Τρομακτική AΠΟΚΑΛΥΨΗ! Μας παρακολουθούν και μας ΑΘΟΡΥΒΑ! Μιλάμε για πραγματικό ΕΦΙΑΛΤΗ…

Κοινοποίηση:
1215

Η Google θα μπορούσε να έχει ηχογραφήσει οτιδήποτε έχετε πει εδώ και χρόνια και θα μπορούσατε να το ακούσετε, να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά… Εφιαλτικό;

Ο τεχνολογικός κολοσσός αθόρυβα ηχογραφεί πολλές από τις συζητήσεις ανθρώπων σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναγνώρισης γλώσσας και τα εργαλεία που τις συνοδεύουν.

Βεβαίως, όπως ησύχως ηχογραφεί ησύχως και λέει ότι διαγράφει όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνει, μέσω μίας ειδικής σελίδας που συνδυάζει όλες εκείνες τις πληροφορίες που καταλήγουν στον υπολογιστή μας. Για την ακρίβεια, η εταιρεία διαθέτει ένα site ηχητικών υπηρεσιών, το οποίο μπορεί να υποδείξει στον χρήστη κάθε ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε και ενώ εκείνος νόμιζε ότι σερφάρει ιδιωτικώς και ανωνύμως…

google-voice-ichografi-apothikevi-sizitisis-anthropi-kanoun-giro-kinita-tous

Το νέο αυτό portal εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2015 και ήταν ενεργό τους τελευταίους μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι είναι γεμάτο από διάφορα πράγματα που κάποιος μπορεί να έχει πει και ενώ νόμιζε ότι κανείς δεν τον ακούει.

Οι ηχογραφήσεις εδώ έχουν τη λειτουργία ημερολογίου που υπενθυμίζει στους χρήστες, μέρη και στιγμές που βρέθηκαν και έζησαν – με το κινητό τους στο χέρι, φυσικά.

Επίσης, με τον πιο τρομακτικό τρόπο η ίδια αυτή υπηρεσία υπενθυμίζει πόσες πληροφορίες συλλέγονται για τον καθένα από εμάς και κυρίως πόσο ευαίσθητες μπορεί να είναι αυτού του είδους οι πληροφορίες.

Όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να ενεργοποιούν κάποια υπηρεσία του Android τους προφέροντας εκείνο το μαγικό «OK, Google», ξέρουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αλλά και android να μην έχουν, κάθε φορά που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google αφήνουν ένα στίγμα των προτιμήσεων, των αναζητήσεων και της ταυτότητας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent στη συγκεκριμένη σελίδα της Google μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε όλες τις ηχογραφήσεις του.

Μπορεί αν θέλει να ενημερωθεί για το πώς έγινε αυτή η ηχογράφηση: έγινε μέσω της εφαρμογής της Google ή από άλλη πηγή, καθώς επίσης και το αν αυτό που ειπώθηκε μετατράπηκε επιτυχώς σε κείμενο από την Google.

Αλλά ενδεχομένως ο πιο καλός και χρήσιμος λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη σελίδα είναι για να σβήσει τα πάντα από εκεί. Αυτό επιτυγχάνεται είτε επιλέγοντας κάποιος να διαγράψει συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ή ακόμη καλύτερα; Τα πάντα.

Για να διαγραφούν συγκεκριμένα αρχεία, αρκεί ένα κλικ στο εικονίδιο στα αριστερά και εν συνεχεία πατώντας «διαγραφή» στην κορυφή της σελίδας. Για να ξεφορτωθεί κανείς τα πάντα, πρέπει να πατήσει το κουμπί «more» , να επιλέξει το “Delete options”  και μετά το “Advanced”.

Ωστόσο, ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσει κάποιος τη Google από το να ηχογραφεί τα πάντα είναι να απενεργοποιήσει τον διαδικτυακό «βοηθό» και τη φωνητική αναζήτηση. Όσο χρήσιμα κι αν είναι και τα δύο, δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια σε ζητήματα ιδιωτικότητας και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

lifo.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Συμβουλές που ο απλός χρήστης δεν εφαρμόζει και μετα γκρινιαζει οτι τον παρακολουθουν:
    Δεν εχουμε smart-phone, gmail, hotmail, yahoo-mail, instagram, linkedin, skype, viber, facebook, twitter, κλπ. , μικροφωνο σε υπολογιστη. Ccleaner για καθαρισμο, οχι chrome. Οχι proxy στο firefox, οχι αποθηκευση δεδομενων ιστοσελιδων για offline. Kaspersky internet security με antibanner & antispam. Κανουμε συχνα restart το router να αλλαζει IP. Δεν χρειάζετε σε router οτενετ na exete tade@otenet.gr Μπαινει και με σκετο otenet@otenet.gr .Δεν χρησιμοποιουμε ipv6 αλλα μόνο ipv4. Χρησιμοποιούμε λιστα Hosts με την οποία μπλοκάρει κακόβουλες σελίδες και διαφημισεις. Χρησιμοποιούμε vmware workstation με εικονικα windows μεσα για δυσκολες περιηγησεις ωστε αν κολησει κατι , να κολησει το virtual και οχι το κανονικο windows. Δε χρησιμοποιούμε torrents, κοινωνικα δικτυα.Χρησιμοποιούμε διαφορετικο email για κάθε χρήση, εννοειται με ψευτικα στοιχεια, ποιος ο λόγος να βαλουμε πραγματικά. Μετα μήν αναθεματίζετε το google αν δεν τηρείτε κάτι απο τα παραπάνω. Αν βάζετε μονοι σας τα χερακια σας και βγάζετε τα ματακια σας, δε σας φταινε τα google τα facebook και η microsoft. Αυτοι τη δουλεια τους κανουν, παρακολουθουν και κλεβουν οτι στοιχεία σας μπορουνε. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ιντερνετ σε κινητο τηλέφωνο, κάθε εφαρμογη του εκει ζηταει να επιτρέψετε την παρακολούθηση και την καταργηση του απορρητου σας. Τρολλάρετε αυτους που σας παρακολουθούν, εχει πλάκα.

  2. Συμβουλές που ο απλός χρήστης δεν εφαρμόζει και μετα γκρινιαζει οτι τον παρακολουθουν:
    Δεν εχουμε smart-phone, gmail, hotmail, yahoo-mail, instagram, linkedin, skype, viber, facebook, twitter, κλπ. , μικροφωνο σε υπολογιστη. Ccleaner για καθαρισμο, οχι chrome. Οχι proxy στο firefox, οχι αποθηκευση δεδομενων ιστοσελιδων για offline. Kaspersky internet security με antibanner & antispam. Κανουμε συχνα restart το router να αλλαζει IP. Δεν χρειάζετε σε router οτενετ na exete tade@otenet.gr Μπαινει και με σκετο otenet@otenet.gr .Δεν χρησιμοποιουμε ipv6 αλλα μόνο ipv4. Χρησιμοποιούμε λιστα Hosts με την οποία μπλοκάρει κακόβουλες σελίδες και διαφημισεις. Χρησιμοποιούμε vmware workstation με εικονικα windows μεσα για δυσκολες περιηγησεις ωστε αν κολησει κατι , να κολησει το virtual και οχι το κανονικο windows. Δε χρησιμοποιούμε torrents, κοινωνικα δικτυα.Χρησιμοποιούμε διαφορετικο email για κάθε χρήση, εννοειται με ψευτικα στοιχεια, ποιος ο λόγος να βαλουμε πραγματικά. Μετα μήν αναθεματίζετε το google αν δεν τηρείτε κάτι απο τα παραπάνω. Αν βάζετε μονοι σας τα χερακια σας και βγάζετε τα ματακια σας, δε σας φταινε τα google τα facebook και η microsoft. Αυτοι τη δουλεια τους κανουν, παρακολουθουν και κλεβουν οτι στοιχεία σας μπορουνε. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ιντερνετ σε κινητο τηλέφωνο, κάθε εφαρμογη του εκει ζηταει να επιτρέψετε την παρακολούθηση και την καταργηση του απορρητου σας. Τρολλάρετε αυτους που σας παρακολουθούν, εχει πλάκα. Ενα παραδειγμα απλο, εδω το kaspersky λεει τωρα “μπλοκαρίστηκαν 4 προσπάθειες συλλογης δεδομενων, και 4 διαφημιστικα πλαίσια. Δηλαδη κι εδω εν μερει κατι παρακολουθειται. Μόλις γραψω αυτο το μυνημα θα κανω restart το router για παραδειγμα.

  3. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ …..ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ….ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ???….

    1. για να κερδισεις εναν αντιπαλο με τις λιγοτερες δυνατον απωλιες πρεπει να τον κατασκοπευσεις…οταν λοιπον ξερεις τα παντα γι αυτον μπορεις να του επιβληθεις ευκολοτερα και να εχεις το αβανταζ της νικης..επειδη στην συγκεκριμενη φαση της ζωης σου δεν μπορεις να αντιληφθεις τα στοιχειωδει,θα σου προτεινα να ανοιξεις τα ματια σου και να ψαχτεις για ενημερωση γιατι θα καταλαβεις οτι αυτο που γνωριζουμε ολοι το 2016 εσυ θα το καταλαβεις το 2030…μπορει εσενα να μην σε νοιαζει,εγω ομως εθελοντικα δουλος δεν θα γινω και δεν θα αφησω κανεναν να με ιδεολογικές ψευδαισθήσεις να με παρασυρει…

  4. Όταν μιλάτε στο κινητό σας πείτε τις λέξεις χρυσή αυγή και στα επόμενα είκοσι δεύτερα θα αρχίσετε εσείς και ο συνομιλητής σας να ακούτε τη φωνή σας σε “replay” η ηχογράφηση μόλις άρχισε με είκοσι δεύτερα delay. Θα συμβεί τι ίδιο αναφέροντας κάποιες συγκεκριμένες λέξεις όπως: πρωθυπουργός, όπλα, ληστεία, κ. α. Υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις που όταν τις προφέρουμε ήτε στο κινητό ήτε στο σταθερό ενεργοποιούν συγκεκριμένο λογισμικό καταγραφής, μη ξεχνάτε τα πάντα πια σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες είναι “data” τέλος η αναλογικότητα τέλος τα ακουστικά και οι παγιδεύσεις με κοριούς στα καφάο. Υ. Γ. Όλα βέβαια συμβαίνουν στο όνομα της ασφάλειας του δημοκρατικού πολιτεύματος άσχετα αν στην πραγματικότητα συμβαίνουν για την ασφάλεια της συμμορίας που παριστάνει την κυβέρνηση.

    1. οταν καποιος γνωριζει τα παντα για σ ενα….μπορει να σε κυριεψει η να σου επιβαλει πραγματα ευκολοτερα….

  5. Ακομα και στις καινουργιες τηλεορασης εχουν μικρες καμερες που σε παρακολουθουν

    1. Η ΟΘΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ SMART TV ΒΛΕΠΕΙΣ..SMART ΤΟ ΕΝΑ SMART TO AΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΑΜΠΛΕΤ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ Η ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΣΙΠ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ, ΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ “ΧΡΗΜΑ”, ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ, ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Comments are closed.