Τζέιμς Κόμεϊ: “Ο Τραμπ μου ζήτησε να αφήσω την έρευνα για τον Φλινν”

Κοινοποίηση:
SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 27:  FBI director James Comey speaks during a news conference at the Phillip Burton Federal Building on February 27, 2014 in San Francisco, California.  FBI director Comey met with members of the media and local law enforcement officials while in the San Francisco Bay Area to attended the RSA Security conference.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Το προσχέδιο της κατάθεσης του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο έβγαλαν στη δημοσιότητα τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ φέρεται να δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του ζήτησε να «παρατήσει» την έρευνα για τον πρώην σύμβουλο ασφαλείας Μάικλ Φλινν, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό τύπο».

Ο πρώην διευθυντής του FBI τονίζει στη δήλωσή του ότι ζήτησε «εμπιστοσύνη» και «πίστη» για να συνεχίσει το έργο του, ένα αίτημα το οποίο δεν φαίνεται, όπως αποδείχθηκε και από το αποτέλεσμα, να ικανοποιήθηκε.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ κλείνει την κατάθεσή του κάνοντας αναφορά στο αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρεθεί ο ίδιος από την έρευνα. Ο πρώην διευθυντής του FBI είπε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι έχει μεταβιβάσει το αίτημά του στον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα, όπως όφειλε να κάνει βάσει της τυπικής διαδικασίας.

Νωρίτερα, στις 30 Μαρτίου, σε άλλη τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την έρευνα για τη Ρωσία ως ένα «σύννεφο» που τον εμποδίζει να κυβερνήσει τη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: