ΣΗΜΕΡΑ η απόφαση για τη φυλάκιση ή μη της Β. Σταμάτη

Κοινοποίηση:
stamati-exodos (3)

Η απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα καθορίσει, εμμέσως πλην σαφώς, εάν θα επιστρέψει ή όχι στις φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, θα εκδοθεί σήμερα.

Όπως είναι γνωστό, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Το ποσό της εγγυοδοσίας δεν καταβλήθηκε λόγω των capital controls, ενώ με υπουργική απόφαση είχε ανασταλεί η καταβολή των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Β. Σταμάτη πρέπει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας (σ.σ. προβλέπεται περιθώριο 5 ημερών μετά τη λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης για την καταβολή των χρηματικών ποσών).

Για σαρανταπέντε λεπτά οι δικηγόροι της κ. Σταμάτη ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους ενώπιον του ΣτΕ προκειμένου να στηρίξουν το αίτημα της για προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης που την υποχρεώνει να καταβάλει άμεσα την εγγύηση των 50000 ευρώ που της έχει επιβληθεί.

Ο πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Δ. Πετρούλιας κάλεσε σήμερα σε ακρόαση τους δικηγόρους της Βίκυς Σταμάτη και των αρμοδίων υπουργείων. Ο κ. Πετρούλιας και οι σύμβουλοι Επικρατείας Διομ. Κυριλλόπουλος (εισηγητής της υπόθεσης), Κ. Πισπιρίγκος, Κ. Κουσούλης και Ηλ. Μάζος, άκουσαν τόσο τις θέσεις των κ.κ. Ραγκούση και Παγορόπουλου, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, Αγγελικής Αναστασοπούλου και Νικολέτας Παπαρούνη  και αποσύρθηκαν σε διάσκεψη  μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: