Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού – Με 14 μαχαιριές σκότωσαν την εφοριακό στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών

Κοινοποίηση:
690_9d35c46b-e505-4057-bf98-47f6311e028f

Συνολικά 14 μαχαιριές έφερε στο σώμα της η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε χθες στις 17:00 στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, στο οποίο αναφέρεται ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε από τον δράστη.

Η νεαρή εφοριακός βρισκόταν, όπως σχεδόν κάθε απόγευμα τους τελευταίους μήνες, στο Κοιμητήριο όπου είχε ταφεί ένα κοντινό της πρόσωπο, όταν δέχθηκε την επίθεση από άγνωστο.

Ο πατέρας της κοπέλας, που εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, έκανε λόγο για πληρωμένο δολοφόνο, καταγγέλλοντας ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που χειριζόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα που δούλευε στους ελέγχους του Δικαστικού Τμήματος, είχε στο παρελθόν εκφοβιστεί. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κόρη του χειριζόταν μεγάλες υποθέσεις, όπως αυτήν της λίστας Λαγκάρντ.

Οι Αρχές, ωστόσο, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, γνωστοποίησαν ότι από την τσάντα της κοπέλας έλειπαν το κινητό και τα χρήματά της, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, η δολοφονία δεν σχετίζεται με τη δουλειά της, ενώ η ίδια δεν χειριζόταν καμία μεγάλη υπόθεση.

Δώρα Ζέμπερη - θύμα - δολοφονία - Β΄ Νεκροταφείο

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι οι υπηρεσίες των οποίων είναι επικεφαλής θέτουν στη διάθεση των Αρχών οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί να συμβάλλουν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Δώρα Ζέμπερη - θύμα - δολοφονία - Β΄ Νεκροταφείο

Η 32χρονη επισκεπτόταν καθημερινά το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπως δήλωσε και ιεράς του χώρου, ο οποίος την γνώριζε. Ο ίδιος σε πρωινές του δηλώσεις, περιέγραψε τη δολοφονία όπως εκείνος την είδε, βρισκόμενος σε κοντινό μνήμα.

Το μνήμα στο οποίο βρισκόταν η Δώρα είναι κοντά στην συρμάτινη περίφραξη του χώρου, που είναι σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές και το σταθμό του ΗΣΑΠ. Εκείνος ήταν κοντά και την άκουσε να καλεί σε βοήθεια. Πλησιάζοντας προς τις φωνές της και χωρίς να την βλέπει ακόμα, την είδε υποβασταζόμενη από έναν άνδρα να κάθεται σε ένα μνήμα.

Όταν ο ιερέας πλησίασε, την άγγιξε. Η κοπέλα ανάσαινε ακόμα, όμως δεν του απάντησε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε παλέψει με τον δράστη, καθώς το μπουφάν της ήταν κάτω και τα λουλούδια σκόρπια στο σημείο της επίθεσης. Η νεαρή γυναίκα προχώρησε περίπου 15 μέτρα καλώντας σε βοήθεια, προτού καταρρεύσει, κοντά στην είσοδο του νεκροταφείου. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Το Νεκροταφείο έκλεισε και διεκόπη η κυκλοφορία του ΗΣΑΠ, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο δράστης να διέφυγε από το σημείο με τον Ηλεκτρικό. Να σημειωθεί τέλος ότι, το συρματόπλεγμα της περίφραξης στο σημείο είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και άρα εύκολα προσπελάσιμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πολυ κριμα…
    Το καθαρμα που το’κανε θα βρεθει και θα πληρωσει!

Comments are closed.