Αυτή είναι η πιο τρομακτική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο – Μπορεί να βρει κάθε φωτογραφία σου

Κοινοποίηση:
firmbee-com-eMemmpUojlw-unsplash-1-1200x800

Έχουμε περάσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας online, που είναι δύσκολο να ξέρουμε πόσες φωτογραφίες μας κυκλοφορούν εκεί έξω.

Λοιπόν, αν θέλετε απεγνωσμένα να το μάθετε, ίσως υπάρχει ένας νέος γρήγορος τρόπος για να το ανακαλύψετε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει πολύ καλά η τεχνητή νοημοσύνη είναι να εξετάζει μια εικόνα και στη συνέχεια να βρίσκει άλλες που μοιάζουν πολύ με αυτήν – λίγο πολύ όπως λειτουργεί εξ αρχής η αναγνώριση προσώπου.

Είναι αυτή η πιο ενοχλητική ιστοσελίδα

Τώρα, ένας ιστότοπος που ονομάζεται PimEyes σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητήσετε κάθε εικόνα σας στο διαδίκτυο. Λειτουργεί αρκετά απλά. Αρκεί να ανεβάσετε μια καθαρή φωτογραφία του προσώπου σας στον ιστότοπο και στη συνέχεια κάνει μια αναζήτηση.

Ακριβώς όπως η Αναζήτηση εικόνων της Google, σας δίνει μια σελίδα αποτελεσμάτων με κάθε εικόνα που έχει βρει, μερικές από τις οποίες θα πρέπει να είναι δικές σας φωτογραφίες (αν και η ακρίβειά της μπορεί να μην είναι πάντα τέλεια).

Θα δείτε επίσης πού βρέθηκαν αυτές οι εικόνες, επιτρέποντάς σας να σαρώσετε τα αποτελέσματα για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν… εκπλήξεις που δεν γνωρίζατε.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες σας

Για δική σας χρήση, αυτό έχει ορισμένα προφανή πλεονεκτήματα, αφού θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με ιστότοπους που φιλοξενούν την εικόνα σας χωρίς άδεια και να ζητήσετε να την αφαιρέσουν.

Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει χρήσεις με λιγότερο ηθικό υπόβαθρο, αφού δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει τεχνικά να ανεβάσετε μια φωτογραφία του προσώπου κάποιου άλλου, για να δείτε όλα τα μέρη όπου μπορείτε να βρείτε τις εικόνες του. Αυτό παραβιάζει την ιδιωτικότητα, είναι προφανώς ανατριχιαστικό και για αυτόν τον λόγο κάποιοι αποκαλούν το PimEyes “όνειρο για κάθε stalker”.

Υπάρχει ωστόσο τουλάχιστον ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.  Το PimEyes σάς επιτρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία σας και αποδεικτικό της ταυτότητάς σας (μια φωτογραφία του διαβατηρίου σας ή άλλου επίσημου εγγράφου) για να ζητήσετε να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες σας από όλες τις μελλοντικές αναζητήσεις οποιουδήποτε άλλου.

Ανησυχία για τα εργαλεία AI

Συνολικά, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι. Το PimEyes θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στην αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων, ή για να βοηθήσει θύματα εκδικητικών δημοσιεύσεων ή stalking να βρουν που ακριβώς στο διαδίκτυο στοχοποιούνται και να ζητήσουν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου περιεχομένου.

Ωστόσο, το γεγονός ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί με πιο αρνητικό τρόπο είναι απογοητευτικό. Αυτό πιθανότατα θα είναι απλώς ένα από τα πολλά τέτοια εργαλεία που θα εμφανιστούν τα επόμενα χρόνια, επομένως τέτοιου είδους αδιέξοδα μάλλον θα είναι στο μέλλον πιο συνηθισμένα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.