι στην Βουλή για αυτό να συμμορφωθεί και να βγάζει λιγότερες κατινίστικες κραυγές. Όσο για τον Τσίπρα είναι λίγος για πρόεδρος του κόμματος, υπάρχουν μέσα στον Σύριζα πολλοί καλύτεροι απο αυτόν που θα άξιζαν την αρχηγία.

Comments are closed.