ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!! Οι Έλληνες είναι ο 6ος πιο γερασμένος πληθυσμός στον πλανήτη! “Γερνάμε ταχύτερα από τις προβλέψεις» λένε οι ειδικοί…

Κοινοποίηση:
Ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της γενικής απεργίας που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015.  Γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα καθώς και η ΟΛΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δυσοίωνες είναι η προβλέψεις για την εξέλιξη του δημοσιογραφικού στη χώρα μας.

«Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις» τόνισε η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό και εδράζεται τόσο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, όσο και στον έλεγχο της γονιμότητας αλλά και στο μοντέλο του «λίγα παιδιά και πιο αργά» που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες.

«Οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως την έχουμε γνωρίσει έως τώρα» σημείωσε ο κύριος Λαυρέντζος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο ελληνικός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο.

Τα στοιχεία λένε ακόμη ότι τη δεκαετία του ’50 το λεγόμενο «φυσικό ισοζύγιο» ήταν 100.000 υπέρ των γεννήσεων. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, είχε μηδενιστεί. Όμως, τα τελευταία χρόνια, είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μείωση των γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας είναι ραγδαία. Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 23% στη Θεσσαλία, κατά 21% στην Κρήτη, κατά 16% σε Αιγαίο και Ιόνιο και κατά 24% στη Στερεά Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η αύξηση της γονιμότητας κατά 1% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΙΛΙΘΙΟΙ, ΑΝΑΓΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.
    ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΣΑΣ.

Comments are closed.