Σοκ σε αμερικάνικο δίκτυο: Νεκροί 2 δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη θεομηνία!

Κοινοποίηση:
2-US-Journalists-die-750x430

Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν μετά από πτώση δέντρου λόγω ανέμων που προκλήθηκαν από την υποτροπική καταιγίδα Αλμπέρτο, την οποία κάλυπταν στο Τάυρον της Β. Καρολίνας στις ΗΠΑ. Ο εικονολήπτης Άαρον Σμέλτσερ, κάτοχος του βραβείου Emmy και ο παρουσιαστής Μάικ Μακ Κόρμικ, και οι δύο εργαζόμενοι του δικτύου WYFF News 4, μόλις είχαν πάρει συνέντευξη από τον επικεφαλής των πυροσβεστών της περιοχής Τάυρον, όταν ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στο όχημα στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα το θάνατο και των δύο.

Οι 36χρονοι δημοσιογράφοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στον αυτοκινητόδρομο 176 στην κομητεία του Πολκ την ώρα που κάλυπταν την εξέλιξη της καταιγίδας. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης του Τάυρον Τζεφ Τέναντ, από τον οποίον οι δημοσιογράφοι είχαν πάρει συνέντευξη μόλις 10 λεπτά πριν το δυστύχημα επιβεβαίωσε ότι κατευθύνονταν νότια όταν ένα δέντρο με κορμό διαμέτρου ενός μέτρου έπεσε στο όχημά τους.

«Η ειδοποίηση που λάβαμε μιλούσε για κάποιους που παγιδεύτηκαν σε ένα αυτοκίνητο μετά από πτώση δέντρου. Όταν φτάσαμε η μηχανή δούλευε ακόμα και η ταχύτητα ήταν στο D, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα πλέον», πρόσθεσε ο Τέναντ. Το έδαφος ήταν υγρό και λασπώδες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, πράγμα που ευνόησε και την πτώση του δέντρου.
«Όλοι στο WYFF News 4 είμαστε σοκαρισμένοι. Είμαστε μια οικογένεια και ευχαριστούμε όλους εσάς, που είστε η προέκταση αυτής της οικογένειας, για τη συμπαράσταση κατά τη διάρκεια του πένθους μας και της προσπάθειάς μας να παρηγορήσουμε τις οικογένειες του Άαρον και του Μάικ», ανακοίνωσε το WYFF News 4.

Η καταιγίδα Αλμπέρτο εξασθένισε αυτή τη Δευτέρα φτάνοντας στα ΒΑ της Φλόριντα στα ανατολικά των ΗΠΑ, μια μέρα μετά την καταγραφή ιστορικών πλημμυρών στο Έλιοτ Σίτυ του Μέριλαντ εξαιτίας μιας δεύτερης θεομηνίας.

Μετεωρολόγοι του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (CNH) επισήμαναν ότι η καταιγίδα που υποχρέωσε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνη άνοδο της στάθμης της θάλασσας στις παραλιακές περιοχές. Ωστόσο η ταχύτητα των μέγιστων ανέμων που προκλήθηκαν από τον Αλμπέρτο έχουν πλέον πέσει στα 75 χλμ/ω.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: