Το success story του Τσολάκογλου συνεχίζεται…

Κοινοποίηση:
Fovamai-tin-peina-Thee-mou-2b-in-Greece

“Είμαι απλήρωτη, σήμερα δεν έχω ούτε για φαγητό στο σπίτι μου!” Αυτά καταγγέλλει εργαζόμενη σε κοινωφελή προγράμματα στην Ιεράπετρα, δείχνοντας μας ακόμα μια φορά την ανάπτυξη που δεν ήρθε ποτέ..
Πιο συγκεκριμένα, μια πολύ σοβαρή καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Ιεράπετρας παραμένουν απλήρωτοι, έγινε σήμερα στο ραδιοσταθμό «ΗΧΩ fm» της Ιεράπετρας. Εργαζόμενη στα λεγόμενα «πεντάμηνα» των 400 ευρώ, αγανακτισμένη και απεγνωσμένη κατήγγειλε ότι περνά σήμερα το δεύτερο μήνα απλήρωτη και η οικογένειά της με ένα μικρό παιδί μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Όσοι εργαζόμενοι είχαν δώσει λογαριασμό στην Εθνική πληρώθηκαν σήμερα το μήνα Δεκέμβριο, ενώ όσοι άνοιξαν λογαριασμό στην Παγκρήτια Τράπεζα, μετά από υπόδειξη της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, δεν πληρώθηκαν ούτε σήμερα.

«Έχω ένα παιδί που κανείς δε ρωτάει πώς πάει σχολείο, πώς ζει, αν έχει γάλα, τί θα φάει, πώς θα ντυθεί. Εγώ σήμερα δεν έχω τίποτα να μαγειρέψω, ούτε ψωμί, τίποτα» ξέσπασε με λυγμούς.

Καταγγέλλοντας αυτή την εξοντωτική καθυστέρηση στην πληρωμή, η εργαζόμενη αποκάλυψε παράλληλα μια απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά, που αντιμετωπίζει καθημερινά: Παρά το ότι οι συμβάσεις είναι «Γενικών Καθηκόντων» πολλοί από τους εργαζόμενους απασχολούνται στην Καθαριότητα, όπως και η ίδια, αλλά και σε άλλες βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, χωρίς να παίρνουν τα αντίστοιχα ένσημα.

Είναι αναγκασμένη, απλήρωτη δύο μήνες να γυρίζει μετά τη βάρδια της με τα πόδια στη Γρα-Λυγιά όπου μένει. Στο αίτημά της να εργαστεί τουλάχιστον στο χωριό της, για να αποφύγει τα δρομολόγια με τα πόδια, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουγιουμουτζάκης απάντησε με απειλή, πως αν αρνηθεί να καθαρίσει, όπου της υποδεικνύουν, θα της γίνει αναφορά και θα χάσει τη δουλειά, αλλά και τα δεδουλευμένα της!

Στις καταγγελίες απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Για την καθυστέρηση στις πληρωμές, είπε ότι έκανε «μεγάλη προσπάθεια, ώστε να φύγει η περιβόητη λίστα από την Οικονομική Υπηρεσία, να πάει στον ΟΑΕΔ, ώστε να πληρωθούν οι ανθρώποι». Για τα καθήκοντα που τους αναθέτει σε βαριές εργασίες, που απαιτούν και βαρέα ένσημα είπε «Απ’ τη στιγμή που το κράτος έχει βγάλει αυτό το πρόγραμμα εμείς οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε… Αυτό στην ουσία κρατάει αυτή τη στιγμή το Δήμο».

Για την απειλή προς την υπάλληλο και για το γεγονός ότι όντας απλήρωτοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν βενζίνες ή έρχονται με τα πόδια και μάλιστα από χωριά, ο Αντιδήμαρχος είπε «Όταν παίρνει εντολή να πάει κάπου και δεν πάει, είναι φυσικό και επόμενο ο Προϊστάμενος, ο επόπτης εργασίας ή ο Δ/ντής της Υπηρεσίας να την επιπλήξει… Εγώ δεν είπα τίποτα. Είναι και επιλογή τους , αν νομίζει ότι δεν είναι ευχαριστημένη, κανένα πρόβλημα… Αν θέλουν να δουλέψουν, μπορούν να βρουν τρόπο να “ρχονται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απασχόληση σε εργασίες ή ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ από την στιγμή που ΔΕΝ μπορούν να σου κολλήσουν ένσημα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργάσίας. Επομένως απαγορεύεται να εργάζονται σε καθαριότητα, αποχετεύσεις κ.α. οι πενταμηνήτες.

    Εαν αρνούνται να σας δώσουν μέσα ατομικής προστασίας (άρβυλα εργασίας, Γάλα κ.α.) επικοινωνήστε με το αρμόδιο ΚΕΠΕΚ του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

    Εάν αργούν να σας πληρώσουν ή σας πληρώσουν λιγότερα τότε επικοινωνήστε με το αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για να πηδήξουν τον Δήμο/Περιφέρεια ή το αρμόδιο ΚΠΑ του ΟΑΕΔ που καθυστερεί.

    Διευθύνσεις ΣΕΠΕ: http://www.ypakp.gr/uploads/docs/4623.pdf

  2. αντε ρε γαμηθειτε , γαμω την αναπτυξη σας γαμω την ελλαδα ,και γαμω την ωρα και τη νστιγμη που γεννηθηκα ελληνας! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΞΗΡΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ !! τρομοκρατια θελουν? τρομοκρατια θα εχουν… δεν θα καθησουμε να πεθανουμε στα παγκακια θα τους παρουμε μαζι μας!

  3. Όπως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ‘Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΑΙΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ΄

Comments are closed.