Το ποτάμι που βράζει στον Αμαζόνιο και ό,τι πέφτει στα καυτά νερά του, πεθαίνει! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
river1

Κοχλάζουν τα νερά του μυστήριου ποταμού, μήκους 6,4 χλμ, που βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου.

Ένας θρύλος από το Περού παρακίνησε τον γεωφυσικό Αντρέ Ρούζο να μελετήσει την ύπαρξη του φαινομένου.

Ο Ρούζο πίστευε ότι απαιτείται  τεράστια ποσότητα γεωθερμικής θερμότητας για να προκληθεί βρασμός στα νερά ενός μικρού ποταμιού και το λεκανοπέδιο του Αμαζονίου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οποιοδήποτε ενεργό ηφαίστειο. Ωστόσο, ο Ρούζο είδε το ποτάμι που βράζει με τα ίδια του τα μάτια.

Ο γεωφυσικός άκουσε πρώτη φορά τον θρύλο για τον ποταμό από τον παππού του, ο οποίος του εξιστορούσε πώς οι Ισπανοί κατακτητές σκότωσαν τον τελευταίο αυτοκράτορα των Ίνκας.

Σύμφωνα με τον θρύλο, μετά τη δολοφονία, οι Ισπανοί κατακτητές κατευθύνθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για την εύρεση χρυσού. Όταν επέστρεψαν, οι άνδρες έκαναν λόγο για μια τρομακτική εμπειρία που περιλάμβανε δηλητηριασμένο νερό, έναν άνδρα που έτρωγε φίδια και ένα ποτάμι που έβραζε από κάτω.

Ως υποψήφιος διδάκτορας της γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Southern Methodist, ο Ρούζο ήθελε να ανακαλύψει αυτό το ποτάμι.

«Ρωτούσα συναδέλφους από πανεπιστήμια, την κυβέρνηση, εταιρείες πετρελαίων και αερίου για την ύπαρξη του ποταμιού και η απάντηση ήταν “όχι”» δήλωσε ο Ρούζο.

Τμήματα του ποταμού είναι τόσο καυτά που όποια ζώα τύχει να πέσουν σε αυτά, βράζουν αμέσως. «Έχω δει όλα τα είδη ζώων που πέφτουν στο ποτάμι και αυτό που με σοκάρει είναι ότι η εξέλιξη είναι λίγο πολύ η ίδια. Προσπαθούν να κολυμπήσουν έξω, αλλά η σάρκα τους μαγειρεύεται επειδή είναι τόσο καυτά τα νερά. Οπότε χάνουν ενέργεια, μέχρι που το καυτό νερό μπαίνει στο στόμα τους και πεθαίνουν» ανέφερε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο γεωφυσικός.

πηγή: huffingtonpost

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αχερων Κωκυρος και Πυριφλεγεθων….διαβαστε λιγο Οδύσσεια και θα καταλάβετε περι τινος πρόκειται….Σημαντική Σημείωση Η αφηγηση του παππου του εν λόγω επιστήμονα για κάποιον που έτρωγε φίδια ……Μηπως ο Χαρων εχει φιδια επανω του κατα τις περιγραφες της Ελληνικης ….” Μυθολογίας ” ????? Μήπως είχαν απολύτως δίκιο ο Ιωαν. Πασσας η Ενριεττα Μερτζ και το εργο της Οινωψ ποντος και τελευταία ο Ενρικο Ματιεβιτς?? Στο εργο του Ταξιδι στην μυθολογικη Κολαση των Ελλήνων???

Comments are closed.