Τσίπρας: Η Ελλάδα έπαψε να εκτελεί εντολές και να εφαρμόζει μνημόνια

Κοινοποίηση:
5490000

“Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης” “δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
“Μπορεί να είμαστε το νέο, το καινούργιο, η ελπίδα για την αλλαγή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και χτεσινοί. Έχουμε σαν παράταξη, σαν κόμμα, σαν αγωνιστές, ιστορία χρόνων και αγώνων.
Δώσαμε εξετάσεις σε δύσκολες περιόδους. Και σήμερα δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με κανέναν τις αρχές και τις αξίες μας ή να δραπετεύσουμε μπροστά στις δυσκολίες από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Όσοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο θα διαψευστούν” συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια”.

“Ο ελληνικός λαός αισθάνεται να κερδίζει την αξιοπρέπεια που του αμφισβητούσαν και του στερούσαν. Η αντίθεση στην καταστροφική λιτότητα μπήκε στην ατζέντα όλων των συζητήσεων” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η απαλλαγή από τα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας δεν είναι πλέον μόνο επιθυμία και λαχτάρα, που εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνησή μας τη μετέτρεψε σε πολιτική πράξη, τη ‘νομιμοποίησε’ στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στα ευρωπαϊκά όργανα, την κατέστησε αντικείμενο αναμέτρησης και διαπραγμάτευσης. Και έγιναν τα πρώτα βήματα προς τον απελευθερωτικό στόχο που δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και παρακινεί το λαό μας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πάντως στην αρχή αυτή ο εχθρός μας πήρε και τα σώβρακα. Κάναμε επικύψεις ,στα τέσσερα κλπ.
    Πάντως αν η επιτυχία μας είναι να λέμε την Τρόικα θεσμούς, το μνημόνιο γεφυρα κλπ τοτε το αποτέλεσμα είναι το γνωστό.

Comments are closed.