ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ:Αγγίζουν τις 6.000 οι ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Κοινοποίηση:
sxoleio

Ούτε τη παιδεία μας δεν είμαστε άξιοι να φροντίσουμε

Αναλυτικά στοιχεία με τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν έκαναν αγιασμό έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ. Τα σχολεία αυτά δεν άνοιξαν στις 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μείνουν κλειστά και τις επόμενες μέρες μέχρι να προσληφθούν και να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές. Ο έως τώρα προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ περισσότερα από 230 σχολεία -τα περισσότερα εξ αυτών νηπιαγωγεία- έμειναν κλειστά. Όπως έχουμε γράψει το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Εκτός όμως από τα κλειστά σχολεία υπάρχουν και άλλα που υπολειτουργούν ή έχουν μισό προσωπικό, ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν ληφθεί αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

sxoleia1

Περισσότερα από 12.000 τα κενά

Όσον αφορά τον αριθμό των κενών η ΔΟΕ καταγράφει 12.884 στην πλειονότητά των οποίων δεν περιλαμβάνεται η παράλληλη στήριξη.

«Πρωταθλητές» των κενών αναδεικνύονται παραδοσιακά οι δάσκαλοι με 4.133 ελλείψεις, ενώ ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με 2.437 κενά και οι νηπιαγωγοί με 1.766.

sxoleia2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΟΤΑΝ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ {ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΕΣΟΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑΝ}ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ 16000ΕΥΡΩ

  2. Ή παιδεία στη χώρα μας πραγματικά κατάντησε να εξισώνεται ανάλογα με την τσέπη κ το πορτοφόλι του καθενός, τώρα θα μου πεις πάντα δεν συνέβαινε αυτό; Ασφαλώς, δεν αμφιβάλλω καθόλου,μόνο που υπήρχε μέχρι πρότινος ένα πλαφόν, μια βάση,τώρα ελλείψες σε καθηγητές,ελλείψεις σε πρώτες ύλες θρανία,μηχανήματα,σχολεία κλειστά μέχρι νεοτέρας κ.ο.κ,αύριο μεθαύριο κατάργηση της ελληνικής ιστορίας κ αντικατάστασής της με την ιστορία της γαλλικής επανάστασης….. Το μνημόνιο 3 λέγεται αλλιώς MEMORANDUM,Υπεγράφη από 25 έως 29 Ιουνίου 2014 στο Στρασβούργο, αφορά την πολιτική – Διοικητική – Θρησκευτική συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως-της Ελληνικής Κυβερνήσεως, της Εκκλησίας Instanbul,των Χριστιανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Καθολικής Εκκλησίας,της Ρωσικής Κυβερνήσεως και της Κυπριακής Κυβερνήσεως κ ισχύει από 1η Μαϊου 2016 έως της 16 Αυγούστου 2020…δείτε ποιοί το υπέγραψαν,θρησκεία πλήρης ισοπέδωση αρχή γενομένης 1-06-2016,τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία,θα γίνει ενοποίηση σε ένα;κ αν Νάι πότε;;;Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας,μπορείτε άπαντες να το βρείτε κ να το διαβασετε,αναλυτικά, ποιοί το υπέγραψαν(κ είναι πολλοί, πάρα πολλοί)κ φυσικά προκαταβολικά να τονίσω ότι είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ(για να μη παρεξηγηθω) και όταν το διάβασα εξεπλάγην δυσάρεστα!!!!

Comments are closed.