Τα ΛΕΓΑΜΕ στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ επιβεβαίωση! Επίδομα έως 300 ευρώ σε όσες οικογένειες… ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ με πρόσφυγες και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Φυσικά και «ΠΑΤΑΝΕ» στην ανέχεια και “ΨΥΧΟΠΟΝΙΑ” του ελληνικού λαού!

Κοινοποίηση:
epidoma lathrometanastes

Οικονομικά κίνητρα θα δώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε ελληνικές οικογένειες που θα συγκατοικήσουν με πρόσφυγες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο 2017 θα υπάρξουν 200 τέτοιες επιδοτούμενες θέσεις.

Στόχος είναι η μείωση των θέσεων του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων, μέσω της φιλοξενίας τους από ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, σήμερα φιλοξενούνται 421 άτομα σε οικογένειες, ενώ το 2016 ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω συγκατοίκησης έφτασαν τους 594.

Το ποσοστό όσων διαμένουν σε διαμερίσματα μέσω αυτού του σχήματος (αφορά τους υποψήφιους για μετεγκατάσταση) είναι πάντως πολύ μικρό και κυμαίνεται μόλις στο 2,6% των 23.000 θέσεων που αφορούν στο συνολικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στη χώρα.

Πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ανέφεραν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι υπήρξαν πρακτικές δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος. Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν το να ταιριάξει το προφίλ των φιλοξενούντων με τους φιλοξενούμενους.

Για το ταίριασμα αυτό (matching) ακολουθείται μια μακρά διαδικασία, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη συμβατότητα των δύο οικογενειών.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του προγράμματος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη- SolidarityNow», Δήμητρα Χαμηλού, το κύριο πρόβλημα που προέκυψε και «αποτελεί εμπόδιο και αποτρεπτικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος είναι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης».

Πρόσφυγες και φιλοξενούντες θα συνυπάρχουν για δυο με τρεις μήνες, ωστόσο κατά το παρελθόν προέκυψαν τέτοια προβλήματα που πολλοί πρόσφυγες έμειναν ακόμη και οκτώ μήνες με τις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η κ. Χαμηλού πάντως εξήγησε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνταν κατά τη φιλοξενία των προσφύγων «δεν ήταν κάτι περισσότερο από τα προβλήματα μιας οποιασδήποτε συγκατοίκησης. Για παράδειγμα μπορεί να υπήρχαν θέματα καθαριότητας, αλλά αυτά λύνονταν με ένα συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα».

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Home for Hope» ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2016 και, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης SolidarityNow , μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 φιλοξένησε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 720 ωφελούμενους. Συγκεκριμένα, διέμειναν 425 άτομα σε 35 διαμερίσματα στην Αθήνα και 295 σε 20 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαζί με τις οικογένειες των ντόπιων ή σε κενά διαμερίσματα που παραχώρησαν για το σκοπό αυτό οι ντόπιοι.

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες που συγκατοικούν με πρόσφυγες λαμβάνουν συμβολική οικονομική ενίσχυση ανά μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούν. Για παράδειγμα οι πολίτες που φιλοξενούν μια τετραμελή οικογένεια λαμβάνουν ποσό ενίσχυσης ύψους 300 ευρώ το μήνα για να καλύψουν βασικές καθημερινές δαπάνες.

Αντίστοιχα, οι επισιτιστικές ανάγκες των προσφύγων καλύπτονται σε μηνιαία βάση με προπληρωμένες κάρτες. Στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Ραγιάδες θα έρθει η ώρα της εθνοκάθαρσης.

  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 22.

  3. Σκ@τοψυχοι ελληναραδες θα την βρειτε μπροστα σας την σκ@τοψυχια σας οταν θα σας κυνηγουν οι Τουρκοι και θα φευγετε προσφυγες σε αλλες χωρες,

  4. κανενας απλυτος δεν σας λεει οτι ολοι αυτοι οι λαθρομεταναστες ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!! φατε τους τωρα στην μαπα !!!! και πληρωνετε τους αντε γεια βλητα γεια σου κουληηηηηηηηηηηη μια απο τα ιδια κι εσυ εισαι !!!!!!

  5. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

  6. Ευχομαι ολοψυχα να τους παρουν στα σπιτια τους πιθηκους , θα πεσει πολυ γελιο…

  7. Αφορολογητα τα 300 ??????? Αυτο το καλο ΔΝΤ ποτε δεν μας εχει κανει μια αναφορα για τους ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ προσφυγες που ειναι απο70 χωρες … Συμφερουν στην χαντακωμενη Ελληνικη οικονομια δεν συμφερουν #!!! Κουβεντα δεν ακουμαι !!!!! Λεω μηπως αυτη η αρμοστια βγαλει καν α προγραμα για τους Ελληνες και μας επιδιτουν τα ενοικια για τους Ελληνες πουφευγουν ατακτα στην ΞΕΝΙΤΙΑ ???ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΠΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ???

  8. Ετςι οπως πανε στην αρχη με επιδότηση να ζητάνε απο τον κοσμο να …φιλοξενήσει….σπιτι του λαθρο, αλλα αργοτερα μπορει να γινει με το ζόρι. Ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού και με τα ατομα που θα μένουν εκει, ιςως να αναγκάζουν τους πολίτες να δέχονται τους λαθρο στα σπιτια τους. Δηλαδη, σε ενα σπιτι εκατό τετραγωνικών θα ειναι απαγορευτικό να μένουν μονο δυο ατομα, ενα ζευγάρι δηλαδη. Θα αναγκαστούν να …φιλοξενήσουν..λαθρο. Μην παραξενευτείτε αν το δουμε κι αυτο. Οοοολα ειναι πιθανά στο Ελλαδιστάν.

  9. Ωραίο σχέδιο πάντως,σου λέει αφού σου πήγα τον μισθό/σύνταξη στα 500 και δεν τα βγάζεις πέρα και δεν έχεις να πληρώσεις τον ένφια,πάρε 3-4 λάθρο στο σπίτι σου,να συμπληρώσεις το εισόδημα.Και για όσα ζωντόβολα πουν να ”εκμεταλλευτούμε την κατάσταση για να βγάλουμε φράγκα”,τους προτρέπω να μάθουν το πώς οι εβραίοι πήραν την παλαιστίνη,το τωρινό ισραήλ(αγοράζοντας γη και σπίτια,σιγά σιγά κατάφεραν να την αγοράσουν όλη).Αυτοί που θα τους σπιτώσουν κατά κύριο λόγο δεν θα είναι απλοί πολίτες,θα είναι 1)Εκατομμυριούχοι με πολυκατοικίες ολόκληρες στο όνομα τους(για να μην τους βάλουν στο σπίτι τους) 2)Κάτι κυράτσες τύπου τασία που έχουν να δουν χαρά στα σκέλια τους καμία 15αρια χρόνια,θα πάρουν τρεις-τέσσερις ”ανήλικους” 20χρόνους και θα περνάνε ζάχαρη.Όλοι οι υπόλοιποι θα ζούνε σε no-go zones και θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

  10. πΑΡΤΕ ΤΟΥς ΓΑΜ.. ΤΟΥς ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ Κ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

  11. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@@@ΣΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Κ@@@ΕΒΡΑΙΕ, ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ! ΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ, ΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠ@ΣΤ@ΡΔΑ ΣΟΥ! ΑΑ! ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΕΣΤΟ ΣΟΥ!!!!

  12. Ουδεμία σχέση με Έλληνες και Ελληνισμο,Ελλάδα οι επιδοτούμενοι………..Κι όποιος κατάλαβε καταλαβε

  13. ΄Αντε, και περαστικά σας όσοι τσιμπήσετε το τυράκι και πέσετε στη φάκα …
    Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι που θα ανταλλάξετε την οικογενειακή σας γαλήνη, την αξιοπρέπειά σας και την σωματική / ψυχική ακεραιότητα των μελών της οικογενείας σας, με τα 300 ευρώ που θα σας δώσουν σαν δόλωμα για να σας βάλουν στην στρούγκα … Καλά ξεμπερδέματα με τους φιλοξενουμένους σας … Μόνο μην βγείτε μετά για καταγγελίες και παράπονα, γιατί φίδι που σας έφαγε, κακομοίρηδες …

  14. ΕΊΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ. ΜΠΆΣΤΑΡΔΟΙ Κ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΝ Κ ΣΕ ΛΊΓΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΊ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΎΝΟΥΝ Κ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΎΝ. ΠΏΣ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΜΆΝΑ ΑΔΕΛΦΉ ΓΥΝΑΊΚΑ Κ ΚΌΡΗ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ? ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΏΣΕΙ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΎΜΕ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ.ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΌΛΕΜΟ ΔΕ ΘΑ ΠΆΜΕ ΌΛΟΙ ΑΦΟΎ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΊΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Κ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΛΛΆ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΉΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ.

  15. αραγε αυτη η κυρια που αναφερει το αρθρο εχει παρει λαθρομεταναστες στο σπιτι της η το λεει μονο για τους αλλους

  16. με την επταετια ηταν παραδεισος αλλα καπως αργα το καταλαβαν ορισμενοι αυτα που γραφει η εημεριδα ειναι σωστα οι μετεπειτα κυβερνησεις ηταν για τα μπαζα θελανε να φερουν την δηθεν δημοκρατια της ατομικης αρπαγης του πλουτου για την παρτη τους και λενε για ταχα μου οτι υπηρετουν την δημοκρατια .

  17. επιδοτουμενος σκουπιδοτενεκες, ετσι μας θελουν

  18. τα αμούστακα αγοράκια και τα κοριτσάκια (δεν κάνει διακρίσεις το ισλάμ) θα κρατήσουν συντροφιά στους φιλήσυχους δύσμοιρους πρόσφυγες……

Comments are closed.