Σε 1 χρόνο έφυγαν 150.000 οικονομικοί μετανάστες…Πήραν μαζί τους καταθέσεις 30 Δις Ευρώ.

Κοινοποίηση:
βαλιτσες

Οπου φύγει – φύγει από την Ελλάδα είναι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν τις επιπτώσεις της κρίσης και αναζητούν αλλού θέσεις εργασίας. Τα στατιστικά στοιχεία για τη…

μαζική φυγή είναι εντυπωσιακά:

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, οι υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που ζουν στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 164.959 άτομα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ήταν 817.860 το 2011 και περιορίστηκαν σε 650.825 άτομα το 2012. Το μεγαλύτερο κύμα φυγής πηγάζει από τους πολίτες αλβανικής καταγωγής. Με βάση την κατάταξη που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ, στο γκρουπ των χωρών όπου συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 133.787 άτομα μέσα σε μόλις ένα χρόνο (2011-2012). Το κύμα φυγής εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και το 2013, ωστόσο δεν υπάρχουν νεότερα διαθέσιμα στοιχεία.

Το υπόλοιπο των καταθέσεων που έχουν αποταμιεύσει στις ελληνικές τράπεζες οι κάτοικοι χωρών εκτός Ζώνης Ευρώ μειώθηκε κατά 30 δισ. ευρώ το διάστημα Ιουνίου 2010 – Ιουνίου 2014, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η εκροή δεν έχει σταματήσει, καθώς μόνο το τελευταίο 12μηνο (Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014) αποσύρθηκαν περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Η «φυγή» που αποτυπώνουν η ΕΛΣΤΑΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλεται στην κατάρρευση της εγχώριας αγοράς εργασίας.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΙΚΑ, δείχνουν ότι μέσα στην 5ετία της ύφεσης (2009-2013) χάθηκε το 33% των θέσεων εργασίας που κατείχαν αλλοδαποί.

Οι αλλοδαποί που εμφανίζονται στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις του ΙΚΑ περιορίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 σε 159.676 άτομα (99.826 άνδρες και 59.850 γυναίκες). Τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν 237.470 άτομα (160.901 άνδρες και 76.569 γυναίκες). Δηλαδή, μέσα στην 4ετία χάθηκαν 77.794 θέσεις μισθωτής εργασίας. Η απώλεια τόσων μισθών δικαιολογεί και τη φυγή περισσότερων των 133 χιλιάδων ανθρώπων. Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στους εργαζομένους αλβανικής καταγωγής. Στο τέλος του 2009 ήταν 121.902 άτομα και στο τέλος του 2013 περιορίστηκαν σε 85.893 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2013 οι Ελληνες αντιπροσώπευαν το 90,15% του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ έναντι 87,17% στο τέλος του 2009.

Η ραγδαία μείωση των θέσεων εργασίας για αλλοδαπούς εν πολλοίς αποδίδεται στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας. Και αυτό το συμπέρασμα είναι πλέον μετρήσιμο: Ο αριθμός των ασφαλισμένων αλλοδαπών στα οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα μειώθηκε κατά 69,42% το διάστημα 2009-2013 (περίπου όσο και η οικοδομική δραστηριότητα). Το ΙΚΑ ασφάλιζε περίπου 116.893 εργαζόμενους στον κλάδο της οικοδομής το 2009 και από αυτούς, το 45% ή 52.621 άτομα ήταν αλλοδαποί. Το 2013 είχε απομείνει μόνο το 1/3 των ασφαλισμένων στον χώρο της οικοδομής και οι θέσεις των αλλοδαπών περιορίστηκαν από 52.621 σε μόλις 16.089 άτομα. Δραματική μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των επιχειρήσεων του κλάδου της οικοδομής. Οι «εργοδότες» ήταν 43.808 στο τέλος του 2009 και μειώθηκαν σε μόλις 16.046 στο τέλος του 2013.

Το 2013, το ΙΚΑ κατέγραψε αύξηση στον συνολικό αριθμό των ασφαλισμένων οι οποίοι έφτασαν σε 1.621.259 σε σχέση με 1.541.423 άτομα που ήταν καταγεγραμμένα στις ΑΠΔ στο τέλος του 2011 και 1.434.850 άτομα στο τέλος του 2012.

Αυτή η αύξηση –δεδομένου ότι η ανεργία δεν έχει περιοριστεί τους τελευταίους μήνες, απλώς σταμάτησε να αυξάνεται– οφείλεται, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εν πολλοίς στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις υπό τον φόβο της επιβολής του προστίμου της ανασφάλιστης εργασίας (ανέρχεται σε 10.550 ευρώ) ρισκάρουν ολοένα και λιγότερο να συλληφθούν από τους ελεγκτές με «μαύρο» εργαζόμενο.

Στην αύξηση των ασφαλισμένων βοήθησαν και τα μαζικά προγράμματα του ΟΑΕΔ, που έστω και για λίγους μήνες πρόσφεραν θέση εργασίας και ασφάλιση σε μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Ο φόβος του προστίμου έφερε αύξηση και στον αριθμό των ασφαλισμένων αλλοδαπών. Από 172.832 το 2011 ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά το 2012, στα 133.720 άτομα, για να ανακάμψει το 2013 στα 159.676 άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. 164.000 άτομα είχαν 30 δις καταθέσεις? από που?

  2. 50 χρόνια ο πατέρας μου στην Γερμανία, συνταξιούχος τώρα, φράγκο δεν άφησε στους Γερμανούς. Όλα τα χρήματα σε ελληνικές τράπεζες πήγαιναν.

  3. Αν έπαιρναν μαζί τους και τα κουμούνια τότε θα καθάριζε μια και καλή ο τόπος.

  4. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    1. Ρε καμμενε εγκεφαλε. Τα μαυρα λεφτα ποιος τα εδινε? Στον Ελληναρα γιατρο που πας περνεις αποδειξη?

  5. Η αποδειξη της ηλιθιοτητας των χρυσαυγιτων.

  6. Κακομοιρηδες, αυτοι που εφυγαν τουλαχιστον στη πλειοψηφια τους δουλευαν και πληρωναν και φορους. Τα αποβλητα της ασιας παραμενουν εδω.

  7. TO ENA KAI ΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΛΒΑΝΟΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΕΛΗΝΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΑΛΙΣΤΑ !!!-, ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ κλπ ΓΙΝΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΒΕΒΑΙΑ, Η ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΡΙΖΩΣΟΥΝΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΑ ΚΛΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟΣ …ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

  8. ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΗΑΜΕΡΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ, ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΑΣΟΕΕ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΛΛ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΑΜ, ΤΡΟΛΛΕΥ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΦΛΟΙΣΒΟ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΝΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΣΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ , ΑΛΛΟΔΑΠΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΟΛΗ ΝΥΧΤΓΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ; ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ‘ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ” ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ Ως ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ; ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ, ΦΥΜΑΤΙΚΟΙ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ; ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Π ΦΑΛΗΡΟ κλπ ΟΠΟΥ ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ . ΖΩ – ΑΚΟΜΑ – ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΖΩ. Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑ

  9. ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ. ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ …ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ. ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΨΑΛΙΔΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ.

  10. Στα τσακιδια και να ξεκουμπιστουν και οι υπολοιποι. Ανοχες , ανθρωπισμοι τελος. ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ , ΠΟΥΛΟ.

  11. ΗΡΘΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΑΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝΕ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ Κ.Λ.Π
    ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝΕ Π.Χ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΙΩΚΕΤΟ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.
    ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΜΙΛΑΩ.
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΑΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝΕ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΠ….ΟΥ, ΛΕΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΥΒΑΛΗΘΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟ…ΛΟ ΚΡΑΤΟΣ;
    ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕ ΩΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΩ Η΄ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΡΔΕΣ

  12. Αφού διαλύσαν τα πάντα και κάνανε τις αρπαχτές τους τώρα φεύγουν και μένουν πίσω οι Έλληνες, χωρίς δουλειές και όσοι έχουν δουλειά παίρνουν ένα χαρτζιλίκι αντί για μισθό, να πληρώνουν χαράτσια, φόρους κτλ. Ποιός όμως φταίει για όλα αυτά; Ο Έλληνας και κανένας άλλος. Ο Έλληνας ψηφίζει να τον κυβερνάνε οι κλέφτες και οι προδότες, ο Έλληνας προτιμάει τον αλλοδαπό στην δουλεία γιατί είναι πιο φτηνός και το κυριότερο ο ´Ελληνας είναι αυτός που δεν βάζει μυαλό με τίποτα και συνεχίζει το ίδιο βιολί,τα ίδια και τα ίδια. Δώστου τζόγο, γλέντια,βόλεμα στο δημόσιο, ποδόσφαιρο,τούρκικα σήριαλ αλλά και μεγάλους σταυρούς την Κυριακή στην εκκλησία και να πάνε στο διάολο όλοι οι άλλοι δίπλα του που μπορεί να μην έχουν να φάνε.
    Δεν βλέπω να πηγαίνουν τα πράγματα προς το καλύτερο με τα σημερινά δεδομένα και κρίνοντας από την απάθεια του Έλληνα, δυστυχώς.Περιμένουμε να μας πούνε οι προφητείες τι θα γίνει αντί να πάρουμε την κάτασταση στα χέρια μας και να κρεμάσουμε τους προδότες.

    1. Όπα ρε γιατί φεύγετε τι θα κάνουν οι νεοδημοκράτες της χρυσής αυγής δίχως εσάς; χαχαχαχα

      Πλάκα έχετε πάντως νεοδημοκράτες τώρα που το μεταναστευτικό λύνεται από μόνο του σας φταίνε αυτοί που έφυγαν και αφήνουν συντρίμμια. χαχαχαχαχαχα

      1. Είσαι φελός και δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.Άκου εκεί νεοδημοκράτης….. Σ’ έβρισα εγώ;;;;;;;
        Να σου πω……Πάρε φόρα και πέσε από καμία γέφυρα γιατί δεν αντέχει η κοινωνία άλλους βλάκες.
        Τι διάολο;;;; Όσο αυξάνονται αυτά που χρωστάμε αυξάνονται και οι βλάκες στην Ελλάδα αντί να γίνεται το αντίθετο;

        1. Οι βλακες μαλλον παραμενουν στα ιδια επιπεδα, οι πουλημενοι ομως πολλαπλασιαστηκαν.

        2. χαχαχαχαχαχα

      2. Όπα ρε γιατί φεύγετε τι θα κάνουν οι διεθνιστές της αριστεροδεξιάς δίχως εσάς; χαχαχαχα

        Πλάκα έχετε πάντως αριστεροδεξιοί τώρα που το μεταναστευτικό λύνεται από μόνο του σας φταίνε αυτοί που έφυγαν και αφήνουν συντρίμμια. χαχαχαχαχαχα

    2. Όπα ρε γιατί φεύγετε τι θα κάνουν οι νεοδημοκράτες της χρυσής αυγής δίχως εσάς; χαχαχαχα

      Πλάκα έχετε πάντως νεοδημοκράτες τώρα που το μεταναστευτικό λύνεται από μόνο του σας φταίνε αυτοί που έφυγαν και αφήνουν συντρίμμια. χαχαχαχαχαχα
      ?

  13. Να και κάτι καλό. Όσο φιλότιμα και να αγωνίζονται οι του Συνταγματικού τόξου να τους κρατήσουν στην χώρα αυτοί φεύγουν.Αλλά
    30 δις δια 150 χιλ μας κάνουν 200000 ευρά ανά άτομο. Αλήθεια αυτά πως κέρδισαν; Εμείς δεν μπορούμε να σταυρώσουμε ευρώ αυτοί πως τα κατάφεραν; Η ζημιά που γίνεται στην οικονομία επειδή τους δώσαμε δουλειά. φορολογήθηκαν αυτά ή όχι κλπ

Comments are closed.