ΣΥΡΙΖΑ: Καιροσκόποι οι Σαμαράς – Βενιζέλος, βλέπουν πως θα χάσουν τις εκλογές και παίρνουν πίσω το bonus των 50 εδρών του πρώτου κόμματος

Κοινοποίηση:
samaras_venizelos_aftodioikisi2

Στη συνειδητοποίηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, αποδίδει ο Πάνος Σκουρλέτης τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα ότι υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με μείωση του μπόνους του πρώτου κόμματος, από 50 σε 30 έδρες. Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τα συγκυβερνώντα κόμματα ότι αντιμετωπίζουν «εντελώς καιροσκοπικά» το θέμα του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι κινούνται με βάση δικές τους πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, φτιάχνουν εκλογικούς νόμους που μπορεί να δίνουν μπόνους 50 εδρών, μπορεί να βάζουν διάφορα πλαφόν, να κάνουν δεύτερες κατανομές κλπ.

Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real δήλωσε: «Έγινε πράγματι μια ιστορικών διαστάσεων νίκη-πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα της Αριστεράς αναδείχθηκε πρώτο. Αλλά θα έλεγα, επίσης, ότι υπήρχε μια σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη (και μοναδική δηλαδή) όταν το άκουσα, ότι φοβούνται που χάνουν τη πρώτη θέση και προσπαθούν να περάσουν άρον άρον νόμους να μη χάσουν παραπάνω έδρες, να μη τους έρθει χοντρή σφαλιάρα. Τουλάχιστον αφήστε τον επόμενο να κυβερνήσει με το ίδιο μπόνους που είχατε και εσείς και μετά το αλλάζετε σαν βουλή αν θέλετε πραγματική αναλογικότητα. Όχι όποτε και ότι μας συμφέρει εντελώς καιροσκοπικά το αποφασίζουμε, αλλά τι λέω, τόσα χρόνια έτσι δούλευε αυτό το “δημοκρατικό” καθεστώς. Με αυτά και αυτά που κάνουν έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία, τρομάρα μου κάποτε τους ψήφιζα, τόσα ήξερα και γω.

    1. Φιλε οτι ρυθμιση γινει τωρα θα ισχυει απο τη ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ καλπη.

Comments are closed.