Το ΣτΕ με αποφάσεις του δεσμεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου θα κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο

Κοινοποίηση:
akadimia-platonos

Με δυο αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας δεσμεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens.Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγές που κατέθεσαν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και η κατασκευάστρια εταιρία Artume. Και οι δυο πλευρές – η κάθε μια για δικούς της λόγους- ζητούσαν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, δεν έκανε δεκτή καμία προσφυγή και με τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις είπε ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.
Στην γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και ειδικότερα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο/Η αεκτζης τραμπουκος μελισανιδη ανεργος η μισθωτος των 200 ευρω το μηνα λέει:

    εμπορικό στη νεα φιλαδέλφεια ρεεεε!!!

    ουγκ

Comments are closed.