Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που έπεσε σε νησίδα στην Κέρκυρα…(βίντεο)

Κοινοποίηση:
ploio

Συνελήφθη ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink»,… με σημαία Ιταλίας, που τη μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, έπεσε σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το πλοίο που κατέπλευσε από την Κυριακή με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας ολοκλήρωσε αργά το βράδυ την αποβίβαση των 366 οχημάτων, ενώ μέσα σ’ αυτό παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και έντεκα επικαθήμενα, που σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, πρόκειται να εκφορτωθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Σε όλη τη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας γινόταν απάντληση των υδάτων επι του πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink», πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος.

Στο σημείο βρίσκεται επίσης πλωτό του λιμενικού καθώς και τρία ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στην περίπτωση που ζητηθεί άμεσα.

Στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, αναμένεται να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στις 01:27 σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Olympia το οποίο παρέλαβε 451 επιβάτες του «Europalink», 88 οχήματα και 118 φορτηγά.

Οι υπόλοιπο επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας, προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Λεπτομερεια:
    Σε ΟΛΑ τα πλανα δειχνουν επιλεκτικα ΜΟΝΟ την πλωρη και την πρυμη του πλοιου απο κοντα. Το πλοιο ολοκληρο το δειχνουν ΜΟΝΟ απο μακρια, για να μην φαινεται καθαρα η εταιρια, που αν δεν κανω λαθος ειναι η ΜΙΝΩΑΝ…

Comments are closed.