Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!

Κοινοποίηση:
periptero_kleisto_391837406

Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.

Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!

Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.

synpeka

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. και το μινιόν από περίπτερο ξεκίνησε ..μην τους κλαίτε ..μιλάω για τα κεντρικά που είναι σα σουπερμακετ…τα συνοικιακά ούτως ή αλλως έχουν κλεισει προ πολλού ….

  2. και το μινιόν από περίπτερο ξεκίνησε ..μην τους κλαίτε ..μιλάω για τα κεντρικά που είναι σα σουπερμακετ…τα συνοικιακά ούτως ή αλλως έχουν κλεισει προ πολλού ….

  3. Δεν μας λένε όμως τον δικαιολογητικό λόγο ! Ως τώρα, ως αιτία των διαφόρων “μεταρρυθμίσεων” ήταν να αυξηθεί υποτίθεται ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές. Τα περίπτερα τι τους πειράζουν;;; Ίσα ίσα τα περίπτερα αυξάνουν τον ανταγωνισμό.

    Στην Ελλάδα θέλεις να αγοράσεις μια σοκολάτα, ένα αναψυκτικό, ένα κουτάκι τσίχλες, οτιδήποτε, και με τα περίπτερα έχεις στην γειτονιά σου 6-7 πιθανά καταστήματα από τα οποία μπορείς να αγοράσεις. Αν καταργηθούν τα περίπτερα, θα ανοίξουν τόσα ψιλικατζίδικα για όσα περίπτερα έκλεισαν; Όχι φυσικά. Επομένως οι μόνες επιλογές θα είναι το ψιλικατζίδικο (αν υπάρχει) και το super-market.

    Οι μάσκες έχουν πέσει βέβαια εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι θέλουν να εξαφανίσουν τους αυτοαπασχολούμενους και κάνουν ό,τι μπορούν για αυτό. Θέλουν όλοι να είναι υπάλληλοι κάποιας μεγάλης εταιρείας. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι φιλελευθερισμός. Αυτό είναι τεχνητή καθοδήγηση της αγοράς προς όφελος των μεγάλων.

    Ψηφίστε τους λοιπόν… αλλά μετά μην παραπονιόσαστε.

  4. Την πρώτη φορά που πήγα εξωτερικό έψαχνα για περίπτερο και αναρωτιώμουνα πως μπορούν οι μ@λ@κες χωρίς περίπτερο….Μπράβο!
    Το όλο σκηνικό γίνεται για επίδοξους παπαστράτους. Πρώτα βγάλανε τους πρατηριούχους των τσιγάρων απο την μέση και τώρα θελουν να καρπωθούν και τα πενταροδίφραγκα που βγάζουν οι άνθρωποι με τα περίπτερα. Άσε που το μαγαζάκι θα είναι στημένο και θα πουλάνε και σοκολάτες..επιπλέον θα το δουλεύει ένας τυπάκος που θα παίρνει 300 ευρώ μεροκάμματο.Τσάμπα δούλευε, τσάμπα μην κάθεσαι αλλά όχι και έτσι!!!

    1. ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΕΝΝΟΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΑ IMBIS ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΦΕ.

  5. Τωρα εχουμε τα Πακιστανα κινητα περιπτερα στην Κων/πολεως και θα εξαπλωθουν σε ολη την Ελλαδα.

  6. εως και τα περιπτρα τους φταινε,ανα χαθητε λυκανθρωποιδεν αφηνετε τον κοσμο στη δυστυχια του,πως θα ζησει την οικογενεια του ο κοσμακης;εμεις στην ελλαδα εχουμε ζεστη πως θα παρουμε ενα νερο ενα παγωτο αν εχουμε χρηματα βεβαια, η καθε χωρα εχει διαφορετικες κλιματολογικες συνθηκες,τιποτα δεν τους νοιαζει,τον μαη ομως θα σας νοιαζει μη φοβου

  7. τι θα ψηφισετε τωρα προοδευτικοι περιπτεραδες;;; ε;;;
    (παει για του αριστερους)

  8. Ετσι κι αλλιώς ουτε για καπότες δεν έχουμε λεφτά…

    1. Δεν πειράζει, άλωστε τώρα σε γ…. ο Σαμαράς ασάλιωτα και το νιώθεις καλύτερα.

  9. Τα βλεπετε αυτα εσεις οι ιδιοκτητες των περιπτερων; Πανε να σας φανε ΚΑΙ εσας για χαρη των πολυεθνικων! Η ατζεντα 21 σε ολο της το μεγαλειο! Να το θυμιθειτε αυτο στις εκλογες!

    1. Τα ποια ? Ζουν ακόμα αυτοί ? Δενπέθαναν απο εγγεφαλικά και καρδιές ακόμα? Τόσα λεφτά τους κούρεψε απο τις άδειες .

    2. Για τα ταξί ε; Με τους τύπους που κατ’ επάγγελμα δεν έκοβαν αποδείξεις και ζούσαν με ΜΑΥΡΑ λεφτά επί δεκαετίες; Και για τους τύπους με τις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟ-ΤΡΙΠΛΟ ΚΟΥΡΣΕΣ; Η μήπως τα ξεχάσαμε όλα αυτά;

  10. Ο/Η ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ! λέει:

    ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΑΠΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΤΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΠΑΡΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΝΟΜΙΜΟ!
    ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ; ΟΧΙ!
    ΑΡΑ…. Α-Κ-Υ-Ρ-Ο!!!!

Comments are closed.