«Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα»: Οι στάχτες μίας γυναίκας και της γάτας της εκτοξεύτηκαν στο διάστημα – «Ήταν συγκινητικό»

Κοινοποίηση:
staxtes-diastima-1200x800

Στο διάστημα εκτοξεύτηκαν οι στάχτες μιας γυναίκας και της γάτας της. Η Elizabeth Garcia και ο σύζυγός της John περνούσαν πολύ χρόνο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το διάστημα – μέχρι τώρα.

Η Elizabeth είχε μια καρδιακή πάθηση που υπολόγιζε ότι της απέμεναν δύο χρόνια ζωής, και περίπου δύο μήνες μετά τα 70α γενέθλιά της, απεβίωσε.

«Τους άρεσε να ταξιδεύουν και να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους. Ήταν ένα πολύ γενναιόδωρο άτομο που βοηθούσε την οικογένεια και τους φίλους της χωρίς αμφιβολία. Η επιθυμία της ήταν η στάχτες της να σταλούν στο διάστημα» δήλωσε η αδελφή της Elizabeth, Jean, στην Jam Press.

Elizabeth Garcia

Κατά την έρευνά της, η Elizabeth ανακάλυψε μια εταιρεία με το όνομα «Aura Flights» που κάνει διαστημικά μνημοσύνα.

«Είναι πολύ ξεχωριστό να κάνεις την εκτόξευση για κάποιον με τον οποίο έχεις μιλήσει τόσο πολύ – γνωρίζοντας πόσο πολύ ήθελε να διασκορπιστεί στο διάστημα και το να μπορέσουμε να το εκπληρώσουμε αυτό για εκείνη ήταν πραγματικά ένα ευχάριστο και συγκινητικό συναίσθημα», δήλωσε η υπεύθυνη για την εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας, Elle Lilley.

Elizabeth Garcia στάχτες διάστημα

Στις 4 Οκτωβρίου του 2023, οι στάχτες της Elizabeth και τις γάτας της, Chloe, διασκορπίστηκαν στο διάστημα μαζί με μία φωτογραφία της, και όλα αυτά καταγράφηκαν από την κάμερα για να τα δουν οι φίλοι και η οικογένειά της.«Ήταν συγκινητικό, αλλά ξεχωριστό, γνωρίζοντας ότι αυτό ακριβώς ήθελε η Ελίζαμπεθ. Θα ήταν ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα, όπως και όλοι μας» , δήλωσε η Jean

Elizabeth Garcia στάχτες διάστημα

Elizabeth Garcia στάχτες διάστημα

Από τότε που πραγματοποιήθηκε αυτή η αξιοσημείωτη αποστολή, η ζήτηση για την διαστημική αυτή υπηρεσία αυξήθηκε κατακόρυφα.

«Όταν ξεκινήσαμε την υπηρεσία, υπήρχε ήδη μια πολιτιστική αλλαγή με τους ανθρώπους να επιλέγουν την αποτέφρωση αντί της ταφής και να απομακρύνονται από τις παραδοσιακές υπηρεσίες κηδείας προς πιο εξατομικευμένες, εορταστικές εκδηλώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Aura Flights. «Αυτή η αλλαγή έγινε μαζικά αποδεκτή στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να παρευρεθούν σε κηδείες αυτοπροσώπως και είδαμε μια τεράστια αύξηση των ερωτήσεων που έκτοτε έχει γίνει όλο και πιο έντονη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ε, ΡΕ ΑΜΥΑΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΣΤΑΧΤΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

Leave a Response