ΤΕΛΟΣ! ΑΥΤΗ είναι η δήλωση της χρονιάς: «Είμαι Ολυμπιακός αλλά έκανα τα παιδιά μου ΠΑΟΚ»! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
paok-olibiakos

Με 43 χρόνια (!) καριέρας στα ερασιτεχνικά γήπεδα, ο Κώστας Τυριακίδης συνεχίζει στα 58 του να παίζει ποδόσφαιρο στον Νέο Πυρσό Πετριάς και μίλησε στο SDNA για την τεράστια διαδρομή του αλλά και για την απόφασή του να κάνει τα παιδιά του ΠΑΟΚτσήδες, παρ’ ό,τι ο ίδιος είναι Ολυμπιακός!

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η εικόνα του να αγωνίζεται σε παιχνίδι της ΕΠΣ Πέλλας και στο άκουσμα ότι βρίσκεται στα 58 του χρόνια, μας άφησε όλους με ανοιχτό το στόμα. Ο κ.Κώστας Τυριακίδης είναι πιθανότατα ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό σύλλογο στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει σύντομα την αγωνιστική δράση.

Αγωνίζεται στην ομάδα του Νέου Πυρσού Πετριάς και ήταν ο βασικός της τερματοφύλακας στο πρόσφατο παιχνίδι με την ομάδα της Σκύδρας για τη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας. Το τελικό σκορ 6-0 υπέρ των αντιπάλων, που ούτως ή άλλως είναι πολύ καλύτερη ομάδα και το πιστοποίησαν στον αγωνιστικό χώρο.

“Αρχικά να σας πω ότι δεν είναι αυτή η φυσική μου θέση. Σε όλη μου σχεδόν την πορεία στα γήπεδα αγωνιζόμουν ως επιθετικός. Όταν μία μέρα έκατσα στο τέρμα και σε μία διαδικασία πέναλτι έπιασα τα έξι από τα επτά, από τότε νομίζω καθιερώθηκα. Μέχρι τα 50-51 νομίζω έπαιζα στην επίθεση και σταδιακά γυρνούσα πιο πίσω. Πρώτα δεκάρι, μετά στόπερ κι έπειτα τέρμα. Ε, δεν πήγαινε πιο πίσω. Το επόμενο βήμα θα είναι να βγω στην εξέδρα!”, μας είπε αρχικά ο… γερόλυκος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Πέλλας και συνεχίζει:

“Περίπου 43 χρόνια αγωνίζομαι στα ερασιτεχνικά γήπεδα! Στην ομάδα της Πετριάς έχω παίξει περίπου τα 30 από αυτά! Δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια γιατί είναι τόσα πολλά που δεν τα θυμάμαι. Όχι όμως συνεχόμενα, την τελευταία περίπου 15ετία παίζω αδιάκοπα εδώ. Έχω περάσει βέβαια και από τους πάγκους, πέρυσι ήμουν παίκτης-προπονητής στην ομάδα”.

Όσο κι αν το μυαλό το θέλει βέβαια, εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πώς το κορμί αντέχει να αγωνίζεται σε αυτή την ηλικία. “Αν το έχεις μέσα σου, δεν υπολογίζεις νομίζω τίποτα άλλο. Εξαρτάται βέβαια κι από τη ζωή που κάνει ο καθένας κι εγώ προσέχω αρκετά για να μπορώ να αντεπεξέρχομαι, έστω και σε αυτό το επίπεδο”.

Σε ερώτηση για τη μεγαλύτερη κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε ποτέ, απάντησε ότι: “Είχα φτάσει μέχρι την παλιά Δ’ Εθνική. Αλλά αρκετά χρόνια πριν. Το 89′-90′ αν θυμάμαι καλά, με την ομάδα του Αριστοτέλη Λυτοχωρίου”.

a1 a2 a3 a4
Το ποδόσφαιρο βέβαια υπάρχει στο… αίμα της οικογένειας: “Και ο γιος μου και η μία κόρη μου ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο γιος μου μάλιστα -που είναι 34 ετών- παίζει κι αυτός στον Νέο Πυρσό, είμαστε συμπαίκτες. Η κόρη μου είναι 17 ετών και είναι βοηθός διαιτητή στην ΕΠΣ Πέλλας! Η άλλη μου κόρη πάντως δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο”.

Σχετικά με το τι είναι αυτό που τον κρατάει ακόμη στα γήπεδα, απαντάει πως: “Το ποδόσφαιρο με ηρεμεί. Όταν έχω πολλά νεύρα η γυναίκα μου με διώχνει από το σπίτι και μου λέει να πάω να παίξω ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο λέω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά, αλλά συνεχώς το αναβάλλω”.

Όσο για το επάγγελμά του, παλαιότερα ήταν ελαιοχρωματιστής, ενώ πλέον ασκεί το επάγγελμα του αγρότη, καθώς ασχολείται με την παραγωγή ροδάκινων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει και κάτι άλλο που μας αποκάλυψε ο κ.Κώστας Τυριακίδης. Όταν τον ρωτήσαμε ποια ομάδα υποστηρίζει, μας είπε: “Εγώ είμαι Ολυμπιακός, όμως όλα τα παιδιά μου είναι ΠΑΟΚτσήδες, όπως και οι φίλοι μου. Εγώ μάλιστα τους έκανα ΠΑΟΚ και τους έχω πάει πάρα πολλές φορές στο γήπεδο”!

Ενώ για το μήνυμα που στέλνει στα νέα παιδιά: “Τα καλώ να κάνουν όλα στροφή στον αθλητισμό, σε οποιαδήποτε μορφή του. Να περιορίσουν την ενασχόληση με τα τάμπλετ και το ίντερνετ. Θα είναι ό,τι καλύτερο για τη ζωή τους και την υγεία τους”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πως γίνεται κάποιος Έλληνας και μάλιστα Πόντιος να θέλει τα παιδιά του να σηκώνουν βουλγάρικη σημαία;Λυπάμαι πραγματικά για το μέλλον της Ελλάδας…

  2. Eγώ δηλαδή που είμαι Corinthians να κάνω τα παιδιά μου Palmeiras ; Mην τρελαθούμε τώρα…(Γιά όσους δε γνωρίζουν, στη Βραζιλία Corinthians και Palmeiras έχουν φοβερή αντιπαλότητα)

  3. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ-ΕΞΟΥΣΙΑ——— Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ—— ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ——————

Comments are closed.