Τσιγγάνος διέρρηξε 12 σπίτια στο Ηράκλειο

Κοινοποίηση:
di15

Ο δράστης «χτυπούσε» κυρίως στις περιοχές Καμίνια και Δειλινά
Δεν απομακρυνόταν και ιδιαίτερα από το σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο, ένας 40χρονος που «άνοιγε» σπίτια σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων! Τον τελευταίο χρόνο φέρεται να είχε διαπράξει τουλάχιστον 12 διαρρήξεις και η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων.

Ο δράστης «χτυπούσε» κυρίως στις περιοχές Καμίνια και Δειλινά, τρύπωνε στα σπίτια παραβιάζοντας κάποιο παράθυρο και άρπαζε συνήθως μετρητά και κοσμήματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έκλεβε και ηλεκτρικές συσκευές. Στην κατοχή του, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας, βρέθηκαν μόνο ένα laptop, ένα tablet και μερικά κοσμήματα και ερευνάται πού έχει πουλήσει την υπόλοιπη λεία του. Στο μεταξύ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

*** Μετά από δυο μήνες εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου η κλοπή που είχε γίνει στο αγρόκτημα ενός 55χρονου στην Αλφειούσα Ηλείας, από το οποίο είχαν κάνει φτερά ένα μοτέρ ποτίσματος και διάφορα γεωργικά εργαλεία. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε μια μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων όπου τα είχαν πουλήσει οι δράστες ηλικίας 46 και 40 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

*** Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο 25χρονοι αλλοδαποί, ένας Μαροκινός και ένας Αλγερινός, οι οποίοι τρύπωσαν από το παράθυρο σε ένα σπίτι στο Κάστρο Ιωαννίνων αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη. Οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια για προανάκριση που εξετάζει αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: