Τον αλβανό εγκληματία που ανέλαβε επίθεση «Πυρήνων» θα εξετάσει η ΕΛΑΣ

Κοινοποίηση:
E5583928247779B10218D90D386A9A7E

Τον αλβανό εγκληματία Τζουλιάν Σινανάι, ο οποίος κρατείται στην Αλβανία και ισχυρίζεται πως έχει διαπράξει πολλές πληρωμένες δολοφονίες στην πατρίδα του αλλά και στην Ελλάδα, θα εξετάσει το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται στα Τίρανα, προκειμένου να εξετάσει τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα.

Κατά την εξέτασή του από αλβανούς αστυνομικούς, ο Σινανάι ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτός τοποθέτησε την βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2010, επίθεση που αποδίδεται στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Από τις καταθέσεις του συλληφθέντα ενδεχομένως προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε ως κατασκευαστής βομβών εξ αποστάσεως για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μία σειρά επιθέσεων της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι επιφυλακτικοί για όσα λέει Σινανάι, γιατί αρχικά έκανε λόγο, κατά την εξέτασή του, για πάνω από 40 δολοφονίες που έχει διαπράξει σε Αλβανία και Ελλάδα, ενώ στην συνέχεια ανέφερε άλλον αριθμό και κατέληξε σε περίπου 20 συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό ότι οι περισσότεροι ισχυρισμοί του αλβανού κρατούμενου είναι μυθοπλασίες, όμως δεν αποκλείουν να υπάρχει κάποια βάση σε ορισμένα λεγόμενά του, καθότι υπάρχουν ενδείξεις για ακριβή στοιχεία αναφορικά σε μία από τις δολοφονίες που αναφέρει ότι έχει διαπράξει στην Ελλάδα.

Ο Σινανάι όντως χαρακτηρίζεται πληρωμένος δολοφόνος από τις αλβανικές Αρχές και κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων στην Αυλώνα το 2012 και το 2013, και για κατασκευή βομβών.

Ο Σινανάι, μετά από συνεννόηση με τις αλβανικές Αρχές, θα εξεταστεί από το ελληνικό κλιμάκιο το πρωί της Παρασκευής.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: