Την Τρίτη η απόφαση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Κοινοποίηση:
apokaluptikoi-dialogoi-sti-diki-papakwnstantinou.w_hr-600x275

Την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα το Ειδικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίση του για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ν. Πάσσος κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία είπε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εισαγγελέα και όλα τα μέλη του δικαστηρίου γιατί προσπάθησαν με τις ερωτήσεις τους να διαλευκάνουν αυτή την κάπως σκοτεινή υπόθεςη.Τον κ.κατηγορουμενο και τους υπερασπιστές του που με αξιοπρέπεια και πλήρη σεβασμό στο δικαστήριο προσπάθησαν να φωτίσουν την υπόθεση σε ένα πρωτοφανές κλίμα.

Δυστυχώς μάλλον αποτελείται την εξαίρεση και ελπίζω να αποτελέσετε παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Ευχαριστώ και τους δημοσιογραφους που με υποδειγματική διακριτικότητα άσκησαν τα καθήκοντά τους, τους επιμελητές και την προϊσταμένη ορόφου καθώς και τους αφανείς εργάτες αυτής της διαδικασίας.

Επι του πρακτέου διακόπτει 24/3/,2015 και ώρα 18.00 για την εκδοσή της απόφασης. Στις 24 και όχι 25 γιατί είναι αργία και θα έχουμε γιορτές και πανηγύρια”.

Το κρίσιμο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων που αντιιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Δημακόπουλος.

Ο κ. Δημακοπουλος υπογράμμισε στην αγόρευση του ότι η δικαιολογία με την οποία απορρίπτεται το επιχείρημα περί αποσβεστικής προθεσμίας προσκρούει στο σαφέστατο γραμμα των συνταγματικων διατάξεων και αποτελεί πολιτικής φύσεως δικαιολογία.

Ο κ.Παπακωνσταντινου ,όπως είπε, λοιδωρηθηκε ,αλλά εκείνος στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε όλα τα θεσμικά όργανα. Γι αυτό και ουδέποτε έθεσε το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί αξιώνει την ουσιαστικά απόκρουση των κατηγοριών.

Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας του δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα. Έκανε λόγο για τον παράνομο χαρακτήρα της περίφημης λίστας Λαγκαρντ επισημαινοντας ότι αποδεικτικά μέσα που αποκτήθηκαν με παράνομες πράξεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθουν σε ποινική δίκη γιατί παράγεται απόλυτη ακυρότητα.

Πρόσθεσε ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει στον κ.Παπακωνσταντινου δόλο βλάβης του δημοσίου.

Όπως τόνισε ο κ. Δημακόπουλος ο κ.Παπακωνσταντινου δεν αποδείχθηκε ότι είναι ένοχος της νόθευσης και οι υπάρχουσες αμφιβολίες πρέπει να ερμηνευθούν υπέρ της αθωότητας του,

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.