Στην φόρα τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς – Σε όλα υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” – Γιατί μας το κρύβουν από την κυβέρνηση;

Κοινοποίηση:
Μάθιου Νίμιτς

Στη δημοσιότητα έδωσαν ΜΜΕ της πΓΔΜ, επικαλούμενα πηγές στη Νέα Υόρκη, τα πέντε ονόματα που φέρεται να πρότεινε ο Μάθιου Νίμιτς στις διπλωματικές αποστολές Ελλάδας και Σκοπίων.
Ειδικότερα, η σκοπιανή ιστοσελίδα MKD.mk γράφει ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πόλη την Τετάρτη, έριξε στο τραπέζι τα ακόλουθα ονόματα:

– Republika Nova Makedonija/ Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας – Republika Severna Makedonija/ Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
– Republika Gorna Makedonija/ Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
– Republika Vardarska Makedonija/Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη
– Republika Makedonija (Skopje)/ Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σύντομη γραφή των ονομάτων θα μπορεί να είναι:

– Nova Makedonija,
– Severna Makedonija,
– Gorna Makedonija,
– Vardarska Makedonija και
– Makedonija (Skopje)

Τι λέει το ΥΠΕΞ
Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών. «Κρατήστε επιφυλάξεις για όλα αυτά που βγαίνουν από τα Σκόπια», έλεγε συνεργάτης του Νίκου Κοτζιά. Ειδικώς για τα πέντε ονόματα επισημαίνεται ότι είναι όλα στη σλαβική γλώσσα κάτι που φαίνεται να μην είναι αποδεκτό από τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι απορρίπτουν τα προτεινόμενα ονόματα που περιέχουν όρους όπως «Gorna» ή «Severna».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μην το παλεύετε διότι και 100% να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον ψήφιζαν όλοι οι Ελληνόφωνοι ΔΕΝ μπορεί να το πουλήσει διότι ΔΕΝ τους ανήκει το όνομα ειναι πνευματικό δικαίωμα.
    Όσο για αυτό το σάπιο πράμα και τα τσιράκια τους είχαμε μια φαγούρα.
    *Να προσέχει από εδώ και πέρα η αστυνομία γιατί αν εναντιωθεί σε ότι γίνεται κατά του έθνους θα πάει άκλαφτη και αυτή και οι δήθεν πατριώτες που ειναι εκει μέσα για το χαρτζιλίκι λέγοντας “μα εγώ κάνω τη δουλειά μου” για να μην πεινασω. Υπάρχουν μόνο Έλληνες και ΜΗ.

  2. Να βγει ο αξιαγάπητος επίσκοπος ο Σεβασμιότατος π.ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ να μιλήσει για την ονομασία το Σκοπίων ..η καθολική Εκκλησία πρέπει να συμπορευτεί με την ορθόδοξη σ αυτο το ζητημα .

  3. Άμεσα να βγάλει ανακοινωση ο στρατός…αλλιως μιλαμε για εθνική προδοσία απο τη μερια των πολιτικών αλλα και του στρατού !! Το καλύτερο σενάριο ειναι να γίνει δημοψήφισμα ..ειδάλλως άμεσα να ρίξει με πραξικοπημα ο στρατός αυτη τη προδοτική κυβέρνηση .

Comments are closed.