Συνεχίζουν ακάθεκτοι: «Χτύπησαν» μέχρι και… διόδια οι ληστές των χρηματοκιβωτίων!

Κοινοποίηση:
diodia

«Ληστές των χρηματοκιβωτίων», υποομάδα τους ή μιμητές τους χτύπησαν την… Αττική Οδό! Μία ομάδα έξι κουκουλοφόρων, στις 04:45 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, προσέγγισαν τα γραφεία των διοδίων στην έξοδο 7, στη Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι, με αυτοκίνητο.

Προσέγγισαν τα γραφεία, όταν δύο από τους δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν και έδεσαν την 41χρονη υπάλληλο της εταιρείας. Στη συνέχεια, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο, να το φορτώσουν στο όχημα και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η νέα εμφάνιση συμμορίας με την ίδια μεθοδολογία δράσης έρχεται πέντε ημέρες μετά το τριπλό χτύπημα σε δύο διαφημιστικές εταιρείες και μία εμπορίας χάρτου στον Γέρακα, με τους δράστες να περνούν από εταιρεία σε εταιρεία κατεδαφίζοντας με βαριοπούλες τις μεσοτοιχίες. Από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 40 ληστρικές επιδρομές με τις αφαιρέσεις χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις στην Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους πλούσιο υλικό από αποτυπώματα και DNA αλλά -όπως λένε- δεν υπάρχουν ακόμη ικανά στοιχεία προκειμένου να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δράστες αυτών των συμμοριών.

Αρχικά τις έρευνες για τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων τις είχαν αναλάβει υπηρεσίες ασφαλείας της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια η Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής. Η αλλαγή ανάθεσης της έρευνας δημιούργησε -τουλάχιστον αρχικά- και κάποιες δυσλειτουργίες επιχειρησιακού χαρακτήρα. Ένα άλλο πρόβλημα των αρμόδιων υπηρεσιών είναι το γεγονός ότι πλήθος ανδρών της Ασφάλειας απασχολείται παράλληλα για άλλους σκοπούς (μέτρα τάξης, φυλάξεις στόχων) με αποτέλεσμα να υπάρχει διάσπαση δυνάμεων.

Τα χτυπήματα των συμμοριών τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τον τρόπο δράσης των ληστών. Χτυπούν ξημερώματα, επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που έχουν κλέψει συνήθως λίγες ημέρες πριν την κάθε επίθεση, δένουν το φύλακα των εταιριών (σε περίπτωση που υπάρχει), κατευθύνονται στο χώρο με το χρηματοκιβώτιο και τέλος καίνε το όχημα που χρησιμοποίησαν στο Μενίδι ή στις γύρω περιοχές. Φαίνεται ότι προτιμούν τα χρηματοκιβώτια πιστεύοντας ότι οι εταιρίες μετά την εφαρμογή των capital controls κρατάνε μεγάλο μέρος μετρητών στα γραφεία τους, κάτι που αλλάζει σιγά-σιγά μετά την ανησυχία που έχει προκαλέσει η δράση τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: