Συγκλόνισε η αδελφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: “Δε θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
690_35f9ae12-4907-4ffe-a048-806e4d5b3636

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους» είπε στον επικήδειο λόγο της η αδελφή του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία επίσης αναφέρθηκε στο σπαρακτικό αποχαιρετισμό του γιου του, Νώντα, χθες.

«Δεν πρόλαβες να έρθεις το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες», σημείωσε και συνέχισε σε σπαρακτικό τόνο:

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι».

Η ίδια αναφέρθηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος, λέγοντας: «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

«Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το κλίμα μέσα στον Ιερό Ναό του Σωτήρος στο Ελληνικό, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, η μητέρα του δικηγόρου κατέρρευσε – καθώς υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς – όταν πήρε τον λόγο ένας από τους τρεις ιερείς που τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία, λέγοντας, «μάχαιραν έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις» αναφερόμενος στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου.

Κηδεία - ταφή - Ζαφειρόπουλος

Κηδεία - ταφή - Ζαφειρόπουλος

Φορτισμένος ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος στο δικό του επικήδειο τόνισε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «με αμερολειψία υπηρέτησε το λειτούργημα».

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αττικής έχει από χθες το όνομα του αδικοχαμένου δικηγόρου. «Εκεί θα κάνουμε την πρώτη γιορτή στη μνήμη σου», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η συγκίνηση ήταν εμφανής και στα πρόσωπα όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσαν σύσσωμοι το παρών. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πλησίασε τον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, και τον χτύπησε στην πλάτη ψιθυρίζοντάς του δύο λόγια παρηγοριάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τη σύζυγο του δολοφονημένου δικηγόρου, Βίκυ.

Το φέρετρο του δικηγόρου μετέφεραν ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κηδεία - ταφή - Ζαφειρόπουλος

Κηδεία - ταφή - Ζαφειρόπουλος

Κηδεία - ταφή - Ζαφειρόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν οι δολοφόνοι ανήκουν στον αριστερό χώρα τότε δεν υπάρχει ελπίδα να τους βρούν.
    Οι ετεροφοβικοί αριστερούλιδες είναι μισσαλόδοξοι, κακιασμένοι και με την βία αντί επιχειρημάτων προσπαθούν να επιβληθούν.

Comments are closed.