Συγγνώμη φέρεται να ζήτησε ο Πούτιν στον Ερντογάν για τον θάνατο τριών στρατιωτών

Κοινοποίηση:
ppp11

Συγγνώμη φέρεται να ζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν από τον ομόλογό του της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, για τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν σήμερα, να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης Αλ Μπαμπ την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: