ΤΡΑΓΙΚΟ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ έμμεσα την εορτήΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ενώ παράλληλα απαιτούν δύο ώρες ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ! Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό!

Κοινοποίηση:
γθιλκγθ

Μετά την τρομερή ατάκα για την άλωση των ποντίων έρχεται και αυτό να μας ταράξει τα νεύρα…. Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, είχε καταργηθεί από αργια (και οχι απο εορτή) και ήταν μέχρι πρόσφατα ορισμένη για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, όπως προέβλεπε απόφαση του τότε υπουργείου Παιδείας.

Αυτά όμως μέχρι πέρυσι. Η εορτή όπως είπαμε δεν καταργείται, όμως απο φέτος με την <<προοδευτική αριστερή>> κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη απαιτείται να γίνει κανονικά μάθημα στο σχολείο την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 με εξαίρεση τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικά ανύπαρκτος εορτασμός από τον οποίο θα λείπει ο πρωινός εκκλησιασμός και πολλά από τα παιδιά τις τελευταίες ώρες θα κάνουν κοπάνα.

Προφανώς αυτό οφείλεται στο ότι ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με εγκύκλιο που εξέδωσε δίνει μεγαλύτερη αξία οι μαθητές να διδαχτούν τις Εβραικές παραδόσεις αφού καλεί τα Σχολεία να αφιερώσουν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, δύο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ουσιαστικά αντικαθιστούν ώρες που ήταν αφιερωμένες στους Τρείς Ιεράρχες εξισώνοντας τις με διδασκαλία για το Εβραικό Ολοκαύτωμα, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα, διαλογικές συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών ή συναφούς εκπαιδευτικού υλικού, ανάγνωση κειμένων και εργασιών.

Οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν τη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για το προτεινόμενο θέμα

ΣΕΦΒΓΣΒ

Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας στην Αθέατη γνώση ότι η χορηγία του Εβραικού Μουσείου (από το οποίο θα λάβουν την γνώση που θα μεταδόσουν στους Ελληνες μαθητές και μαθήτριες οι καθηγητές) γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρότσιλντ.

Επίσης, στις 17 Μαρτίου του 2009 επίσκεφτηκε το Εβραικό Μουσείο ο διάσημος τραπεζίτης και προέδρος του Ομίλου Ρότσιλντ, βαρόνος Δαβίδ Ρότσιλντ (βλέπε φωτό) .

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου εικονογραφεί θέματα όπως η συναγωγή και τα λατρευτικά σκεύη, το εορτολόγιο, τις παραδοσιακές ενδυμασίες και φυσικά, το Ολοκαύτωμα – το οποίο το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί να το διδάσκονται οι μαθητές σε αντίθεση με την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την Γενοκτονία των Ποντίων την οποία ο Νίκος Φίλης αμφισβητεί.

 

Πηγή: atheatignosi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ;ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ;ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΙΠΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.

  2. Υπάρχουν σύλλογοι Ποντίων για να απαιτήσουν την εκπαραθύρωση αυτού του
    συριζονούμερου (βαρελιού με χειροπόδαρα) του χοντροφίλη, ή μόνο οι προσβολές στους εβραίους και το ΚΙΣ τιμωρούναι στο ραγιαδιστάν;;;;

  3. Ετσι….μήπως ξυπνήσουμε καί καταλάβουμε ποιοί μας κυβερνούν και είναι συνυπαίτιοι της κατάντιας μας.Οταν τους πάρουμε με τις πέτρες θα μυξοκλαίνε και θα μας λένε αντισημίτες.Αντε μπάς και ξεμπερδέψουμε μ’ αυτά τα παγκόσμια ρεμάλια.

Comments are closed.